فرهنگ > تلویزیون – پنج مجری شناخته شده سیمای جمهوری اسلامی ایران برای حضور در دهمین انتخابات مجلس ثبت نام کردهاند. شیوا جمالی: کمتر کسی فکرش را میکرد که جواد خیابانی، گزارشگر فوتبال و مجری برنامههای ورزشی، وارد گود انتخابات مجلس شود اما او تنها مجری صدا و سیما نبود که برای نام نویسی دوره دهم انتخابات […]
فرهنگ > تلویزیون – پنج مجری شناخته شده سیمای جمهوری اسلامی ایران برای حضور در دهمین انتخابات مجلس ثبت نام کردهاند.
شیوا جمالی: کمتر کسی فکرش را میکرد که جواد خیابانی، گزارشگر فوتبال و مجری برنامههای ورزشی، وارد گود انتخابات مجلس شود اما او تنها مجری صدا و سیما نبود که برای نام نویسی دوره دهم انتخابات مجلس فرم پر کرد.
به جز او چهار نفر از مجریان صدا و سیما از حوزههای مختلف انتخاباتی، وارد این رقابت سیاسی شدند.
به نظر میرسد چهرههای رسانهای به اعتبار شهرتی که در تلویزیون کسب کردهاند، امیدوارند تا رای مردم را از آن خود کنند البته نمونههایی مثل علیرضا دهقان، مجری خبر ورزشی، ثابت کرده که این امیدواری چندان نا به جا نیست.
علیرضا دهقان
علیرضا دهقان که نزدیک به دو دهه در تلویزیون گوینده اخبار ورزشی بود، از قاب تلویزیون به مجلس رفت و این بارقه امید را برای سایر همکارانش ایجاد کرد.
او که لیسانس علوم ورزشی دارد، در دوره هشتم مجلس، از حوزه ایذه و باغملک، وارد مجلس شورای اسلامی شد و ریاست کمیته ورزش را به عهده گرفت.
با اینکه او از حوزه ورزش پا به عرصه سیاست گذاشت، مخالف سرسخت ورود سیاستمداران به عرصه ورزش است. گوینده سابق اخبار ورزشی، در برنامه نود به شدت از انتصابهای سیاسی و غیرورزشی باشگاه پرسپولیس انتقاد کرد.
برخی معتقدند موضعگیریهای اینچنینی او راه او برای بازگشت به خانه اصلیاش یعنی صدا و سیما سد کرده است.
بعد از دوره هشتم مجلس، دهقان چالش سختتری را برای ورود به مجلس نهم انتخاب کرد و به اعتبار حضور مستمرش در اذهان مردم، از حوزه انتخابیه تهران، نامزد شد اما نتوانست آرای کافی برای رسیدن به کرسی نمایندگی مردم تهران کسب کند.
بعد از این ناکامی او اینبار از حوزه اهواز برای رقابت در انتخابات مجلس ثبتنام کرده است.
جواد خیابانی
کاندید شدن جواد خیابانی بیش از سایر همکارانش در تلویزیون، خبرساز شده است. جملات فیابداهه و شورانگیز او همیشه دستمایه شوخی مردم با او در شبکههای اجتماعی بوده است.
خبر کاندیداتوری او یکی از موضاعات داغ توییتر است. حضور احتمالی جواد خیابانی در مجلس و پیشبینی عملکرد او در به عنوان نماینده، به سوژهی شبکههای اجتماعی تبدیل شده است.
جواد خیابانیِ ۴۹ ساله، در سال ۱۳۷۳ با پشت سر گذاشتن آزمون گزارشگری ومجری ورزشی، وارد صدا و سیما شد.
او سال ۱۳۷۷ جایزه بهترین گزارشگر فوتبالی را به از آن خود کرد و سال ۱۳۷۸ به انتخاب مجله سروش دومین چهره محبوب تلویزیونی شناخته شد.
گزارش بازی ایران و استرالیا از به یادماندنیترین خاطرات بسیاری از ایرانیان است.
جواد خیابانی که متولد کرج است، از حوزه انتخابیه محل تولدش برای نمایندگی مجلس کاندید شده است.
جواد خیابانی تنها چهره ورزشی نیست که برای نمایندگی مجلس ثبت نام کرده است. او برای رسیدن به کرسی نمایندگی مردم کرج باید با بهنام محمودی والیبالیست و لژیونر سابق تیم ملی والیبال رقابت کند.
وحید یامینپور
او از خیل فارغ التحصیلان دانشگاه امام صادق است، که در دوران ریاست عزتالله ضرغامی بر سازمان صدا و سیما،جذب این سازمان شدند.
وحید یامینپور مجری برنامههای پرحاشیهای مثل «ایران ۸۸»، «رو به فردا»، «دیروز،امروز،فردا»، پیرامون انتخابات سال ۱۳۸۸ و از دبیران سایت رجانیوز بوده است.
یامینپور در حال حاضر رییس پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی است. در حالی که او متولد دزفول است و تا سال ۱۳۷۸ دزفول بوده، برای نمایندگی از حوزه انتخابیه قم ثبتنام کرده است.
او داستان کاندیدا شدنش را در اینستاگرام اینگونه روایت کرده است:
«… دیشب فشار دوستان برای ثبت نام زیاد شد و واقعا من مردد شدم. شب گذشته نیت کردم به حرم مشرف بشوم تا ان شاء الله با عنایت بی بی از طریق یک صاحب نفسی تکلیف ما را معلوم کنند. به محض ورود به حرم یکی از دوستان گفت حضرت آیت الله مصباح جلوی ضریح مشغول زیارت اند. اینرا گذاشتم به حساب همان دعا. رفتم کنار ایشان و مدتی منتظر شدم تا از نماز فارغ شوند و بعد جلو رفتم و مطرح کردم که اساتیدی مثل فلانی و فلانی بر من تکلیف کرده اند که ثبت نام کنم شما چه می فرمایید؟ حضرت علامه تردیدم را برطرف کردند و توفیق شد امروز از همان قم در انتخابات ثبت نام کنم.»
عبدالرضا امیراحمدی
اکثرآ او را با برنامه «صبح به خیر ایران» از شبکه یک میشناسند اما او کارش را هشت سال قبل با برنامه «برای فردا» در سیما آغاز کرده است. او که فعالیتش را با برنامههایی با مضمون مسابقه و سرگرمی شروع کرده بود، در حال حاضر مجری برنامه تلویزیونی «روز آمد» با محوریت موضوعات اقتصادی از شبکه تهران است.
امیراحمدی فوق لیسانس آمار از دانشگاه علامه طباطبایی است و علاوه بر کار اجرا، دورههای آموزشی مدیریت و بازاریابی و تفکر خلاق برگزار میکند.
عبدالرضا امیر احمدی متولد ۱۳۵۲ شهر دامغان است و برای نمایندگی مردم دامغان در مجلس ثبتنام کرده است.
محمدرضا تقویفرد
او مجری کمتر شناخته شده برنامه اقتصادی «کلید»، از شبکه یک سیما است و بیشتر از این که به عنوان یک مجری شناخته شود، چهرهای مطبوعاتی است.
او مدیرمسئول روزنامههای «عصر رسانه»، «راه مردم»، «بامداد» بوده تالیفاتی در زمینه علوم سیاسی، ادبیات کودک و شعر و ادبیات دارد.
تقویفرد برای نمایندگی از حوزه تهران ثبتنام کرده است. به نظر میرسد او کمتر از سایر همکارانش به کسب رای از طریق شهرت رسانهای امیدوار باشد.
کاندیدا شدن چهرههای معروف غیرسیاسی برای کسب مناصب سیاسی، فقط مختص به کشور ما نیست در همه جای دنیا چهرههای تلویزیونی، سینمایی، ورزشی و اقتصادی برای کسب قدرت سیاسی تلاش میکنند اما اینکه این پدیدهی تا حدی مرسوم، چه اندازه بر مبنای عقلانیت یا هیجانات جمعی است، امری تامل برانگیز است.
57۲۴۸
This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.
RSS