امروز: یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 23 جماد أول 1446 | 2024-11-24
کد خبر: 525532 |
تاریخ انتشار : 15 آبان 1402 - 14:31 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش صلح خبر، فرانس ۲۴ در گزارشی با اشاره به استعفای شماری از مقامات عالیرتبه غربی و همچنین اعضای ارشد سازمان‌های بین‌المللی از جمله سازمان ملل متحد در واکنش به تجاوزهای رژیم صهیونیستی به نوار غزه، نوشت که «به‌رغم حمایت گسترده غرب از اسرائیل، نشانه‌های زیادی از اختلاف در سطوح بالای سیاسی کشورهای غربی […]

به گزارش صلح خبر، فرانس ۲۴ در گزارشی با اشاره به استعفای شماری از مقامات عالیرتبه غربی و همچنین اعضای ارشد سازمان‌های بین‌المللی از جمله سازمان ملل متحد در واکنش به تجاوزهای رژیم صهیونیستی به نوار غزه، نوشت که «به‌رغم حمایت گسترده غرب از اسرائیل، نشانه‌های زیادی از اختلاف در سطوح بالای سیاسی کشورهای غربی و نهادهای بین‌المللی دیده می‌شود چون پای “وجدان” در میان است.»
فرانس ۲۴ نوشت: زمانی که کریگ مخیبر، مدیر دفتر کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در نیویورک در اعتراض به بمباران نوار غزه به دست اسرائیل، از سمت خود استعفا کرد؛ نامه استعفای او با مضمون «همدستی غرب در نسل‌کشی که مقابل چشمان‌مان رخ می‌دهد»، بلافاصله در فضای مجازی پخش شد.

استعفای مخیبر پس از اقدام مشابه جاش پل، مقام وزارت خارجه آمریکا رقم خورد. جاش پل بیش از ۱۱ سال مدیریت امور کنگره‌ای و دولتی اداره سیاسی-نظامی وزارت خارجه آمریکا را برعهده داشت.
مخیبر در نامه‌ای که ۲۸ اکتبر برای ولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد ارسال کرد، توضیح داد که در اعتراض به «نسل‌کشی در غزه» اقدام به استعفا کرده است.
مخیبر، وکیل حقوق بشر آمریکایی که در سال ۱۹۹۲ به سازمان ملل پیوست و در چندین منطقه جنگی از جمله فلسطین اشغالی، افغانستان و سودان خدمت کرده است، در نامه‌اش تاکید کرد:
یک بار دیگر، شاهد وقوع نسل‌کشی مقابل چشمان‌مان هستیم و سازمانی که به آن خدمت می‌کنیم، به نظر برای متوقف کردن آن ناتوان است.
وی در توضیح استفاده از کلمه «نسل‌کشی» و تداوم اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی در نوار غزه، تاکید کرد که این واژه «غالبا مورد سوءاستفاده سیاسی قرار می‌گیرد. اما سلاخی جمعی مردم فلسطین که جریان دارد، در یک ایدئولوژی ملی‌گرایانه قومی، استعماری و اشغالگرانه ریشه دارد و جای هیچ شک و بحثی باقی نمی‌گذارد.»
نسل کشی فلسطینیان به دست اسرائیل، در یک ایدئولوژی ملی‌گرایانه قومی، استعماری و اشغالگرانه ریشه دارد و جای هیچ شک و بحثی نیست
مخیبر تاکید کرد: دولت‌های آمریکا، انگلیس و اکثر اروپا نه تنها به دلیل ناکامی صرف در انجام تعهدات بین‌المللی بلکه به دلیل تامین سلاح برای این تجاوز و حمایت اقتصادی و اطلاعاتی و همچنین سرپوش سیاسی و دیپلماتیک گذاشتن روی قساوت‌های اسرائیل، کاملاً در این تجاوز هولناک همدست هستند. شرکت‌های رسانه‌ای غربی که بیش از پیش تحت سلطه درآمده و متحد دولت‌ها هستند، این سرپوش را تقویت می‌کنند؛ رسانه‌هایی که برای تسهیل نسل‌کشی، فلسطینیان را عاری از انسانیت نمایش می‌دهند و برای جنگ پروپاگاندا و از نفرت‌پراکنی ملی، نژادی یا مذهبی دفاع می‌کنند!»
مقام مستعفی سازمان ملل بر این باور است که این نهاد «پیش از این، مشابه دوران آپارتاید در آفریقای جنوبی، از اصول و اقتداری برخوردار بوده که ریشه در تمامیت آن داشته اما در طول سالیان همه این ویژگی‌ها را از دست داده است. سازمان ملل، به دفعات در متوقف کردن نسل‌کشی ناکام بوده است»؛ وی به عنوان مثال به اتفاقات مشابه در روآندا، بوسنی، و نسل‌کشی‌های داعش و روهینگیا در میانمار اشاره کرد.
وی تصریح کرد: بخش‌های اصلی سازمان ملل در دهه‌های اخیر، مقابل قدرت آمریکا و ترس از لابی اسرائیل، تسلیم شده و اصول خود را رها و از قوانین بین‌المللی خودش هم عقب‌نشینی کرده است. ما با رها کردن این اصول، چیزهای زیادی به ویژه اعتبار جهانی‌مان را از دست دادیم. اما مردم فلسطین از قِبل ناتوانی ما، بیشترین خسارات را متحمل شده‌اند. سازمان ملل باید برای علاج این شرایط، از موضع اصولی که این روزها شهرهای سراسر دنیا آن را اتخاذ و آحاد مردم به‌رغم خطر ضرب و جرح و بازداشت، مقابل این نسل‌کشی قد علم کردند، درس بگیرد. علاوه بر این، سازمان ملل باید «توهم راه‌حل دو کشوری» را از سرش بیرون بیندازد و از ایجاد یک کشور مستقل و دمکراتیک به قدمت تاریخ فلسطین دفاع کند؛ موضعی که قطعاً به برچیده و ریشه‌کن شدن اسرائیل می‌انجامد.

قطع پیوند با سازمان ملل
مخیبر در دهه ۱۹۹۰ در غزه زندگی کرد. گروه‌های حامی اسرائیل همواره او را مورد انتقاد قرار داده‌اند به ویژه به دلیل حمایتش از جنبش بایکوت، خارج کردن سرمایه و تحریم ( BDS) و همچنین محکوم کردن سیاست‌های اسرائیل در اراضی اشغالی.
سازمان ملل پس از تماس گاردین به منظور ارائه توضیحات درباره استعفای مخیبر، در بیانیه‌ای که برای این روزنامه انگلیسی ارسال کرد، خود را از «محتوای نامه مخیبر جدا کرد و نوشت: رویکردهای او در نامه‌ای که امروز علنی شد، نظرات شخصی اوست. موضع دفتر (حقوق بشر) درباره شرایط بغرنج اراضی اشغالی فلسطین و اسرائیل، در گزارش‌ها و بیانیه‌های علنی ما منعکس شده است.
فرانس ۲۴ در ادامه این گزارش نوشت: استعفای مخیبر، اختلاف و دودستگی عمیق در جامعه بین‌الملل را برملا می‌کند؛ اختلافی که پس از حملات هوایی اسرائیل علیه نوار غزه در واکنش به عملیات حماس آشکارتر شده است. پس از بمباران غزه، معترضان در سراسر جهان عرب و همچنین لندن، نیویورک، واشنگتن، پاریس و برلین در حمایت از مردم غزه به خیابان‌ها آمدند. تظاهرکنندگان به «استانداردهای دوگانه» غرب و به طور مشخص «محکوم کردن بی‌درنگ حمله روسیه به اوکراین و تعلل و “این پا و آن پا کردن” در محکوم کردن جنایات اسرائیل در غزه و حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی، معترض هستند.

پای «وجدان» در میان است
مخیبر تنها مقام ارشدی نبوده است که از زمان وقوع جنگ غزه، از سمتش استعفا می‌کند. جاش پل، مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در دفتر نظارت بر انتقال تسلیحات، ماه گذشته با اشاره به نگرانی‌هایش درباره عواقب ارسال سلاح به اراضی اشغالی برای غیرنظامیان فلسطین و دورنمای صلح در خاورمیانه، از سمت خود استعفا کرد.
برای ارسال بمب خوشه‌ای به اوکراین، بحثی مطرح شد اما درباره اسرائیل، فقط باید به درخواست‌شان پاسخ بدهیم!

او در نامه استعفای خود نوشت: امروز استعفا می‌کنم چون معتقدم در مسیر کنونی که در بحث تداوم، گسترش و تسریع تخصیص تسلیحات مرگبار به اسرائیل، در پیش گرفته‌ایم، به ته خط رسیده‌ام.

جاش پل از زمان استعفا، با رسانه‌های خبری مختلفی درباره علت استعفایش بعد از ۱۱ سال کار در وزارت خارجه آمریکا، تاکید کرد: این اولین باری نیست که با مسائل پیچیده اخلاقی مواجه می‌شویم. به عنوان مثال، در اوکراین، بحثی درباره ارسال بمب خوشه‌ای وجود داشت اما در مورد اسرائیل، ما فقط مجبور به پاسخ دادن به درخواست‌ها بودیم!
مساله فلسطین، در گذشته نیز دیگر مقامات غربی را مجبور به استعفا کرده بود؛ کسانی که یک دلیل را برای این شکاف بیان کرده‌اند: «وجدان.»
سعیده وارثی، نخستین وزیر خارجه زن و مسلمان انگلیس، در آگوست ۲۰۱۴ از سمت خود استعفا و تاکید کرد که «دیگر نمی‌توانم از سیاست‌های دولت (دیوید کامرون، نخست وزیر وقت انگلیس) حمایت کنم.»

یک ماه پیش از استعفای وارثی، رژیم صهیونیستی در یکی از بیشمار حملات وحشیانه به غزه، ظرف یک ماه و نیم، بیش از ۲ هزار فلسطینی که عمدتاً غیرنظامی، کودک و زن بودند را به شهادت رساند. در آن سال، در عملیات‌های حماس علیه رژیم صهیونیستی، ۶۷ نیروی اشغالگر به هلاکت رسیده بودند.

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید