امروز: چهارشنبه, ۷ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 26 جماد أول 1446 | 2024-11-27
کد خبر: 478604 |
تاریخ انتشار : 21 مرداد 1401 - 15:48 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

وزارت خارجه قبرس اعلام کرد که در بحبوحه نگرانی‌ها از تشدید کارزار تقسیم و جدایی‌طلبی، به صورت رسمی نسبت به دیدار رهبر قبرس ترک‌نشین و رئیس‌جمهوری آذربایجان اعتراض می‌کند. به گزارش صلح خبر، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، وزارت خارجه قبرس نسبت به دیدار روز سه‌شنبه الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان و ارسین تاتار، رهبر ترک‌های […]

وزارت خارجه قبرس اعلام کرد که در بحبوحه نگرانی‌ها از تشدید کارزار تقسیم و جدایی‌طلبی، به صورت رسمی نسبت به دیدار رهبر قبرس ترک‌نشین و رئیس‌جمهوری آذربایجان اعتراض می‌کند.

به گزارش صلح خبر، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، وزارت خارجه قبرس نسبت به دیدار روز سه‌شنبه الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان و ارسین تاتار، رهبر ترک‌های قبرس ابراز «حسرت و ناامیدی» کرد و از دولت آذربایجان خواست رفتارش را اصلاح کند.
این وزارتخانه اعلام کرد، این دیدار نقض‌کننده قطعنامه سازمان ملل در محکومیت اعلام یک‌جانبه جدایی از سوی ترک‌های قبرس شمالی است. در بیانیه این وزارتخانه آمده است که حمایت از خواسته‌های ترک‌های قبرس می‌تواند درخواست آذربایجان برای عضویت در اتحادیه اروپا را با مشکل مواجه کند، درخواستی که به موافقت همه اعضای این اتحادیه، از جمله قبرس بستگی دارد.
قبرس در سال ۱۹۷۴ در پی کودتای حامیان اتحاد با یونان و حمله ترکیه به این کشور، چند دسته شد. تنها ترکیه اعلام استقلال ترک‌های قبرس را به رسمیت می‌شناسد. اگرچه قبرس در سال ۲۰۰۴ در اتحادیه اروپا عضو شد، اما امتیازات کامل این اتحادیه تنها شامل حال قبرس یونانی‌نشین در جنوب این جزیره می‌شود و جامعه بین‌المللی دولت قبرس یونانی‌نشین را به رسمیت می‌شناسد.
رهبران سابق قبرس ترک‌نشین از توافق صلحی حمایت می‌کردند که قبرس را به عنوان یک فدراسیون متشکل از دو بخش قبرس یونانی‌زبان و قبرس ترک‌نشین معرفی می‌کرد، اما ارسین تاتار، با حمایت ترکیه، خواستار یک معاهده دو کشوری بر اساس برابری حاکمیتی ترک‌های قبرس با اکثریت یونانی این کشور است.
تاتار استدلال می‌کند که گفت‌وگوهای تقریبا ۵۰ ساله با هدف تشکیل یک قبرس فدرال شکست خورده و تنها گزینه عملی، یک توافق دو کشوری است. اما قبرس یونانی‌نشین هر توافقی که به جدایی این جزیره رسمیت بخشد را رد می‌کند.
دولت قبرس یونانی‌نشین  نگران این است که دیدارهای تاتار با رهبران دیگر کشورها، با هدف تضمین رسمیت سیاسی برای این بخش جدایی‌طلب قبرس و در حمایت از یک توافق دو کشوری باشد.
انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید