امروز: چهارشنبه, ۷ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأربعاء 26 جماد أول 1446 | 2024-11-27
کد خبر: 493275 |
تاریخ انتشار : 13 بهمن 1401 - 9:37 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

واشنگتن در آخرین اقدام خود برای مقابله با چین در اقیانوس آرام، روز پنجشنبه سفارت خود را در جزایر سلیمان افتتاح کرد. به گزارش صلح خبر به نقل از آسوشیتدپرس، سفارت آمریکا در پایتخت جزایر سلیمان، هونیارا، با یک کاردار، چند کارمند وزارت امور خارجه و تعداد انگشت شماری از کارمندان محلی شروع به کار […]

واشنگتن در آخرین اقدام خود برای مقابله با چین در اقیانوس آرام، روز پنجشنبه سفارت خود را در جزایر سلیمان افتتاح کرد.

به گزارش صلح خبر به نقل از آسوشیتدپرس، سفارت آمریکا در پایتخت جزایر سلیمان، هونیارا، با یک کاردار، چند کارمند وزارت امور خارجه و تعداد انگشت شماری از کارمندان محلی شروع به کار می کند.
ایالات متحده قبلاً یک سفارت را در جزایر سلیمان به مدت پنج سال اداره می کرد تا اینکه در سال 1993 آن را به عنوان بخشی از کاهش جهانی پست‌های دیپلماتیک پس از پایان جنگ سرد تعطیل کرد. اما تحرکات چین در منطقه، ایالات متحده را به افزایش تعامل خود از طرق مختلفی از جمله اهدای واکسن کووید-19، بازگرداندن داوطلبان سپاه صلح به چندین کشور جزیره‌ای و سرمایه‌گذاری در پروژه‌های جنگلداری و گردشگری وادار کرده است.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای گفت: افتتاح سفارت نه تنها بر اساس تلاش‌های ما برای استقرار پرسنل دیپلماتیک بیشتر در منطقه، بلکه برای تعامل بیشتر با همسایگان خود در اقیانوس آرام، ارتباط برنامه‌ها و منابع ایالات متحده با نیازهای موجود در زمین، و ایجاد روابط بین مردم است.
این افتتاحیه در حالی برگزار می شود که به نظر می رسد رهبر جدید فیجی، نخست وزیر سیتینی رابوکا، در حال ارزیابی مجدد برخی از جنبه‌های تعامل کشورش با چین است. رابوکا هفته گذشته به فیجی تایمز گفت که قصد دارد به توافقنامه آموزش و تبادل پلیس با چین پایان دهد.
وزارت خارجه ایالات متحده در اوایل سال گذشته به قانونگذاران اطلاع داد که نفوذ فزاینده چین در منطقه، بازگشایی سفارت جزایر سلیمان را در اولویت قرار داده است. از آن زمان، سلیمان یک پیمان امنیتی با چین امضا کرده است، که ترس از افزایش نظامی در منطقه را افزایش داده که ایالات متحده با اعزام چندین هیئت عالی رتبه به مقابله پرداخت.
جزایر سلیمان در سال 2019 وفاداری خود را از جزیره خودمختار تایوان به پکن تغییر دادند که روابط نزدیک با ایالات متحده را در زمان جنگ جهانی دوم تهدید کردند. وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای گفت: «ما شاهد تضعیف این پیوند هستیم زیرا جمهوری خلق چین به‌شدت به دنبال تعامل با نخبگان سیاسی و تجاری جزایر سلیمان با استفاده از الگوی آشنا از وعده‌های اغواکننده، وام‌های پرهزینه زیرساخت‌های احتمالی و سطوح بدهی بالقوه خطرناک است».
یک مقام ارشد وزارت امور خارجه که برای اطلاع رسانی به رسانه ها اصرار داشت نامش فاش نشود، گفت که ایالات متحده از تعهد جزایر سلیمان برای ادامه همکاری با شرکای امنیتی سنتی مانند استرالیا و ایالات متحده تحریک شده، اما همچنان نگران محرمانه بودن توافقنامه امنیتی با چین است. او گفت هر نوع نظامی سازی در اقیانوس آرام توسط چین یک نگرانی بزرگ خواهد بود. این مقام گفت که ایالات متحده هنوز مکالمات عمیقی با رهبری جدید فیجی نداشته است.
انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید