امروز: سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 25 جماد أول 1446 | 2024-11-26
کد خبر: 449713 |
تاریخ انتشار : 13 آذر 1400 - 11:57 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

رئیس شورای حاکمیتی انتقالی سودان اعلام کرد، پرونده رابطه این کشور با رژیم صهیونیستی برای بازگرداندن سودان به جامعه جهانی ضروری بود. به گزارش پایگاه صلح خبر به نقل از ایسنا، به نقل از خبرگزاری فلسطینی «سما»، عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیتی سودان گفت: پرونده رابطه با رژیم صهیونیستی برای بازگرداندن سودان به جامعه جهانی […]

رئیس شورای حاکمیتی انتقالی سودان اعلام کرد، پرونده رابطه این کشور با رژیم صهیونیستی برای بازگرداندن سودان به جامعه جهانی ضروری بود.

به گزارش پایگاه صلح خبر به نقل از ایسنا، به نقل از خبرگزاری فلسطینی «سما»، عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیتی سودان گفت: پرونده رابطه با رژیم صهیونیستی برای بازگرداندن سودان به جامعه جهانی “ضروری” بود. چه بسا رابطه سودان با اسرائیل در نهایت شکلی طبیعی پیدا کند.
وی در ادامه تاکید کرد، لغو وضعیت فوق‌العاده در سودان به برگزاری نشست با دولت و هماهنگی با شورای امنیت و دفاع و همچنین توافق سیاسی مربوط می‌شود.
البرهان همچنین تصریح کرد، برخی‌ها می‌خواهند با استفاده از بخش نظامی، شکست‌های بسیاری را توجیه کنند.
رئیس شورای حاکمیتی سودان اظهار داشت: وضعیت کودتا با اقدامات ما مطابقتی ندارد اما آن، یک روند اصلاحات است.
عبدالفتاح البرهان ادامه داد: ما نمی‌خواهیم هیچ یک از گروه‌های سیاسی را جایگزین کنیم بلکه می‌خواهیم زمینه را برای همگان باز کنیم و ماموریت من با پایان دوره انتقالی، خاتمه می‌یابد.
وی همچنین تاکید کرد، هدف از سازوکار برخی گروه‌های سیاسی با خارج ایجاد مانع بر سر روند انتقالی است.
البرهان ادامه داد، نظام سابق به رهبری عمر البشیر، بخشی از دولت پنهان است و گروه‌های سیاسی کنونی نیز همین نقش را بازی می‌کنند.
البرهان همچنین گفت، توافق سیاسی اخیر با عبدالله حمدوک، نخست وزیر «سرآغازی واقعی برای دوره انتقالی در سودان» است و بسیاری از مأموریت‌های دوره انتقالی توسط گروه‌های سیاسی انجام نشده است.
البرهان تاکید کرد: ارتش از ابتدا اعلام کرد که در مسیر اصلاحات قدم برخواهد داشت و ما خواهان شراکت و همکاری با گروه‌های سیاسی برای آماده‌سازی و فراهم کردن مقدمات مرحله انتقالی هستیم.
وی تصریح کرد: انتخاب رئیس قوه قضائیه و دادستان کل، جزو اختیارات شورای حاکمیتی است و حمدوک در انتخاب دستیاران خود از آزادی مطلق برخوردار است. ما خواهان این هستیم که حمدوک از قابلیت‌ها و صلاحیت‌های مستقل کمک بگیرد.
عبدالفتاح البرهان در خصوص تظاهرات و کشته‌های آن عنوان داشت: تظاهرات مسالمت‌آمیز حق تضمین شده همگان است و وقوع قربانیان در جریان تظاهرات، امری غیرقابل قبول است و عاملان آن بازخواست خواهند شد. ما با همکاری دستگاه قضایی به دنبال شناسایی عاملان قتل معترضان هستیم و طی روزهای آتی مشخص خواهد شد چه کسانی در پشت جنایت قتل معترضان دست داشته‌اند.
وی افزود: تغییرات اخیر در ارتش و سرویس امنیتی به آنچه که در جریان تظاهرات رخ داده است، مربوط می‌شود. ما تاکنون هیچ طرفی را به قتل معترضان متهم نکرده‌ایم و منتظر نتایج تحقیقات خواهیم ماند.
در همین راستا، البرهان گفت، دولت پنهان در هر جا و مکانی حضور داشته و به دنبال ایجاد مانع در مسیر پیشرفت است.
وی تأکید کرد: ملت سودان از تصمیمات ما کاملاً حمایت می‌کنند و برخی نخبگان مخالف آن هستند. من یک ماموریت مشخص در قبال مردم و ارتش دارم که به آن پایبند هستم و آن تکمیل دوره انتقالی است.
وی افزود، بارزترین اقدامی که در حال حاضر برای آن فعالیت و تلاش می‌کند، تشکیل هیئت عالی انتخابات است.
البرهان ضمن تاکید بر اینکه هیچکسی را برای اجرای دستور کار خارجی متهم نمی‌کند، گفت: ما به چشم می‌بینیم که برخی گروه‌های سیاسی دستور کار خارجی را با هدف ایجاد مانع بر سر راه روند انتقالی دنبال می‌کنند.
رئیس شورای حاکمیتی سودان در خصوص نزاع با اتیوپی خاطرنشان کرد: ما به دنبال احقاق حقوق خود در مرزهای با اتیوپی هستیم. اراضی خود را با مذاکره به دست خواهیم آورد نه با راهکار نظامی. سودان از جبهه آزادی‌بخش تیگرای در اتیوپی حمایت نمی‌کند.
عبدالفتاح البرهان در پایان تصریح کرد: در شرق سودان مشکل و مسأله‌ای وجود دارد و ما به دنبال حل آن هستیم. مذاکرات صلح متوقف شده است و ما امیدواریم روند مذاکرات تکمیل شود.
انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید