امروز: سه شنبه, ۱۰ تیر ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 6 محرم 1447 | 2025-07-01
کد خبر: 577547 |
تاریخ انتشار : 09 تیر 1404 - 18:48 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش صلح خبر از تاس، «آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان در یک کنفرانس مطبوعاتی با اشاره به این که ایروان به دنبال روابط سازنده است، اعلام کرد که این کشور آماده است تا مذاکرات با جمهوری آذربایجان را در مورد محل و تاریخ امضای پیمان صلح آغاز کند. به گزارش ایرنا، وی همچنین اذعان […]

به گزارش صلح خبر از تاس، «آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان در یک کنفرانس مطبوعاتی با اشاره به این که ایروان به دنبال روابط سازنده است، اعلام کرد که این کشور آماده است تا مذاکرات با جمهوری آذربایجان را در مورد محل و تاریخ امضای پیمان صلح آغاز کند.
به گزارش ایرنا، وی همچنین اذعان داشت که ارمنستان حاضر است پس از و یا حتی در حین امضای توافق نامه صلح، با انحلال فرمت مذاکرات بین المللی (گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا) مورد درخواست جمهوری آذربایجان، موافقت کند.
گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE Minsk Group) یک نهاد میانجی‌گر برای حل و فصل مسالمت‌آمیز مناقشه قره‌باغ کوهستانی میان ارمنستان و آذربایجان است. 
گزارش ها حاکی از آن است که وزارت امور خارجه ارمنستان در ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ در گزارشی اعلام کرده بود که ایروان و باکو متن توافق‌نامه صلح را تأیید کرده و روند مذاکرات را نیز تکمیل کرده‌اند. همان زمان دولت ارمنستان تصریح کرد که منتظر است تا جمهوری آذربایجان پیشنهاداتی در مورد محل و تاریخ امضای سند ارائه دهد.
به گزارش ایرنا، درگیری بر سر قره‌باغ سابقه طولانی و تاریخی دارد، اما درگیرهای معاصر در قره‌باغ از ابتدای سال ۱۹۹۰ میلادی و همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی میان جمهوری‌های تازه استقلال یافته جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز و در سال ۱۹۹۴ پس از کشته شدن ۳۰ هزار نفر از دو طرف متوقف شد.
بحران قره‌باغ که در فوریه سال ۱۹۸۸ تبدیل به یک جنگ ویرانگر شد و تا مارس ۱۹۹۴ ادامه یافت، در ناحیه‌ای به همین نام در جنوب جمهوری آذربایجان رخ داد.
در این منطقه که عمده جمعیت آن ارمنی هستند با پشتیبانی ارمنستان و مقابله جمهوری آذربایجان، یک جنگ تمام عیار شکل گرفت و حدود شش سال به طول انجامید که طی آن حدود ۳۵ هزار نفر کشته و بیش از ۸۰۰ هزار نفر نیز آواره شدند.
پس از جنگ دوم قره‌باغ در سال ۲۰۲۰ که با قرارداد آتش بس به میانجیگری روسیه به پایان رسید، سه تا شش هزار نیروی حافظ صلح روسی در منطقه مستقر شدند و تلاش برای برقراری آتش بس بین طرفین را آغاز کردند ولی در ۳۳ ماه گذشته، آتش بس بین طرفین آذری و ارمنی بارها نقض شده است.
دولت ارمنستان برای برقراری ثبات و امضای معاهده صلح، با واگذاری چهار روستا به جمهوری آذربایجان موافقت کرد.۳۱۰۳۱۰

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید