امروز: پنجشنبه, ۶ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 25 جماد ثاني 1446 | 2024-12-26
کد خبر: 447230 |
تاریخ انتشار : 22 آبان 1400 - 14:43 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

وزیر امور خارجه قطر بر لزوم برقراری ارتباط با طالبان برای پیشبرد پرونده افغانستان تاکید کرد. آمریکا و قطر هم توافق کردند که دوحه نماینده منافع دیپلماتیک ایالات متحده در افغانستان باشد. به گزارش صلح خبر، به نقل از رویترز، محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، وزیر خارجه قطر در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با آنتونی بلینکن، همتای […]

وزیر امور خارجه قطر بر لزوم برقراری ارتباط با طالبان برای پیشبرد پرونده افغانستان تاکید کرد. آمریکا و قطر هم توافق کردند که دوحه نماینده منافع دیپلماتیک ایالات متحده در افغانستان باشد.

به گزارش صلح خبر، به نقل از رویترز، محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، وزیر خارجه قطر در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با آنتونی بلینکن، همتای آمریکایی خود در واشنگتن، پس از امضای توافقنامه‌ای که بر اساس آن قطر نقش حامی منافع دیپلماتیک آمریکا در افغانستان را بر عهده گرفت، هشدار داد که رها کردن افغانستان یک اشتباه است.

این اولین نمایندگی رسمی ایالات متحده در کابل از زمان خروج نیروهایش در ماه اوت خواهد بود. ایالات متحده طالبان را به رسمیت نمی‌شناسد و نمی‌خواهد که فعالیت سفارت و کنسولگری خود را در کابل از سر بگیرد.

وزیر خارجه قطر تاکید کرد که انزوای افغانستان راه حل هیچ مشکلی نیست.

وی از طالبان خواست تا به تعهدات خود عمل کنند و در عین حال از جامعه جهانی خواست تا به دخالت خود در پرونده افغانستان ادامه دهد و آن را رها نکند.

وزیر خارجه قطر گفت: ارتباط با طالبان تنها راه پیشرفت در پرونده افغانستان است.

آل ثانی هم‌چنین افزود که دوحه اولویت خود را کمک رسانی به مردم افغانستان به ویژه با نزدیک شدن به فصل زمستان می‌داند.

بلینکن نیز گفت: رویدادهای افغانستان باعث تقویت همکاری بین واشنگتن و دوحه شده است و من از امیر قطر به خاطر این کمک تشکر می‌کنم.

وی افزود: روابط ما با قطر در حال گسترش است و رویدادهای افغانستان باعث تقویت همکاری بین دو کشور شده است. یک بخش در داخل سفارت قطر در افغانستان برای ارائه خدمات کنسولی ما ایجاد خواهد شد.

وزیر خارجه آمریکا در ادامه تاکید کرد: شراکت ما با قطر در مورد مسائل منطقه‌ای ضروری است.

 بلینکن، قطر را یک شریک حیاتی در ارتقای ثبات منطقه توصیف کرد. آل ثانی نیز گفت که دوحه خود را متعهد به کمک به ثبات افغانستان و امنیت و رفاه مردم افغانستان می‌داند.

در همین حال یک مقام قطری که همراه با هیات قطری در واشنگتن به سر می‌برد راه اندازی دفتر حافظ منافع آمریکا در کابل را مقدمه‌ای برای مذاکرات و ارتباط غیرمستقیم با دولت حاکم بر افغانستان ارزیابی کرد.

قرار است که قطر در داخل سفارتخانه خود در کابل، بخشی را به دفتر حافظ منافع آمریکا اختصاص دهد.

در توافقی دیگر قرار شد که قطر به عنوان کشور ترانزیتی میان آمریکا و افغانستان عمل کند تا شهروندان افغانستان دارای ویزا برای سفر به آمریکا از امکانات قطر بهره ببرند.

وزیر خارجه قطر در جریان امضای این توافق گفت: «دوستی میان قطر و آمریکا امسال نزدیکترهم شد، وقتی قطر از نزدیک با آمریکا همکاری کرد بیش از ۶۰ هزار نفر از افغانستان به خارج منتقل شدند.»

قطر از سال ۲۰۱۱ میزبان دفتر سیاسی طالبان در دوحه و همچنین میزبان مذاکرات صلح میان آمریکا و طالبان بوده است.

یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا نیز به خبرگزاری رویترز گفته است که قطر به عنوان حافظ منافع آمریکا در ارائه خدمات محدود کنسولی و حفاظت از منافع ایالات متحده در افغانستان کمک خواهد کرد.

به گفته این او ارائه خدمات کنسولی توسط کشور حافظ منافع، در اینجا قطر، شامل پذیرش درخواست گذرنامه، ارائه خدمات اسناد رسمی برای اسناد، ارائه اطلاعات و کمک در مواقع اضطراری است.

از سوی دیگر در کنفرانس خبری مشترک وزیران خارجه قطر و آمریکا درخصوص سوریه نیز صحبت شد که آنتونی بلینکن نگرانی واشنگتن را از سفرهای رسمی به سوریه ابراز کرد. همزمان وزیر خارجه قطر هم ابراز امیدواری کرد که عادی سازی روابط با نظام سوریه متوقف شود.

بلینکن در جریان این کنفرانس مطبوعاتی گفت: ما از سیگنال‌هایی که سفرهای رسمی به سوریه ارسال می‌کند نگران هستیم.

وی افزود: “ما از عادی سازی روابط با نظام اسد حمایت نمی‌کنیم و به متحدان و شرکای خود توضیح خواهیم داد که این موضوع را بررسی کنند.”

معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر هم تاکید کرد که موضع قطر در رابطه با عادی سازی روابط با دمشق روشن است و این اقدامی است که کشورش در حال حاضر به آن فکر نمی‌کند.

شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی گفت قطر خواهان توقف روند عادی سازی روابط با حکومت بشار اسد است.

قطر در جنگ داخلی سوریه از شورشیان مخالف بشار اسد حمایت می‌کرد. این کشور همچنین با ترکیه که از مخالفان جدی حکومت سوریه است، رابطه نزدیکی دارد.

وزیر امور خارجه قطر گفت “امیدواریم کشورها اشتیاقی به برداشتن گام‌های بیشتر به سوی رژیم سوریه نشان ندهند.”

این در حالی است که سفر اخیر وزیر امور خارجه امارات به سوریه و دیدار با بشار اسد، رئیس‌جمهوری این کشور اولین دیدار یک مقام رسمی اماراتی از سوریه بعد از شروع جنگ داخلی در این کشور بود.

وزیر امور خارجه قطر در کنفرانس خبری تاکید کرد: “موضع قطر همینطور که هست باقی خواهد ماند، ما هیچ گام جدی از سوی حکومت برای نشان دادن تعهدش به ترمیم خساراتی که به کشور و مردمانش وارد کرده نمی‌بینیم.”

او گفت، تا زمانی که “او (بشار اسد) گامی جدی بر ندارد، تغییر موضع ما مطرح نیست.” آل ثانی در عین حال تاکید کرده که کشورها حق دارند تا در این باره خود تصمیم بگیرند.

امارات و قطر هر دو از متحدان نزدیک آمریکا به شمار می‌روند.

سفر مقام بلندپایه اماراتی به سوریه به عنوان نشانه‌ای از تلاش‌های منطقه‌ای برای خارج کردن سوریه از انزوای دیپلماتیک ارزیابی شد.

امارات متحده عربی، در فوریه ۲۰۱۲، حدود یک سال پس از آغاز جنگ سوریه رابطه خود را با دولت سوریه قطع کرده بود.

انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید