علی سعیدی در آیین افتتاحیه پروژه ملی ارتقای سواد حرکتی دانشآموزان ابتدایی خراسان رضوی که امروز در دبستان دخترانه سید رضی منطقه تبادکان مشهد برگزار شد، با بیان اینکه سال گذشته در تمام منطقه تبادکان جمعا ۱۳۸ هزار دانشآموز مشغول به تحصیل بودند، بیان کرد: امسال ۱۴۵ هزار دانشآموز در پهنه منطقه تبادکان مشغول تحصیل هستند. در حال حاضر جمعیت دانشآموزی منطقه تبادکان بیش از جمعیت ۲ استان کشور یعنی استانهای سمنان و ایلام است. موج افزایش جمعیت و افزایش محرومیت تمام تلاشهای ما را کم فروغ میکند.
وی با بیان اینکه در هفته تربیت بدنی و در آیین افتتاحیه پروژه ملی ارتقای سواد حرکتی دانشآموزان ابتدایی خراسان رضوی قرار داریم، گفت: امیدوارم که با تلاش یکایک عناصر پروژه ملی ارتقای سواد حرکتی دانشآموزان ضمن آگاهی بخشی به دانشآموزان، خانوادهها و ایجاد همگرایی و همدلی در میان همه ارکان درونی و بیرونی موثر در این طرح بتوانیم شاهد ارتقای سطح سلامت جسمانی دانشآموزان و اصلاح سبک زندگی آنها باشیم.
مدیر آموزش و پرورش منطقه تبادکان مشهد درخصوص طرحها و برنامههای حوزه تربیت بدنی گفت: طرح حیات پویا، مدرسه پویا، المپیاد درون مدرسهای، کانونهای ورزشی درون مدرسهای، ورزش صبحگاهی و… از جمله طرحهایی بوده که انجام شده است و اینک طرح ارتقای سواد حرکتی آغاز میشود. تمام این موارد بیانگر یک انسجام درونی، نظم و توالی در برنامههاست. طرحها و برنامهها یکی پس از دیگری مثل مهرههای تسبیح در کنار هم قرار میگیرند و بدین صورت زمینه ارتقاء و رشد یکی از ساحتهای مهم زندگی انسان یعنی ساحت زیستی و بدنی را فراهم میشود.
وی افزود: این طرحها در کنار هم شرایط بهتری را در حوزه تربیت بدنی و در نظام تعلیم و تربیت ایجاد میکند و برنامهریزان و طراحان قطعا شناخت کافی در خصوص امکانات، محدودیتها، اولویتها و ضرورتها دارند و در یک زمینه مشخص مثل یک دار قالی تمام این موارد را در کنار یکدیگر قرار میدهند و یک کل منسجم را در ساحت نظام تعلیم و تربیت ایجاد میکنند.
سعیدی خاطرنشان کرد: در چند سال اخیر ۲ سالن ورزشی در ۲ پهنه حاشیه شهر مشهد ساخته شده است. استخر شنا و سالن مروج نیز درحال خدماترسانی هستند. ما هرچه تلاش میکنیم تا سرانه ورزشی دانشآموزان منطقه محروم تبادکان را ارتقا دهیم اما بازهم موج افزایش جمعیت تلاشهای ما را کمفروغ میکند. امسال شاهد افزایش ۷۰۰۰ نفری دانشآموزان منطقه تبادکان در مقایسه با سال گذشته هستیم. درحال حاضر سرانه ورزشی منطقه تبادکان پایینترین سرانه ورزشی استان است. ما استمداد میطلبیم تا ما را یاری کنید بلکه بتوانیم سرانه ۷۰۰۰ دانشآموزی که امسال اضافه شدهاند را افزایش دهیم و برای فرزندان محروم حاشیه کشور فعالیت مثبتی را انجام دهیم.
قاسمعلی خدابنده، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در بخش دیگری از مراسم اظهار کرد: امروزه مقوله تربیت بدنی در دنیا تبدیل به علم و صنعت شده است. به همین میزان تولیدات و فعالیتهای ورزشی بسیاری در کشور انجام شده که هنوز به حد مطلوب نرسیده است. ایجاد سالنهای ورزشی متعدد، رسانهها و شبکههای تلوزیونی ورزشی، تولیدات ورزشی و… به معنای ورود ورزش به زندگی مردم است.
وی ادامه داد: ما درحال حاضر راه درازی برای رسیدن به کشورهای توسعه یافته در پیش داریم و قطعا باید در جهت افزایش سواد ورزشی، سواد سلامت و سواد حرکتی و… حرکت کنیم. تنها در این صورت است که میتوانیم در جهت رفع بسیاری از اختلالات و مشکلات که در آینده به سراغ میانسالان و افراد کهنسال میآید، اقدام کنیم.
خدابنده با بیان اینکه در گذشته به مقوله تربیت بدنی و ورزش به مثابه یک امر فوق برنامه برای پرکرن ساعات خالی و اوقات فراغت نگریسته میشد، گفت: امروزه مقوله تربیت بدنی در دنیا تبدیل به علم و صنعت شده است یعنی صنعت ورزش به اندازه صنعت نفت، الکترونیک و… نیرو و درآمد دارد و در حوزههای مختلف فعالیت میکند. به همین میزان ورود تربیت بدنی در کشور ما نیز افزایش یافته است و تولیدات و فعالیتهای ورزشی بسیاری در کشور انجام شده که هنوز به حد مطلوب نرسیده است. این نشان از ورود ورزش به زندگی مردم است. ایجاد سالنهای ورزشی متعدد، رسانهها و شبکههای تلوزیونی ورزشی، تولیدات ورزشی و… به معنای ورود ورزش به زندگی مردم است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی خاطرنشان کرد: از نظر نیروی انسانی مخصوصا در حوزه تربیت بدنی، نیروهای فعال در منطقه تبادکان که در سالهای ۱۳۸۹ و۱۳۹۰ استخدام شدند بسیار توانمند و با انگیزه هستند و غالبا در مدارج علمی ارشد و دکتری تحصیل کرده بودند. در حال حاضر تعداد نیروهای تربیت بدنی در منطقه تبادکان از تعداد نیروهای تربیت بدنی در منطقه ۴ که مرکز شهر مشهد میباشد نیز بیشتر است و کیفیت کار خیلی خوبی نیز دارند. اگر از امکانات حدالاقلی مثل حیاط مدرسه، سالن نمازخانه و… استفاده حداکثری و مفیدی میشود، قطعا به لطف همین نیروهای تربیت بدنی مدرسهها است.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه طرحهای آموزشی در حوزه تربیت بدنی در این چندسال با کمترین هزینه قابلیت اجرایی داشته است مانند طرح مدرسه پویا، حیات پویا یا طرح کوچ که طرح علمی پژوهشی دقیقی بود و در مدرسه و منزل با کمترین هزینه قابلیت اجرا و دستاوردهای زیادی داشت.
خدابنده ضمن یادآوری اینکه ایران طی ۲۰ سال آینده جزو کشورهای کهنسال دنیاست، گفت: برای جلوگیری از مشکلات پیری باید در همین سنین شروع کنیم و آموزش دهیم تا فرزندان ما به ورزش و تغذیه خود اهمیت دهند. قطعا بهترین مکان برای این آموزشها مدارس هستند که بر ضمیر و لوح دل دانشآموزان نقش میزنند.
انتهای پیام