به گواه آمار و ارقام، سالانه ۳۵ تا ۴۰ هزار هکتار از جنگلهای کشور در معرض تهدید و از دست رفتن قرار دارند. جنگلهایی که ارزش اقتصادی و زیست محیطی آنها قابل محاسبه نیست. تغییرات اقلیمی و به سختی افتادن نسل حاضر و آینده تنها مصداقهای کوچکی برای این آسیبها به شمار میرود. با این […]
به گواه آمار و ارقام، سالانه ۳۵ تا ۴۰ هزار هکتار از جنگلهای کشور در معرض تهدید و از دست رفتن قرار دارند. جنگلهایی که ارزش اقتصادی و زیست محیطی آنها قابل محاسبه نیست. تغییرات اقلیمی و به سختی افتادن نسل حاضر و آینده تنها مصداقهای کوچکی برای این آسیبها به شمار میرود. با این وجود شاهد هستیم، هر سال تعداد زیادی از درختان و گونههای گیاهی در این محدودهها میسوزند و گاهی حتی گونههای جانوری نیز طعمة آتش یا سودجویی برخی افراد آزمند میشوند.
به گزارش پایگاه خبری صلح خبر به نقل از سلامت نیوز به نقل از هفته نامه نماینده، در این میان صعب العبور بودن، پوشش انبوه گياهي و باد شدید از يكسو و غيرمتخصص بودن نيروهاي بومی اعزامي و نبود امكانات تخصصي اطفاي حريق مانند: «بالگردها و هواپيماهاي آبپاش»، در موارد زیادی تلاش برای اطفای آتش را بسيار دشوار میکند.
آن هم در شرایطی که به طور مثال ارزش ریالی ۲۵ تن در هر هکتار از خاک جنگلهای زاگرسی برابر با ۵۰ درصد درآمد سالانة نفت کشور است. همچنین به طور نمونه میتوان گفت؛ براساس برآوردهای صورت گرفته جنگلهای بلوط یاسوج در کهكیلویهوبویراحمد ۲۱ تریلیون ریال ارزشگذاری شدهاند، یا جنگلهای سنندج که گفته میشود حدود ۹۶ تریلیون ریال ارزش اکوسیستمی دارد. البته نباید از یاد برد که جنگلها ذخیرهای زیستی و پشتوانة اقتصادی، همچنین حیاتی، حتی تاریخی برای کشور مطرح هستند.
نتیجه این میشود که حریق، تغییر کاربریهای غیرقانونی و گاهی قانونی، قطع درختان و … آفتی هستند که به جان این گنجهای طبیعی افتادهاند، علاوه براین از سال ۸۶ تا ۹۴ بیش از ۳۹ هزار هکتار زمینخواری کشف شده است، این در حالی است که سالانه بیش از ۱۵ هزار و ۷۰۰ هکتار جنگل در حریق میسوزد. حریقهایی که دلیل ۷۲ درصد از آنها نامعلوم است و ۲۷ درصد آن توسط عامل انسانی رخ میدهد.
منبع : سلامت نیوز