دانش > پزشکی – همشهری آنلاین:وارفارین یک داروی رقیقکننده خون (ضدانعقادی) است که برای پیشگیری و درمان لختههای خونی در عروق به کار میرود. اما برخی از غذاها و نوشیدنیها ممکن است تأثیربخشی این دارو را تغییر دهند. یک ماده مغذی که تأثیربخشی وارفارین را کم میکند، ویتامین کا است. در هنگام مصرف وارفارین مهم است که […]
دانش > پزشکی – همشهری آنلاین:
وارفارین یک داروی رقیقکننده خون (ضدانعقادی) است که برای پیشگیری و درمان لختههای خونی در عروق به کار میرود. اما برخی از غذاها و نوشیدنیها ممکن است تأثیربخشی این دارو را تغییر دهند.
یک ماده مغذی که تأثیربخشی وارفارین را کم میکند، ویتامین کا است. در هنگام مصرف وارفارین مهم است که بدانید روزانه چقدر مقدار ویتامین کا دریافت میکنید.
میزان کافی دریافت ویتامین کا برای مردان بزرگسال ۱۲۰ میکروگرم و برای زنان ۹۰ میکروگرم است.
با اینکه خوردن مقادیر اندک غذاهای سرشار از ویتامین کا مشکلی ایجاد نمیکند، باید از خوردن یا نوشیدن مقدارهای زیاد این مواد غذایی غنی از ویتامین کا خودداری کنید:
– کلم کیل
– اسفناج
– کلم فندقی
– خردل
– کاهو
– کلم قرمز
– کاسنی فرنگی
– کلمبرگ
– جعفری
– چای سبز
از طرف دیگر برخی از نوشیدنیها میتوانند تأثیربخشی وارفارین را افزایش دهند و منجر به خونریزی شوند. بنابراین باید مصرف این نوشیدنیها را محدود کنید یا کنار بگذارید:
– آب کرانبری
– آب گریپفروت
اگر پزشکتان برایتان وارفارین تجویز کرده است، پیش از هر تغییر ناگهانی در رژیم غذاییتان یا پیش از شروع مصرف داروهای بدون نسخه، ویتامینها یا گیاهان دارویی با او مشورت کنید.
Let’s block ads! (Why?)
RSS