امروز: سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 25 جماد أول 1446 | 2024-11-26
کد خبر: 461829 |
تاریخ انتشار : 21 اسفند 1400 - 14:55 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان از ارائه پیشنهاد ۵ ماده‌ای جدید برای عادی سازی روابط به دولت ارمنستان خبر داد. به گزارش صلح خبر، جیحون بایرام‌اف، وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان که برای شرکت در مجمع دیپلماسی آنتالیا به این شهر سفر کرده، در مصاحبه با خبرنگار آناتولی به بررسی روابط باکو-ایروان پرداخت. وی دلیل […]

وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان از ارائه پیشنهاد ۵ ماده‌ای جدید برای عادی سازی روابط به دولت ارمنستان خبر داد.

به گزارش صلح خبر، جیحون بایرام‌اف، وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان که برای شرکت در مجمع دیپلماسی آنتالیا به این شهر سفر کرده، در مصاحبه با خبرنگار آناتولی به بررسی روابط باکو-ایروان پرداخت.
وی دلیل اصلی عدم ارتباط چندین ساله ارمنستان و آذربایجان را «فاکتور اشغال» دانسته و گفت: همه می‌دانیم که ارمنستان بیش از ۳۰ سال از اوایل دهه ۹۰ به زور خاک آذربایجان را اشغال کرد که منجر به آوارگی شهروندان جمهوری آذربایجان شد.
بایرام‌اف در ادامه افزود: علی‌رغم چهار قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد به نفع آذربایجان، نتیجه‌ای در خصوص اشغالگری حاصل نشد، این نیز یکی از موانع اصلی بر سر راه برقراری روابط بود.
وی ضمن اشاره به اعلام آمادگی الهام علی‌اف، رئیس جمهور آذربایجان برای امضای پیمان صلح با ارمنستان، تصریح کرد: نزدیک به یک سال است که هیچ پاسخی به پیشنهاد ما از سوی ارمنستان داده نشده است. طرف آذربایجانی برای نشان دادن حسن نیت خود اخیرا پیشنهاد جدیدی به ارمنستان داده است.
وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان خاطرنشان کرد: اصول اساسی که شامل عادی سازی روابط دو کشور است به ارمنستان ارائه کردیم. ما آماده توسعه روابط بر اساس اصول خاصی هستیم. ارمنستان باید اینها را بررسی و نظر خود را اعلام کند.
بایرام‌اف ادامه داد: اگر ارمنستان صادقانه خواهان عادی سازی روابط است، این فرصت بسیار خوبی برای آنها به شمار می‌رود. پاسخ ارمنستان به زودی مشخص خواهد شد و البته از این پس اقدامات مناسب را انجام خواهیم داد. یک سند یک صفحه‌ای بر مبنای اصول روابط بین‌الملل ارائه شده که هیچ مورد غیرعادی در آن وجود ندارد.
وی تاکید کرد: هیچ پیش شرطی برای آغاز روند مذاکرات قابل قبول نیست، باید یک گروه همکاری دوجانبه تشکیل شده و کار خود را آغاز کند.
بایرام‌اف در پایان درباره پیشنهاد ارائه شده به ارمنستان گفت: این پیشنهاد شامل پنج ماده اصلی است که نظرات ما در آن لحاظ شده است.
انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید