به گزارش صلح خبر، در بخشی از مقدمه این کتاب که همزمان با برگزاری بیست و چهارمین دوره جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان منتشر شده، آمده است: «متأسفانه در زمینۀ نمایشنامهنویسی کودکان و نوجوانان اثر مستقلی وجود ندارد. شاید به همین دلیل، در اغلب نمایشنامههای این حوزه ضعفهای دراماتیک آشکار و فاحشی دیده میشود. به همین دلیل، در این مجموعه، در قالبِ نقد دراماتیکیِ بیش از ۳۰ نمایشنامۀ چاپشده، بهگونهای کاربردی عناصر درام کودکان و نوجوانان معرفی و نحوه استفاده از آنها در آثار نمایشنامهنویسان کودک و نوجوان کشور بررسی میشود.
در انتخاب و نقد آثار، طیفِ متنوعی از انواع نمایشنامهها و نمونهای از آثار نمایشنامهنویسان پیشکسوت و جوانتر این حوزه را پوشش میدهیم تا درمجموع چشمانداز نسبتاً کاملی از وضعیت نمایشنامهنویسی کودکان و نوجوانان به دست آید.»
در این مقدمه، نویسنده در تشریح نقد دراماتیکی مینویسد: «نقد دراماتیکی روشی معطوف بر مطالعۀ ساختارگرایانۀ عناصر درام است و طبعاً در مورد آثاری بیشترین کارایی را دارد که در قالب ارسطویی خلق شده باشند. از آنجا که نمایشنامههای مخصوص کودکان و نوجوانان عموماً در قالب ارسطویی نوشته میشوند، استفاده از روش ساختارگرایانه نیز در تجزیه و تحلیل و نقد آثار این حوزه منطقی است. با این حال، در این اثر، بهطور همزمان رابطۀ دیالکتیکی و ارگانیک درونمایه و ساختار مورد توجه قرار میگیرد.»
کتاب «نقد دراماتیکی نمایشنامههای کودکان و نوجوانان» را انتشارات افراز در شمارگان ۵۰۰ نسخه منتشر کرده است.
انتهای پیام