آخرین وزیر دارایی افغانستان که اکنون برای تاکسی های اینترنتی در واشنگتن دی سی رانندگی می کند، گفت که مبارزه آمریکا برای دموکراسی در کشورش یک “تظاهر” بود. به گزارش صلح خبر. خالد پاینده، وزیر دارایی دولت اشرف غنی، رئیس جمهور سابق افغانستان به واشنگتن پست گفت که آمریکایی ها که مأموریت خود را حمایت […]
آخرین وزیر دارایی افغانستان که اکنون برای تاکسی های اینترنتی در واشنگتن دی سی رانندگی می کند، گفت که مبارزه آمریکا برای دموکراسی در کشورش یک “تظاهر” بود.
به گزارش صلح خبر. خالد پاینده، وزیر دارایی دولت اشرف غنی، رئیس جمهور سابق افغانستان به واشنگتن پست گفت که آمریکایی ها که مأموریت خود را حمایت از دموکراسی و حقوق بشر در منطقه عنوان می کنند را از جمله عوامل سقوط کشورش به دست طالبان می داند.
پاینده گفت: شاید در ابتدا نیت های خوبی وجود داشت، اما احتمالاً ایالات متحده این منظور را نداشته است.
پاینده به پست گفت که او افغانها و همچنین آمریکاییها را به خاطر دست کشیدن از ارزشهایی که قرار بود دلیل اصلی مبارزه آنها باشد، سرزنش میکند. پاینده که در سال ۲۰۱۶ قبل از ترک دولت در سال ۲۰۱۹ معاون وزیر دارایی شد، گفت: “ما اراده جمعی برای اصلاحات و جدی بودن نداشتیم.”
پاینده همچنین گفت که خود را مقصر میداند و به پست گفت که آرزو میکرده هیچگاه سمت وزیر دارایی را در پایان سال ۲۰۲۰ قبول نمیکرد. پاینده گفت: “زشتی های زیادی دیدم و شکست خوردیم. من بخشی از شکست بودم.” وقتی به بدبختی مردم نگاه می کنی و احساس مسئولیت می کنی، سخت است».
پاینده به عنوان استاد کمکی در دانشگاه جورج تاون کار می کند، که فقط ۲۰۰۰ دلار در هر ترم می پردازد، اما او به پست گفت که این کار را به خاطر پول انجام نمی دهد. در عوض، پاینده گفت، او می خواهد به دانش آموزانی که روزی می توانند مقامات دولتی باشند، بیاموزد که درگیری را از دیدگاه کسانی ببینند که به کمک و مداخله ایالات متحده نیاز دارند.
آمریکا در ماه اوت سال ۲۰۲۱ پس از دو دهه جنگ از افغانستان خارج شد. چند ماه قبل از اینکه طالبان به سرعت کنترل افغانستان را به دست بگیرد. دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا، در فوریه ۲۰۲۰ یک توافقنامه صلح مشروط با این گروه شبه نظامی امضا کرد و وعده داد که نیروهای آمریکایی را در طول ۱۴ ماه خارج کند. این قرارداد مشخصا شامل دولت افغانستان نمی شد.
فروپاشی سریع نیروهای امنیتی افغانستان و پیشروی سریع طالبان، مقامات آمریکایی را غافلگیر کرد. خروج کثیف از افغانستان برای بایدن یک لکه سیاه در دوران کاری اش محسوب می شود. یک حمله تروریستی در نزدیکی فرودگاه کابل دست کم ۱۶۹ افغان و ۱۳ سرباز آمریکایی را کشت که مرگبارترین روز برای نظامیان آمریکایی در این کشور از سال ۲۰۱۱ بود.
انتهای پیام