امروز: سه شنبه, ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 17 شوال 1446 | 2025-04-15
کد خبر: 570265 |
تاریخ انتشار : 24 فروردین 1404 - 13:20 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

در پی برگزاری نمایشگاهی از ۱۳ اثر حبیب‌الله صادقی که تاکنون ۱۲ اثر از آنها نمایش عمومی داده نشده بودند، فرزند این هنرمند فقید از هدف خود برای برگزاری نمایشگاهی گسترده از آثار پدرش در موزه هنرهای معاصر تهران گفت و توضیح داد که اینگونه مردم با ابعاد مختلف شخصیت هنری صادقی فقید آشنا خواهند […]

در پی برگزاری نمایشگاهی از ۱۳ اثر حبیب‌الله صادقی که تاکنون ۱۲ اثر از آنها نمایش عمومی داده نشده بودند، فرزند این هنرمند فقید از هدف خود برای برگزاری نمایشگاهی گسترده از آثار پدرش در موزه هنرهای معاصر تهران گفت و توضیح داد که اینگونه مردم با ابعاد مختلف شخصیت هنری صادقی فقید آشنا خواهند شد.
نمایشگاه طراحی و نقاشی «آوای بی‌پایان» با نمایش آثاری از هنرمند فقید حبیب‌الله صادقی، عصر روز گذشته ـ ۲۳ فروردین‌ماه ـ در نگارخانه عالی حوزه هنری برگزار شد.
در این نمایشگاه، ۱۳ اثر از حبیب‌الله صادقی روی دیوار نگارخانه عالی رفت که از این تعداد، ۱۲ اثر برای اولین‌ بار به نمایش گذاشته شده بودند.
پایگاه صلح خبر به نقل از خبرنگار صلح خبر به نقل از ایسنا به واسطه حضور فرزند و دوستان این هنرمند فقید در نمایشگاه «آوای بی‌پایان»، درباره این رویداد با آنها گفت‌وگویی داشته است که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.
امیدوارم نمایشگاهی گسترده از آثار پدرم برگزار شود 
در ابتدا زینب صادقی (نقاش و فرزند حبیب‌الله صادقی) درباره این نمایشگاه به صلح خبر به نقل از ایسنا گفت: دیدن آثار پدرم روی دیوار همانند همیشه برای من حس بسیار خوبی دارد، اما در عین حال تاسف می‌خورم بابت فقدان حضور ایشان. تعدادی از این آثار را تاکنون ندیده بودم و گویا سال‌ها است که حوزه هنری از این آثار به خوبی مراقبت کرده است. برگزاری این نمایشگاه با این آثار برایم غافلگیرانه بود؛ چون خیلی از آنها متعلق به زمانی است که من کودک بوده‌ام، به همین جهت خاطره‌ای از آنها در ذهن ندارم.
او در ادامه درباره علت اینکه این آثار تاکنون نمایش داده نشده‌اند، گفت: شاید دلایل اجتماعی، اینگونه ایجاب می‌کرده که تاکنون این آثار نمایش داده نشوند. اکنون هم احتمالا به علت ارتباط آنها به مسائل روز به نمایش عمومی درآمده‌اند. 
صادقی اما درباره هدف خود از برگزاری یک نمایشگاه گسترده از آثار پدرش در موزه هنرهای معاصر گفت و توضیح داد: امیدوارم بتوانم نمایشگاهی از آثار پدرم را به طور گسترده در موزه هنرهای معاصر برگزار کنم. تاکنون صحبت‌هایی با دوستان پدرم، اهالی موزه و وزارت ارشاد در این زمینه صورت گرفته است، حال امیدوارم این کار به نتیجه برسد. پدرم آثار بسیاری خلق کرده است که احتمالا فضای کلی موزه را در برگیرد. آثار پدرم صرفا مرتبط با جنگ یا فلسطین نیست بلکه آثار مینیاتور، مدرن، رمانتیک و … دارد که تاکنون جایی نمایش داده نشده‌اند. امیدوارم تمام این آثار یک جا نمایش داده شود که مردم با هنرمندانی همچون پدرم بیشتر آشنا شوند و بدانند که یک هنرمند در چه ابعاد مختلفی می‌تواند فعالیت کند. 

آثار حبیب‌الله صادقی باید نقد و تحلیل شوند 
پس از او مصطفی گودرزی دیباج (نقاش و از دوستان حبیب‌الله صادقی) گفت: زنده یاد حبیب‌الله صادقی یکی از هنرمندان بزرگ معاصر ما است که متاسفانه جامعه هنری نمی‌داند آثار او به جهت پراکندگی و دسته‌بندی موضوعات در چه شرایطی است. این نمایشگاه یاد کوچکی است از آقای صادقی. من از سال ۵۸ با او همکار و دوست بوده‌ام و افتخار شاگردی نزد او را داشتم؛ به همین دلیل می‌دانم تعداد آثاری که درباره جهان اسلام کار کرده بسیار زیاد است. ای کاش در این نمایشگاه تعداد و نوع آثار گزینش بهتری می‌شد که بخشی از فعالیت‌های استاد صادقی را به مخاطبان جوان معرفی کنند.
او ادامه داد: امیدوارم شرایطی فراهم شود که در یک فرایند آثار ایشان نقد و تحلیل شود؛ چراکه نمایش آثار تنها بخشی از معرفی هنرمند است و بخش دیگر باید شامل تحلیل، نقد و ارزیابی هنرمند باشد. یاد استاد صادقی در خاطر همه ما زنده است و ای کاش امروز خود ایشان هم در بین ما حضور داشتند.

اعلام آمادگی حوزه هنری برای برپایی نمایشگاه آثار صادقی در موزه هنرهای معاصر 
سید شهاب‌الدین شکیبا نیز درباره برگزاری این نمایشگاه گفت: در حال انجام یک پالایش کلی از گنجینه هنرهای تجسمی حوزه هنری هستیم که در این پالایش به ۱۳ طراحی از آقای صادقی برخورد کردیم که اتودهای قبل از اجرای تابلوهای اصلی ایشان است؛ یعنی هر کدام از این طراحی‌ها مربوط به یکی از آثار شاخص او است. از آنجایی که آثار ایشان معناگرا بودند و یک ماجرای انسانی را دنبال می‌کردند، باتوجه به این ایام دیدیم که مناسب‌ترین زمان برای اکران آنها است. در نتیجه دو اثر بزرگ ایشان و ۱۱ اثر کوچک به نمایش درآمد که تنها یک اثر این نمایشگاه تاکنون به صورت عمومی نمایش داده شده است. تعدادی اثر دیگر از آقای صادقی در گنجینه حوزه داریم که تاکنون نمایش عمومی داده نشده‌اند و در اولین فرصت به نمایش عمومی در می‌آیند. 
او همچنین درباره برگزاری نمایشگاهی گسترده از آثار صادقی در موزه هنرهای معاصر تهران گفت: این آمادگی را داریم که اگر درخواستی از سمت موزه هنرهای معاصر بیاید، نمایشگاهی انفرادی از آثار آقای صادقی با حضور آثار او در مجموعه‌های دیگر و حوزه هنری، برگزار کنیم.

انتهای پیام 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید