صلح خبر/همدان مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه طرح توسعه حرم شاهزاده حسین(ع) در مراحل نهایی است، گفت: در سالجاری ۹ میلیارد تومان اعتبار به این طرح اختصاص یافته است. رضا حاجیزینالعابدینی شنبه ۹ مهرماه در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه در شاهزاده حسین(ع) علاوه بر هیأت امنا گروه دیگری […]
صلح خبر/همدان مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه طرح توسعه حرم شاهزاده حسین(ع) در مراحل نهایی است، گفت: در سالجاری ۹ میلیارد تومان اعتبار به این طرح اختصاص یافته است.
رضا حاجیزینالعابدینی شنبه ۹ مهرماه در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه در شاهزاده حسین(ع) علاوه بر هیأت امنا گروه دیگری هم طرح توسعه حرم را در دستور کار دارند، افزود: با مشاور قرارداد تنطیم و طرح توسعه حرم مطالعاتی در مراحل نهایی است، همچنین تملک اراضی باید مورد توجه باشد و قرار است ۱۱ هزار متر از اراضی اطراف بقعه در طرح توسعه حرم قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه در حوزه اخذ سند مالکیت در یک سال و نیم اخیر ۱۸۱ سند مالکیت اولیه برای موقوفات صادر شد و چهارهزار هکتار دارای سند مالکیت شدند، تصریح کرد: علاوه بر این ۷۹ سند قدیمی به تک برگی جدید تبدیل شد.
حاجیزینالعابدینی با اشاره به اینکه از ابتدای سال گذشته، ۱۴۰۷ هکتار معادل ۱۲ پلاک تعیین تکلیف شدند، اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون ۹ پروژه سرمایهگذاری در استان در حال انجام است که سه طرح با مشارکت بخش خصوصی در حال اجراست که دو طرح در حوزه مسکن و یک طرح خدماتی است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته در باغ بهشت همدان نیروگاه خورشیدی به بهرهبرداری رسید که ۱۵ کیلووات برق تولید میکند، عنوان کرد: در حوزه مسائل فرهنگی طرح آرامش بهاری در بقاع متبرکه اجرا شد که ۷۰ بقعه در نوروز امسال مجری طرح بودند و سه نمایشگاه نیز در بقاع دایر شد.
حاجیزینالعابدینی ادامه داد: همچنین طرح صیانت الهی، خیمه معرفت، نقاط معنوی، بصیرت عاشورایی، مهر تحصیلی، مهر تندرستی، زائران حرم رضوی و دستهای مهربانی از جمله طرحهای فرهنگی اجرا شده است.
وی با اعلام اینکه در سالجاری پنج وقف جدید در استان ثبت شده است، گفت: با همکاری اداره کل دادگستری در بقاع متبرکه گروههایی مستقر هستند و به زوجین مشاوره میدهند، طبق آمار تا دو ماه گذشته با این طرح ۲۷ مورد از طلاقها به صلح انجامیده است.
حاجیزینالعابدینی در ادامه درباره افزایش قیمت قبرها در باغ بهشت همدان، مطرح کرد: موقوفه باغ بهشت ردیف بودجه دولتی ندارد و درآمدهای آن در راستای هزینه کرد است و با توجه به اینکه هزینه کردها افزایش چشمگیری داشته قیمت قبرها نیز با افزایش مواجه شد، علاوه بر این باغ بهشت موقوفه است و تنها بابت ساخت قبر و خدمات هزینه دریافت میکند و برای زمین هیچ هزینهای دریافت نمیشود.
وی با تأکید بر اینکه این تفکر که وقف مانع توسعه است کاملا اشتباه است و موقوفات در خیلی از جاها یاریگر توسعه است، افزود: غار علیصدر موقوف خاص است و دستاندرکاران غار تاکنون حتی یکبار هم برای مشکل اوقافی بودن و عدم حضور سرمایهگذار در این مجموعه به اداره اوقاف مراجعه نکردهاند.
حاجیزینالعابدینی در رابطه با مشکل اوقافی بودن زمینهای لالجین و کبودراهنگ نیز بیان کرد: برای شهرستان کبودراهنگ در دهه ۸۰ مجوز تبدیل به احسن از طریق مقام معظم رهبری داده شد و پس از چند سال اجرا مسکوت ماند و دوباره در سفر اخیر رئیس جمهور کبودراهنگیها تبدیل به احسن را خواستار شدند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان اضافه کرد: کارگروهی در اداره اوقاف تشکیل شده و در سطح استان پیگیری برای این مسئله میشود، همچنین اراضی محدوده خدمات شهری کبودراهنگ در این طرح مورد توجه است.
وی با بیان اینکه مجوز خاصی برای اراضی اوقافی کبودراهنگ و لالجین اخذ شد اما مورد استقبال قرار نگرفت، تصریح کرد: حوزههای دارو و درمان، آموزش و روضهخوانی بیشترین موقوفات استان همدان را تشکیل میدهند و ما به واقفان زمینههای کمک هزینه تحصیلی، تهیه و تجهیزات دارو و درمان و اشتغال را پیشنهاد میدهیم.
حاجیزینالعابدینی با اشاره به اینکه آمادگی مشارکت با سرمایهگذار در اطراف بقاع متبرکه را داریم، گفت: بعضی از مساجد و امامزادهها ثبت ملی است و سرمایهگذاری در اطراف آنها شرایط خاصی را میطلبد.
انتهای پیام