امروز: سه شنبه, ۲۵ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / 18:09:36 | برابر با: الثلاثاء 15 رجب 1446 | 2025-01-14
کد خبر: 514004 |
تاریخ انتشار : 13 مرداد 1402 - 12:02 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان ظهر روز چهارشنبه در ادامه سفرهای منطقه‌ای خود و در راستای سیاست متوازن دولت سیزدهم به پاکستان سفر کرد تا با گسترش توسعه مناسبات دو جانبه با این کشور و فعال کردن دیپلماسی اقتصادی و تجاری از ظرفیت‌های همسایه شرقی ایران غافل نماند؛ در […]

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان ظهر روز چهارشنبه در ادامه سفرهای منطقه‌ای خود و در راستای سیاست متوازن دولت سیزدهم به پاکستان سفر کرد تا با گسترش توسعه مناسبات دو جانبه با این کشور و فعال کردن دیپلماسی اقتصادی و تجاری از ظرفیت‌های همسایه شرقی ایران غافل نماند؛ در واقع سفر به این کشور را می‌توان به نوعی سفری سیاسی، اقتصادی، تجاری و امنیتی قلمداد کرد.
با توجه به وجود ۹۵۹ کیلومتری مرز مشترک؛ اهمیت مقابله مبارزه با تروریسم، حضور مشترک ایران و پاکستان در سازمان همکاری‌های شانگهای، سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) و سازمان همکاری‌های اسلامی، توجه ویژه به تعامل با این کشور ضریب اهمیتی بیشتر پیدا کرده است
ترکیب دیدارهای امیرعبداللهیان با مقامات سیاسی و امنیتی و رایزنی در خصوص موضوعات اقتصادی و تجاری با حضور مهدی صفری معاونت اقتصادی دستگاه دیپلماسی همگی را می‌توان به توجه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به ابعاد مختلف ارتباط با پاکستان تحلیل کرد.
با نگاهی به اهمیت توسعه گسترش روابط با پاکستان، امیرعبداللهیان در اولین روز سفر به اسلام آباد با بلاول بوتو زرداری همتای پاکستانی خود و مقامات این کشوردیدارهایی را انجام داده است.
آغاز فصل جدید مناسبات میان ایران و پاکستان
رئیس دستگاه دیپلماسی در بدو ورود خود به اسلام آباد در جمع خبرنگاران با تاکید بر آغاز فصل جدید مناسبات میان ایران و پاکستان اعلام کرد که در جریان این سفر در خصوص زمان سفر آقای رئیسی در آینده ممکن وگفتگو و توافق خواهیم کرد.
ایران و پاکستان مصمم هستند مرزهای امنیتی را به اقتصادی تبدیل کنند
امیرعبداللهیان صبح روز پنجشنبه به وقت محلی مورد استقبال «بلاول بوتو زرداری» همتای پاکستانی خود قرار گرفت و پیش از اغاز گفتگوهای دو جانبه یک نهال به نشان دوستی میان دو کشور در محل وزارت امور خارجه این کشور غرس کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان پس از دو دور رایزنی با همتای خود در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با وزیر امور خارجه پاکستان گفت: در خصوص پروژه خط لوله گاز آی پی گفتگوهای مهمی را داشته ایم. تکمیل خط لوله گاز را در راستای منافع دو ملت می‌دانیم. آمادگی داریم این خط لوله هر چه زودتر مراحل نهایی خود را پشت سر بگذارند.
امیرعبداللهیان گفت: در خصوص وجود برخی مشکلات مالی و بانکی و راهکارهای آن در چارچوب حقوق بین الملل گفتگو کردیم.
وزیر امور خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: آمادگی داریم حجم تبادلات تجاری خود را به دو برابر و ۵ میلیارد دلار افزایش دهیم.
وی ادامه داد: اتفاق نظر داریم در اسرع وقت مجرمان و متهمان میان دو کشور تبادل شوند و دو طرف نسبت به آزادسازی شناورهای ماهیگیری به فوریت اقدام کنیم؛ اتفاق نظر داریم برخی فرمت های همکاریهای منطقه‌ای در حوزه‌های تجاری اقتصادی و مبارزه با تروریسم و مبارزه با مواد مخدر را فعال سازیم‌.
وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه در خصوص بحران اوکراین و مساله افغانستان گفت‌گو و رایزنی کردیم، گفت: هر گونه تحول در افغانستان بر همسایگان به خصوص ایران و پاکستان تأثیر می‌گذارد. ما چهارچوب ابتکارات منطقه‌ای را بهترین روش برای حل و فصل موضوع افغانستان میدانیم و به حمایت از مردم افغانستان به عنوان وظیفه انسانی و دینی تاکید داریم و ثبات و امنیت افغانستان را مورد توجه قرار داده ایم.
امیرعبداللهیان ادامه داد: ما در وضعیت اوکراین جنگ را راه حل نمی‌دانیم و تسلیح بیشتر اوکراین توسط آمریکا و کشورهای غربی را نگران کننده می‌دانیم. تسلیح طرفین جنگ نتیجه‌ای جز کشتار و ویرانی نخواهد داشت.
در ادامه این نشست، بلاول زرداری وزیر امور خارجه پاکستان افزود: پاکستان به دنبال همگرایی منطقه‌ای است و این کاملاً با شعار و سیاست آقای رئیسی رئیس جمهور ایران همخوانی دارد و بنا داریم تا پایان سال میلادی جاری ۵ بازارچه مرزی را افتتاح کنیم. معتقدیم در این زمینه سازمان اکو می‌تواند زمینه کلیدی ایفا کند.
وی ادامه داد: مهمترین اسناد امضا شده امروز، برنامه راهبردی تجاری بین دو کشور برای دوره ۲۰۲۳ و ۲۰۲۸ است که ارتقای سطح مراودات تجاری را به پنج میلیارد دلار برسانیم.
علاوه بر این، سند نشست مشترک کمیسیون سرمایه گذاری دو کشور در این سفر امضا شد.
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه سفر رسمی خود به پاکستان، عصر روز پنجشنبه به وقت محلی با «شهباز شریف» نخست وزیر این کشور دیدار کرد.
در این دیدار که وزیر خارجه پاکستان نیز حضور داشت، امیرعبداللهیان گزارشی از مباحثات و توافقات انجام شده در مذاکرات هیأت‌های رسمی دو کشور در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، تجاری، امنیتی و مرزی به ویژه در موضوعات بانکی، تهاتر و خط انتقال گاز ارائه و بر اراده قاطع جمهوری اسلامی ایران در اجرای توافقات به عمل آمده در این سفر و توافقات پیشین تاکید کرد.
نخست وزیر پاکستان در این ملاقات ضمن استقبال از سفر به موقع هیأت جمهوری اسلامی ایران به پاکستان و تاکید بر دعوت خود از رئیس جمهوری اسلامی ایران، تاکید کرد که او مدعو ملت پاکستان هستند.
وی اظهار امیدواری کرد: بعد از تحولات مربوط به انتخابات پاکستان، رئیس جمهور ایران اولین رئیس دولتی باشد که به پاکستان سفر می‌کند.
در این ملاقات همچنین درباره موضوعات مختلف منطقه‌ای و بین المللی از جمله تحولات افغانستان مورد تبادل نظر قرار گرفت.
پروژه خط لوله انتقال گاز به پاکستان؛ موضوع مهم گفتگوها
حسین امیرعبداللهیان در ادامه اقامت رسمی در پاکستان، عصر روز گذشته با محمد صادق سنجرانی رئیس مجلس سنای این کشور دیدار کرد.
وزیر امور خارجه پروژه خط لوله انتقال گاز از ایران به پاکستان را یکی از موضوعات مهم همکاری‌های دو کشور عنوان کرد.
وی ضمن اشاره به اهمیت توسعه تجارت مرزی میان دو کشور اظهار داشت: بایستی برای گسترش و تکمیل پایانه‌ها و بازارچه‌های مرزی، بر اساس یک جدول زمانبندی، توافقات و پروژه‌ها را اجرایی کنیم. در این راستا برنامه‌هایی نیز برای ایجاد مناطق آزاد تجاری و اقتصادی در مناطق مرزی خودمان با پاکستان داریم.دیدار با رؤسای مجلس سنا و ملی
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه دیدارهای خود با مقامات پاکستانی، عصر روز گذشته با راجا پرویز اشرف رئیس مجلس ملی پاکستان ملاقات کرد.در این دیدار وزیر امور خارجه تاکید کرد: مجلس ملی پاکستان می‌تواند نقش مهمی در حمایت از دولت این کشور برای تکمیل پروژه خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان داشته باشد.
وی همچنین آمادگی کشورمان برای خرید دام زنده از پاکستان را اعلام کرد.
دیدار امنیتی امیرعبداللهیان؛ ایستگاه پایانی ملاقات‌ها در اسلام آباد
امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در آخرین مرحله از ملاقات‌های رسمی خود در اسلام آباد، پنجشنبه شب با ژنرال عاصم منیر فرمانده ارتش پاکستان ملاقات کرد.در این ملاقات که افسران عالی‌رتبه ارتش پاکستان نیز حضور داشتند امیرعبداللهیان با اشاره به ملاقات‌های خود با مقامات عالی پاکستان و توافقات حاصل شده در این سفر، خصوصاً در عرصه‌های امنیتی و مرزی، اظهار داشت حمایت ارتش پاکستان از توافقات به دست آمده، به طور قطع در اجرایی شدن هر چه سریع‌تر این توافقات تعیین کننده است.
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اهمیت دستاوردهای سفر دو هفته پیش فرمانده ارتش پاکستان به جمهوری اسلامی ایران، توافقات انجام شده وی با سردار باقری در زمینه‌هایامنیتی و مرزی را سرفصل جدیدی از همکاری‌های دو کشور دانسته و آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای اجرایی شدن هر چه سریع‌تر توافقات اعلام داشت.
ژنرال عاصم منیر فرمانده ارتش پاکستان نیز در این ملاقات، سفر خود به تهران و ملاقات‌های انجام شده با رئیس جمهوری اسلامی ایران و سردار باقری و دیگر فرماندهان عالی‌رتبه نظامی و همچنین وزیر امور خارجه کشورمان که دو هفته پیش صورت گرفت، اظهار داشت: مبارزه ما با تروریسم جدی است. ما امنیت ایران را امنیت خود می‌دانیم و در همکاری با کشور برادر، جمهوری اسلامی ایران، در عرصه مبارزه با تروریسم کاملاً جدی هستیم.
در این ملاقات که با ضیافت شام فرمانده ارتش پاکستان به افتخار وزیر امور خارجه کشورمان ادامه یافت، طیف گسترده ای از موضوعات مختلف از جمله تحولات افغانستان مورد بحث قرار گرفت.
سفر به مرکز اصلی مالی و بازرگانی پاکستان
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در جریان سفر به پاکستان، صبح امروز اسلام آباد را به مقصد کراچی ترک کرد. کراچی مرکز اصلی مالی و بازرگانی پاکستان و بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین شهر این کشور است.
قرار است امیرعبداللهیان در این شهر دیداری با دولت محلی و تجار داشته باشد.

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید