امروز: دوشنبه, ۱۷ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الإثنين 7 رجب 1446 | 2025-01-06
کد خبر: 454469 |
تاریخ انتشار : 25 دی 1400 - 11:49 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

صلح خبر/همدان مسئله موقعیت جغرافیایی و فرهنگی اماکن ورزشی در سطح استان همدان پیوسته مورد انتقاد کارشناسان بوده و با مشاهده و بررسی آمار و ارقام مربوطه، می‌توان به این نتیجه رسید که کاهش بازدهی و عدم استفاده بهینه از زیرساخت‌های ورزشی استان، منجر به افت غیرقابل انکار و تدریجی در ورزش قهرمانی و همگانی […]

صلح خبر/همدان مسئله موقعیت جغرافیایی و فرهنگی اماکن ورزشی در سطح استان همدان پیوسته مورد انتقاد کارشناسان بوده و با مشاهده و بررسی آمار و ارقام مربوطه، می‌توان به این نتیجه رسید که کاهش بازدهی و عدم استفاده بهینه از زیرساخت‌های ورزشی استان، منجر به افت غیرقابل انکار و تدریجی در ورزش قهرمانی و همگانی استان همدان شده است.

به گزارش صلح خبر، عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی در نخستین جلسه نشست علمی تخصصی “پایش ورزش در شهر همدان” با بیان این که اگر توزیع فضاهای ورزشی و محدوده جغرافیایی آنها به صورت کارشناسی شده مورد بررسی قرار بگیرد قطعاً سالن ورزشی به مرحله بهره‌برداری خواهد رسید، اظهار کرد: مسئولان برای بهره‌وری کامل از این مجموعه‌های ورزشی باید به نیازهای مورد نظر در بخش‌های فرهنگی و ورزشی توجه کنند و مبانی اعتقادی و فرهنگی و شرایط جغرافیایی حاکم بر منطقه را نیز در نظر بگیرند. در غیر این صورت هزینه بالایی صرف این موارد خواهد شد و بهره‌وری لازم را نخواهد داشت.

دکتر مهرداد عنبریان در ادامه مطرح کرد: شش سال پیش پروژه مکان یابی فضاهای ورزشی در همدان را با استفاده از سیستم GIS با توجه به چهار شاخص از فضاهای ورزشی همدان مورد بررسی قرار دادیم و با ارزیابی مواردی همچون عدالت، مطلوبیت، ظرفیت و سازگاری خروجی این برنامه مشخص شد که متاسفانه نتیجه حاصل از آن گواه بر این موضوع بود که غالب اماکن ورزشی دارای وضعیت نامناسب و متوسط بودند و تعداد اندکی از آن ها در شرایط مناسب قرار داشتند.

وی با انتقاد از سطح دسترسی و استانداردسازی اماکن ورزشی در همدان، تصریح کرد: سطح دسترسی و استانداردسازی اماکن ورزشی موضوع مهمی است که در برخی موارد کم‌تر به آن توجه شده است. اگر اماکن ورزشی محلی باشد ۵۰۰ مترمربع است و اگر در سطح شهر قرار داشته باشد در حدود ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ مترمربع است. توزیع جغرافیایی و دسترسی به اماکن ورزشی و همچنین محدوده جغرافیایی زیرساخت های ورزشی ما نامناسب است و نمونه هایی هم‌چون ورزشگاه ۲۲ بهمن در اصفهان و ورزشگاه شهید مفتح همدان و یا سالن شش هزار نفری شهید سلیمانی همدان نشان می‌دهند سرمایه گذاری کلان تنها عامل بهره‌وری از زیرساخت ها ورزشی نیست. 

عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی تصریح کرد: مسئولان ورزشی استان باید به استعدادهای حاضر در استان توجه کنند و توزیع بودجه در میان هیات های ورزشی را بر اساس بازدهی آن ها تعیین کنند. برای مثال ورزش کوهنوردی و کشتی در همدان سرآمد است و می‌توانند روی این بخش ها بیش‌تر سرمایه‌گذاری کنند و لازم نیست سرمایه به صورت یکسان توزیع شود.

 متولیان اصلی ورزش حل مشکلات موجود در جانمایی اماکن ورزشی هستند 

رئیس هیات ورزش‌های همگانی استان همدان نیز خاطرنشان کرد: من هم معتقد هستم که جانمایی اماکن ورزشی در سطح استان همدان مناسب نبوده و متاسفانه هنوز هم این موضوع ادامه دارد،  یکی از مشکلات بزرگی که با آن مواجهیم بحران کارشناسی در جانمایی اماکن ورزشی است. هیچ‌کس نمی‌تواند بگوید که ورزشگاه شهید مفتح چه بهره‌وری و فایده‌ای برای استان همدان داشته است و از روز اول هم مشخص بود این جانمایی مشکل دارد. 

هادی سبزواری افزود: همه ما معتقدیم که این مشکلات باید اصلاح شود و اصلاح این موضوعات از سمت استان ها صورت نمی‌گیرد بلکه متولیان و مسئولین ورزش کشور باید راهکاری برای حل این مصیبت ها انتخاب کنند که دستورالعمل‌های مربوطه آن از متولیان اصلی و مرکزی صادر شود زیرا تصمیمات مسئولان استانی توان مالی لازم و تاثیرگذاری مطلوب را در پی نخواهد داشت.

سبزواری با تاکید بر اهمیت ورزش بانوان در استان، بیان کرد: ورزش بانوان نیز نیازمند توجه بیشتر است و امیدوار هستیم مسئولان ورزش و متولیان امر فرهنگی استان ما به مشکلات بانوان در این زمینه توجه کنند و لازم است در این زمینه از سمت بانوان نیز مطالبه‌گری‌هایی صورت بگیرد و ما نباید هیچ تفاوتی میان جنسیت زن و مرد در ورزش کردن قائل باشیم.

 بخش خصوصی رغبتی برای سرمایه گذاری در اماکن ورزشی نشان نمی‌دهد 

معاون ورزشی اداره کل ورزش و جوانان استان همدان نیز با اشاره به این‌که افرادی که مدیریت شهری و مدیریت تاسیسات و اماکن خوانده‌اند بهتر می‌توانند به این موضوعات پاسخ بدهند، اظهار کرد: با توجه به تجربه ۲۵ ساله‌ای که در خدمت در دستگاه ورزش و جوانان دارم می‌توانم بگویم که عدالت و مطلوبیت و سازگاری موضوع بسیار مهمی است که با وجود پیشرفت‌های بسیار زیادی که در این سال‌ها داشته‌ایم به اندازه کافی و لازم در ورزش استان و حتی کشور رعایت نشده است. 

محرم روزبه خاطرنشان کرد: وقتی مشاهده می‌کنیم بهترین اماکن ورزشی در محدوده ثروتمند و بالانشین شهر قرار دارد و توجه نمی‌کنیم که لازم نیست چند مکان ورزشی در کنار یکدیگر قرار بگیرد ضربه خواهیم خورد. بهترین زمین های ما در بخش آسیب پذیر قرار دارد. بخش خصوصی رغبتی برای سرمایه گذاری در این امور نشان نمی‌دهد. 

روزبه ادامه داد: بخش خصوصی می‌خواهد از سرمایه‌گذاری‌های خود درآمدزایی داشته باشد و در این زمینه همکاری های لازم با آن ها صورت نگرفته است و یا در گذشته نحوه برخوردی که با آن ها انجام شده صحیح نبوده است و به همین علت رغبتی برای حضور در این میادین از خود نشان نداده‌اند.

 با طرح و ایده ورزش شهروندی شور و نشاط را در ورزش محلات تزریق کردیم 

معاون ورزشی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری همدان ضمن طرح این مطلب که ایراد کار این‌جاست که در بحث جانمایی ها دقت و توجه لازم صورت نمی‌گیرد، تصریح کرد: تدوین در طرح‌های تفسیری و جامع شهری زمانی انجام می‌شود که هیچ کارشناسی از حوزه ورزش در آن جا حضور ندارد که بر روی جانمایی زمین هایی که کاربری ورزشی دارند بتواند نظر بدهد.

علی پناهی زاده اضافه کرد: در دوره چهارم شورای شهرداری طرحی را به نام اطلس شروع کردیم که اطلاعات ورزشی شهر همدان با کمک دستگاه‌های دولتی و خصوصی جمع‌آوری شد و با بررسی شرایط محدوده های شهری متوجه شدیم که در بخش هایی از شهر با ترافیک و تراکم سنگین فضای شهری مواجه‌ایم و بالعکس در بخش هایی از شهر تراکم کم‌تری وجود دارد.

پناهی زاده خاطرنشان کرد: تعداد زمین‌های چمن مصنوعی در سطح شهر را به عدد ۲۸ رساندیم تا بتوانیم فضاهای ورزشی را در دل محلات شهر جا بدهیم تا عدالت در توزیع اماکن و امکانات ورزشی به بهترین شکل ممکن صورت گیرد. ورزش شهروندی را در محلات شهر قرار دادیم تا شادی و نشاط و تندرستی همانند سال‌های دور به محلات ما بازگردد. 

 نباید از اهمیت ورزش و تندرستی در بانوان غافل شویم 

کارشناس دفتر مطالعات سازمان فرهنگی شهرداری همدان علت اصلی تحقیقات دفتر مطالعات سازمان فرهنگی شهرداری را فعالیت هایی که در آینده انجام می‌شود می‌داند و میگوید: فعالیت های آینده می‌بایست هدفمند باشد و بر اساس آن تصمیمی که گرفته می‌شود با توجه به نیاز جامعه ورزشی و فرهنگی استان باشد. هدف اصلی ما این است که متوجه شویم در شهرستان همدان به چه مواردی نیاز است و پتانسیل‌های موجود را ارزیابی کنیم.

ستاره باقرپور در ادامه با طرح پرسش اشاره کرد: آیا بحث ورزش در استان ما فقط مکان یابی و جانمایی ورزشی یا استعدادیابی است یا این که از نوع ورزش غافل هستیم؟ بر اساس آمار شهرداری ۷۵ محله در شهر همدان وجود دارد که حدود ۶۰ محله مسکونی است. این موضوع خیلی آرمانی و رویایی است که در هر محله مسکونی یک مجموعه ورزشی داشته باشیم. باید ناحیه بندی کنیم و در نهایت تا ۵ سال آینده و با تقسیم محلات به ناحیه‌ها بتوانیم یک مجموعه ورزشی در هر ناحیه افتتاح کنیم و این مجموعه ورزشی بتواند همه نیازهای آن ناحیه را برطرف کند.

باقرپور تاکید کرد: باید علاقه اهالی این مناطق را نیز در نظر بگیریم و به توانایی مالی آن ها توجه کنیم. نکته مهم دیگر اقلیم آب و هوایی شهرستان همدان است که به ما این امکان را نمی‌دهد که در تمام فصول همه ورزش ها را به راحتی و با هزینه کم پیگیری کنیم و لازم است بر روی ورزش هایی تاکید کنیم که می‌توان در اقلیم آب و هوای سرد و برفی در شهر همدان برقرار کرد. فضای عمومی مناسبی برای ورزش بانوان در شهرستان وجود ندارد.

کارشناس دفتر مطالعات سازمان فرهنگی شهرداری همدان در پایان اشاره داشت: بانوان دوچرخه‌سوار ما برای پیگیری ورزش مورد علاقه خود در سطح شهر با مشکل روبرو هستند و نباید از اهمیت ورزش و تندرستی در بانوان غافل شویم و مستلزم هستیم امکانات و زیرساخت‌های ورزشی لازم را به صورت یکسان در اختیار آقایان و بانوان قرار دهیم.

پایگاه صلح خبر به نقل از خبرنگار صلح خبر؛ سینا بیدمشکی

انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید