امروز: شنبه, ۲۱ تیر ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 17 محرم 1447 | 2025-07-12
کد خبر: 451289 |
تاریخ انتشار : 28 آذر 1400 - 14:20 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

هفدهمین اجلاس فوق‌العاده شورای وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی امروز یکشنبه با حضور ۲۰ تن از وزیران امور خارجه و ۱۰ تن از معاونهای وزیران امور خارجه اعضای این سازمان از سراسر جهان اسلام در شهر اسلام‌آباد و در محل تالار مجلس شورای ملی این کشور آغاز شد. به گزارش صلح خبر،‌ به نقل […]

هفدهمین اجلاس فوق‌العاده شورای وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی امروز یکشنبه با حضور ۲۰ تن از وزیران امور خارجه و ۱۰ تن از معاونهای وزیران امور خارجه اعضای این سازمان از سراسر جهان اسلام در شهر اسلام‌آباد و در محل تالار مجلس شورای ملی این کشور آغاز شد.

به گزارش صلح خبر،‌ به نقل از پایگاه شبکه جئو، این نشست تاریخی که قرار است در آن بر سر وضعیت انسانی در افغانستان بحث و تبادل نظر شود، توسط عربستان سعودی به عنوان رئیس سازمان همکاری اسلامی و با میزبانی پاکستان برگزار می‌شود و ۷۰ تن از نمایندگان کشورها در آن شرکت می‌کنند.

نشست مربوط به این اجلاس امروز با تلاوت آیاتی از قرآن کریم آغاز شده و ریاست این نشست به عهده شاه محمود قریشی، وزیر امور خارجه پاکستان است.
این نشست فوق‌العاده سازمان همکاری اسلامی به دنبال بالا گرفتن نگرانی‌های فزاینده بین‌المللی در خصوص بحران انسانی در افغانستان و فوریت پیدا کردن رسیدگی به این وضعیت، اهمیت فوق‌العاده‌ای پیدا کرده است.

علاوه بر اعضا و ناظران سازمان همکاری اسلامی،، همچنین مقامات سازمان ملل، نهادهای مالی بین‌المللی (IFIs)، سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای، و طرفهای غیرعضو در سازمان همکاری اسلامی از جمله گروه P-۵، اتحادیه اروپا و کشورهای مهمی مانند آلمان و ژاپن، از دیگر دعوت‌شدگان به این اجلاس هستند.

عمران خان: آمریکا باید میان طالبان و چهل میلیون مردم افغانستان تفاوت قائل شود

در نشست افتتاحیه عمران خان، نخست وزیر پاکستان یک سخنرانی‌ با هدف برجسته کردن وضعیت و جلب توجه جهانیان به وضعیت رو به وخامت افغانستان، ایراد کرد.

عمران خان، سخنران اصلی افتتاحیه کنفرانس همکاری اسلامی درباره افغانستان گفت به ویژه آمریکا باید میان طالبان و چهل میلیون مردم افغانستان فرق قایل شود، اگرچه ۲۰ سال با طالبان در جنگ بوده است. اما مساله اکنون مردم افغانستان و انسانیت است.

او افزود که پیش شرط‌های دولت فراگیر و حقوق بشر و زنان و تروریسم برای سرازیر شدن کمک‌های خارجی باعث کار نکردن بانک‌ها شده است. در حالی که به گفته او “در مورد حقوق بشر هر جامعه‌ای متفاوت است”.

خان یادآوری کرد که ۴۱ سال پیش نیز نشت فوق العاده این کنفرانس درباره افغانستان بود و هیچ کشوری مانند افغانستان در این چهل سال قربانی نشده است.

او افزود که به خاطر فساد، حکومت پیشین ۷۵ درصد بودجه خود وابسته به کمک‌های خارجی بود. اکنون ذخایر ارزی مسدود شده و بانکها در حال سقوط‌اند. ما در کنفرانس اسلامی مسئولیت بزرگ دینی برای کمک به آنها داریم.

وزیر خارجه عربستان:  فروپاشی افغانستان منطقه را به سمت آشوب می‌برد

فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان در نشست سازمان همکاری اسلامی درباره افغانستان گفت: فروپاشی وضعیت کنونی در افغانستان منطقه را به سمت آشوب می‌برد و به نفع تندروها خواهد بود. ما حملات داعش علیه اقلیت‌های دینی در افغانستان را محکوم و تاکید می‌کنیم. حفظ امنیت و ثبات افغانستان مسئولیت جامعه بین المللی است.

وی تاکید کرد: وحدت افغانستان تنها راه مقابله با مداخله‌های خارجی است. ما امیدواریم مکانیزم‌هایی برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به افغانستان ایجاد شود.

وی بر ضرورت اقدام جامعه بین المللی برای ممانعت از وخیم‌تر شدن اوضاع افغانستان تاکید کرد و گفت: ما خواهان مذاکره میان گروه‌های مختلف مردم افغانستان و عدم استفاده از خاک این کشور برای پناه دادن به گروه‌های تندرو هستیم.

وزیر خارجه پاکستان: نباید بگذاریم اشتباهات گذشته در افغانستان تکرار شود

پاکستان یک راهبرد شش ماده‌ای را برای رسیدگی به بحران انسانی و مشکلات امنیت غذایی و احیای اقتصاد در افغانستان، علاوه بر ظرفیت سازی نهادی برای مبارزه با تروریسم، پیشنهاد کرد.

شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان در این نشست گفت: افغانستان شاهد بحران انسانی به دلیل حکومتداری ضعیف و تکیه کردن بر کمک‌های خارجی است و این بحران انسانی روز به روز وخیم تر می‌شود. اوضاع سیاسی در افغانستان تغییر کرده است اما نیازهای ملت افغانستان همچنان پابرجا است.

وی گفت: پاکستان از بحران انسانی در افغانستان تأثیر می‌پذیرد. ارسال کمک‌های بشردوستانه برای مردم افغانستان بدون شروط اهمیت دارد. پاکستان نمی‌تواند از فروپاشی اقتصاد در افغانستان که موجب افزایش بی ثباتی می‌شود چشم پوشی کند. کشور ما بیشترین استفاده را از تقویت ثبات در کابل می‌برد.

قریشی بر لزوم اجازه ندادن برای فروپاشی اوضاع و تکرار اشتباهات گذشته در افغانستان و تلاش برای فراهم کردن نیازهای این کشور و همکاری با آن در زمینه مبارزه با تروریسم تأکید کرد.

وزیر امور خارجه خواستار افزایش سرمایه گذاری، به صورت دوجانبه یا از طریق پلتفرم سازمان همکاری اسلامی، در زمینه آموزش و مهارت آموزی مردم افغانستان شد.

او پیشنهاد ایجاد یک گروه کارشناسان سازمان کنفرانس اسلامی و سازمان ملل را برای بررسی راه‌ها و ابزارهایی برای اطمینان از احیای خدمات بانکی قانونی در این کشور جنگ‌زده داد. 

قریشی از عربستان سعودی به دلیل تشکیل جلسه به عنوان رئیس سازمان همکاری اسلامی و اعتماد به پاکستان برای میزبانی این نشست فوق‌العاده تقدیر کرد. علاوه بر سایر نمایندگان، او همچنین از دبیر کل سازمان همکاری اسلامی برای بسیج سریع و تدارک برگزاری این نشست در کوتاه مدت استقبال کرد و گفت که گردهمایی رهبران سازمان همکاری اسلامی در کوتاه مدت نیز بر تعهد آنها برای رسیدگی به وضعیت بشردوستانه در افغانستان تاکید کرد.

وزیر خارجه پاکستان به برنامه جهانی غذا اشاره کرد که هشدار داده افغانستان ممکن است با بزرگترین بحران انسانی در جهان روبرو شود و سازمان ملل نیز در مورد وضعیت مشابه هشدار داده است. او گفت اکنون وقت برخاستن و حمایت بی قید و شرط از مردم افغانستان است.

وزیر خارجه ترکیه: کار با طالبان برای دستیابی به ثبات ضروری است

اجلاس فوق‌العاده سازمان همکاری اسلامی با محوریت افغانستان

مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در سخنرانی در نشست کنفرانس همکاری اسلامی گفت که از فروپاشی اقتصادی افغانستان باید جلوگیری شود.

او افزود که کنفرانس اسلامی باید با نهادهای دیگر بین‌المللی کار کند.

وزیر خارجه ترکیه افزود که در این راستا “کار با طالبان برای ثبات افغانستان ضروری است”. به عنوان “برادران” به آنها می‌گوییم که دولت فراگیر و حقوق زنان و دختران در کار و آموزش را برای پایان دادن به این وضع و مشروعیت داخلی و بین‌المللی درنظر بگیرند.

از سوی دیگر در این اجلاس بیانیه‌هایی به نمایندگی از گروه‌های منطقه‌ای سازمان همکاری اسلامی در حوزه آسیا،‌ آفریقا و جهان عرب و همچنین دکتر محمد الجاسر، رئیس بانک توسعه اسلامی مطرح می‌شود.

این اجلاس به اصرار پادشاهی عربستان سعودی که ریاست سازمان همکاری اسلامی را در اختیار دارد، برگزار می‌شود.

هیئت عربستان سعودی اواخر شنبه به منظور شرکت در این اجلاس وارد شهر اسلام آباد شد. سرپرستی این هیئت بر عهده شاهزاده فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر خارجه عربستان سعودی است.

دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی: خواهان ارتقای نقش سازمان در کابل هستیم

حسین ابراهیم طه، دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی نیز در سخنان خود از  پاکستان و مردم آن به خاطر میزبانی کنفرانس تشکر کرد و گفت این میزبانی بیان دیگری از تعهد کامل این کشور به پیشبرد مسائل امت اسلامی و نگرانی آن برای ارتقای صلح و امنیت در منطقه است.

دبیرکل تاکید کرد که علاقه زیاد کشورهای عضو و اشتیاق آنها برای شرکت در این نشست نشان دهنده حس ایده‌آل همبستگی با مردم افغانستان است. وی همچنین ابراز خوش‌بینی کرد که این نشست نتایج مثبتی را برای تسریع تلاش‌های امدادی برای مردم افغانستان به همراه خواهد داشت.

وی ضمن اشاره به اینکه خواستار احترام به حاکمیت افغانستان و یکپارچگی و تمامیت ارضی آن است، طرفهای افغانستانی را به تلاش در راستای منافع ملت، پایان خشونت و ایجاد صلح فراگیر دعوت کرد.

او همچنین بر اهمیت تلاش‌های هماهنگ برای مبارزه با تروریسم و خشونت در افغانستان و اطمینان از عدم استفاده از سرزمین‌های افغانستان به عنوان سکو یا پناهگاه برای سازمان‌های تروریستی تاکید کرد.

ابراهیم طه از کشورهای عضو و نهادهای سازمان همکاری اسلامی خواست تا از طریق مأموریت سازمان همکاری اسلامی در کابل کمک‌های بشردوستانه ارائه کنند.

وی گفت: ما خواهان ارتقای نقش سازمان کنفرانس اسلامی در کابل هستیم و منابع مالی، انسانی و تدارکاتی برای آن فراهم می‌کنیم تا بتواند مسئولیت کامل خود در هماهنگی عملیات‌های کمک‌های بشردوستانه و توسعه برای مردم افغانستان را انجام دهد. سازمان همکاری اسلامی از روند صلح در افغانستان حمایت می کند و آماده است به تلاش های منطقه ای و بین المللی برای ایجاد صلح برای مردم افغانستان بپیوندد و تماس های لازم را در این زمینه برقرار کند. ما از همه احزاب افغان می‌خواهیم که منافع مردم خود را در اولویت قرار دهند، از جانشان محافظت کنند، از خشونت دوری کنند و صلح پایدار را با تحقق آرمان‌ها و امیدهای خود برای ثبات، زندگی شایسته و رفاه به ارمغان آورند.

امیر خان متقی که دیروز وارد اسلام آباد شد، در میان سخنرانی وزیر خارجه پاکستان وارد تالار شد.

متقی در حالی در این نشست حضور یافت که هنوز پرچم سه رنگ دولت پیشین افغانستان در میان پرچم‌ها دیده می‌شود.

اجلاس فوق‌العاده سازمان همکاری اسلامی با محوریت افغانستان

هنوز هیچ کشوری دولت طالبان را به رسمیت نشناخته است.

هیئت‌های متعددی از جمله وزیران امور خارجه، معاونان وزیر خارجه، وزیران مشاور در امور خارجه و سایر مقامات ارشد دولتی از چندین کشور از جمله ترکیه، سیرالئون، سومالی، امارات، تاجیکستان، بنگلادش، اردن و فلسطین هم وارد اسلام آباد شده‌اند.

علاوه بر وزرای خارجه و ناظران، مدعوین ویژه شامل شرکت‌کنندگانی از سازمان ملل، موسسات مالی بین‌المللی و برخی از کشورهای غیرعضو از جمله آمریکا،‌ انگلیس، فرانسه، چین، روسیه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و اتحادیه اروپا هستند.

عمران خان در توئیتر در پیامی از سفر هیاتهای کشورهای عضو و دیگر شرکا به کشورش با هدف شرکت در اجلاس مهم سازمان همکاری اسلامی استقبال کرد. او در حسابش نوشت: من از هیاتهای اعزامی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، ناظران، دوستان، شرکا و سازمان‌های بین‌المللی به پاکستان استقبال می‌کنم. نشست فوق‌العاده شورای وزیران سازمان همکاری اسلامی ابراز همبستگی با مردم افغانستان و متمرکز ساختن انرژی‌های جمعی ما بر رسیدگی به وضعیت انسانی حاد در افغانستان است.

پیشتر، شاه محمود قریشی، وزیر امور خارجه پاکستان در گفتگو با رسانه‌ها در محل پارلمان کشورش و پس از بررسی سازو کارها گفت که موضع پاکستان در قبال وضعیت حاکم در افغانستان از سوی جهانی که با آن همصدا شده به رسمیت شناخته می‌شود.

این دیپلمات ارشد پاکستان گفت، مطمئن است پاکستان به همراه وزرای خارجه کشورهای سازمان همکاری اسلامی گامی رو به جلو در ایجاد اجماع بر سر افغانستان خواهد برداشت.

قریشی پیش از آغاز نشست تصریح کرد که هنوز به مرحله‌ای نرسیده‌ایم که طالبان به رسمیت شناخته شود.

قریشی به «عرب نیوز» گفت:  فکر نمی‌کنم در این مرحله اشتیاق بین‌المللی برای برسمیت شناختن طالبان وجود داشته باشد، جامعه بین‌الملل انتظارات متعددی (از طالبان) دارد.

انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید