امروز: جمعه, ۷ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 26 جماد ثاني 1446 | 2024-12-27
کد خبر: 448160 |
تاریخ انتشار : 29 آبان 1400 - 17:37 | ارسال توسط :
0
4
ارسال به دوستان
پ

لبنان همچنان در وضعیت انتظار به سر می‌برد؛ نه جلسات دولت برای حل امور اجتماعی و معیشتی برگزار می‌شود، نه گشایشی در بحران با عربستان و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس حاصل شده است. با وجود اینکه طرف‌های زیادی بر برگزاری انتخابات پارلمانی تأکید دارند؛ اما درباره موعد برگزاری اختلاف وجود دارد و حتی در […]

لبنان همچنان در وضعیت انتظار به سر می‌برد؛ نه جلسات دولت برای حل امور اجتماعی و معیشتی برگزار می‌شود، نه گشایشی در بحران با عربستان و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس حاصل شده است. با وجود اینکه طرف‌های زیادی بر برگزاری انتخابات پارلمانی تأکید دارند؛ اما درباره موعد برگزاری اختلاف وجود دارد و حتی در برگزاری آن هم تردید هست. تحقیقات انفجار بندر بیروت به نتیجه‌ای نرسیده و طارق البیطار، قاضی جنجالی پرونده همچنان مسؤول پرونده است. براساس گزارش‌ها احتمالا به زودی جزئیات مهم و کاملی درباره انفجار بندر بیروت منتشر شود.

به گزارش صلح خبر، به نوشته روزنامه رأی الیوم، به رغم رکود در وضعیت کنونی بیروت؛ اما به گفته منابع آگاه ظرف روزهای آتی احتمالا شاهد برخی گشایش‌ها و اقدامات برای ازسرگیری فعالیت دولت باشد. منابع از توافق‌هایی برای برگزاری جلسه دولت خبر دادند.

به گفته منابع، مذاکرات به توافقی برای برکناری یا استعفای جورج قرداحی وزیر اطلاع رسانی لبنان به عنوان ورودی برای خاموش کردن شعله بحران با عربستان و برخی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس منجر شده است به ویژه اینکه عربستان در پیامی به بیروت تأکید کرده اگر طی دو هفته آتی قرداحی برکنار نشود اقدامات خود علیه لبنان را شدت می‌بخشد.

این منابع اعلام کردند، پیام عربستان به این مساله اشاره دارد که برکناری قرداحی راه ورودی برای ازسرگیری مذاکره با بیروت است.

براساس اطلاعات ریاض استفاده از سیاست هویج و چماق را آغاز کرده است و برخی لبنانی‌ها آن را تحول مثبتی می‌دانند. دشوار است که فکر کرد عربستان به محض برکناری قرداحی به لبنان روی خوش نشان دهد. نهایت اقدامی که ممکن است عربستان در این مرحله اتخاذ کند بازگشت سفرا به بیروت و توقف حملات رسانه‌ای و سیاسی و تهدیدات باشد.

اما درباره مراحل آتی احتمالا ریاض منتظر نتایج انتخابات پارلمانی لبنان در ماه مارس بماند. برخی منابع می‌گویند ریاض برای ایجاد ائتلاف انتخاباتی با مشارکت ولید جنبلاط، رئیس حزب سوسیال ترقی خواه لبنان، سعد حریری، نخست وزیر سابق لبنان و سمیر جعجع، رئیس حزب القوات اللبنانیه و نهادهای مدنی و جریان ۱۴ مارس برای دستیابی به اکثریت پارلمانی که در انتخاب رئیس جمهوری و ترسیم سیاست‌های کشور براساس دیدگاه عربستان نقش مهمی خواهد داشت، تلاش می‌کند. در آن صورت شاید عربستان کاملا روی باز به لبنان نشان دهد و حمایت مالی خود را برای تقویت این پیروزی سیاسی با پیروزی اقتصادی ازسربگیرد و ائتلاف‌های انتخاباتی به ائتلاف سیاسی تبدیل شود که با حزب الله و هم‌پیمانانش در لبنان مقابله کند؛ اما در مقابل لزوما این طرح براساس آن چیزی که ریاض می‌خواهد به رغم در اختیار داشتن پول و رسانه و وضعیت پرفشار اقتصادی لبنان و شکست سیاسی کنونی موفقیت آمیز نخواهد بود چراکه ساختار لبنانی که باید تصمیم گیرندگان در ریاض آن را خوب درک کنند براساس توازن‌ها و ساختار طایفه‌ای است.

انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید