امروز: دوشنبه, ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الإثنين 16 شوال 1446 | 2025-04-14
کد خبر: 570247 |
تاریخ انتشار : 24 فروردین 1404 - 10:23 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

صلح خبر، گروه بین الملل: برگزاری دور نخست مذاکرات غیر مستقیم میان ایران و آمریکا در عمان توجه بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران عربی و غربی را به خود جلب کرده به ویژه آنکه ایران با شاخصه‌های قدرت در این مذاکرات حاضر شده و در عین حال از مبانی اصولی خود عقب نشینی نخواهد کرد. […]

صلح خبر، گروه بین الملل: برگزاری دور نخست مذاکرات غیر مستقیم میان ایران و آمریکا در عمان توجه بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران عربی و غربی را به خود جلب کرده به ویژه آنکه ایران با شاخصه‌های قدرت در این مذاکرات حاضر شده و در عین حال از مبانی اصولی خود عقب نشینی نخواهد کرد.
روزنامه الاخبار با انتشار گزارشی در این خصوص نوشت: آمریکا می‌داند که فشارهای بی برنامه ممکن است به تنش‌های گسترده در منطقه بیانجامد به ویژه آنکه ایران قدرت پاسخ به هر گونه تجاوزی را دارد. به همین دلیل شاهد تغییر در تاکتیک‌های آمریکا هستیم. واشنگتن در مرحله نخست با مذاکرات غیر مستقیم موافقت کرد.
این کشور به خوبی از هزینه‌های بالای هر گونه جنگ افروزی در منطقه خبر داد. جمهوری اسلامی ایران نیز به خوبی می‌داند که با شیطان بزرگ رو به رو است؛ بنابراین با وجود بی اعتمادی به دولت آمریکا همچنان تلاش می‌کند جایگاه منطقه‌ای و تأثیرگذاری راهبردی و نظام اسلامی خود را حفظ کند.
ایران به دنبال بهبود اوضاع اقتصادی خود در سایه تحریم‌ها علیه این کشور است. تهران معتقد است که مذاکرات فرصتی برای بهبود روابط بین الملل به شمار می‌رود اما در عین حال از مبانی انقلابی و ایدئولوژیک خود عقب نشینی نخواهد کرد. در سیاست خارجه ایران چندین شاخصه و پایه مستحکم باعث شده این کشور به یک بازیگر محوری در مذاکرات تبدیل شود. نخست موقعیت ژئوپلیتیک و راهبردی کشور ایران که تأثیر به سزایی در سیاست خارجی آن به صورت مستقیم و غیر مستقیم دارد. منابع اقتصادی متعدد و غنی مانند نفت و گاز و ثروت‌های معدنی دیگر که در دیدگاه جهانی منابع حیاتی و راهبردی به شمار می‌روند.
در کنار این موارد، عوامل غیر مادی در تعیین شکل نظام سیاسی ایران و روابط سیاسی این کشور تأثیر گذار هستند. به عنوان مثال با وجود فشارهای بین المللی شاهد اتحاد داخلی و شبکه همپیمانان منطقه‌ای ایران هستیم که در کنار این کشور در برابر هر تجاوزی می‌ایستند. تجربه طولانی ایران در مذاکرات باعث شده دست این کشور در زمینه چانه زنی بر سر مسائل مختلف و جدا کردن پرونده‌های گوناگون از یکدیگر پر باشد.
حضور ایران بر سر میز مذاکره به معنی دست کشیدن این کشور از برنامه هسته‌ای صلح آمیز یا موشکی یا دوستان منطقه‌ای خود نیست. حمایت از آرمان فلسطین و جنبش‌های مقاومت در لبنان، فلسطین و عراق بخش اساسی از راهبرد این کشور را تشکیل می‌دهد. آمریکا به خوبی می‌داند که باید اعتماد از دست رفته تهران را جلب کند. ایران نیز بر این نکته تاکید دارد که برنامه هسته‌ای این کشور مورد مذاکره است نه برنامه موشکی که یک مسأله داخلی مربوط به امنیت ملی آن به شمار می‌رود.

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید