امروز: چهارشنبه, ۵ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 24 جماد ثاني 1446 | 2024-12-25
کد خبر: 493149 |
تاریخ انتشار : 12 بهمن 1401 - 6:15 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

پایگاه صلح خبر -گروه سیاست: روز دوشنبه مقام معظم رهبری دیداری مهم، تعیین کننده و امیدبخش با جمعی از تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان دانش‌بنیان بخش خصوصی داشتند که در این دیدار ایشان در سخنانی مهم اهداف راهبردی اقتصادی کشور را برای مسئولین و نیز فعالین بخش خصوصی تبیین کردند. دیداری امیدبخش و مسئولیت آفرین که […]

پایگاه صلح خبر -گروه سیاست: روز دوشنبه مقام معظم رهبری دیداری مهم، تعیین کننده و امیدبخش با جمعی از تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان دانش‌بنیان بخش خصوصی داشتند که در این دیدار ایشان در سخنانی مهم اهداف راهبردی اقتصادی کشور را برای مسئولین و نیز فعالین بخش خصوصی تبیین کردند. دیداری امیدبخش و مسئولیت آفرین که رهبرانقلاب بخش خصوصی را موتور اصلی رشد اقتصادی کشور اعلام کردند.
در این دیدار مقام معظم رهبری با بیان برخی واقعیت‌های امروزی کشور، راه‌حل‌ها، چشم‌اندازها و افق تعیین‌کننده و قابل اندازه‌گیری را برای بخش اقتصادی کشور تعیین کردند که مهمترین کلید واژه آن «رشد اقتصادی سریع و مستمر» و «خصوصی سازی» بود.
ایشان با اشاره به ۱۰ سال عقب‌ماندگی اقتصادی در کشور -دهه ۹۰-، راه حل جبران این عقب ماندگی را رشد اقتصادی سریع و مستمر دانستند و لازمه آن را نقش آفرینی بخش خصوصی دانستند. آنجا که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تاکید کردند: «بخش خصوصی امیدوارانه، با قدرت رقابت پذیری بالا و ریسک کم، در میدان اقتصادی نقش اصلی را ایفا کند.»
رهبر انقلاب نیز مکرراً به مقامات اجرایی کشور که در جلسه حاضر بودند، تأکید کردند که «با تشکیل کارگروه‌هایی در جهت رفع جدی مشکلات بخش خصوصی، با حضور خودشان اقدام شود؛ این بخش خصوصی است که باید محور واقعی توسعه و رشد اقتصادی کشور قرار گیرد.»
در حالی که در طول این سال‌ها نسبت به کاهش مداخله‌گری اقتصادی و ضرورت کوچک‌سازی دولت تاکید بسیار شده است، اما ظاهراً دولت همچنان در حال بزرگ‌تر شدن و بخش خصوصی هم در حاشیه قرار دارد.
همچنانکه رهبری نیز در این دیدار به این موضوع اشاره داشتند و این اتفاق را «خطای بزرگ» نامیدند. اشتباه مهمی که در سالهای اول انقلاب اتفاق افتاد و آثارش بر اقتصاد کشور ماند تا جائیکه حتی فروش اجناس خرد را هم به دستگاه‌های دولتی سپردند.
در واقع بخش دولتی به نوعی جای بخش خصوصی را در اقتصاد ایران گرفته و عملاً اجازه تحرک به بخش خصوصی و بخش مردمی جامعه برای فعالیت‌های اقتصادی را نمی‌دهد.
ایشان تاکید داشتند که «کشور بدون فعالیت بنگاههای خصوصی اداره نخواهد شد» و در این صورت است که با شکوفایی استعدادها و افزایش بهره‌وری، می‌توانیم شاهد کاهش فرصت سوزی‌ها و عدم هدر رفت منابع کشور و در عین حال بالفعل شدن ظرفیت‌های بالقوه بود و به رشد بالا و پایدار اقتصادی دست یافت.
متأسفانه در گذشته و طبق یکی از گزارش‌های رسمی مجلس و در اجرای اصل ۴۴، تنها ۶ درصد واگذاری‌ها به بخش خصوصی واقعی رسید. لذا ضرورت دارد مدیران دولتی و اجرایی کشور با توجه جدی و دلسوزانه به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و با افق دید بلند مدت، از برخی تنگ نظری و نگاه‌های سنتی و اشتباهات فاصله گرفته و برای ورود جدی بخش خصوصی بسترسازی کنند.
در ادامه این گزارش با چند تن از فعالان اقتصادی که در دیدار اخیر رهبرانقلاب حضور داشتند و به نمایندگی از بخش خصوصی در این جلسه مطالبات، دغدغه و اهداف خود را بیان داشتند، به گفتگو نشستیم.
متأسفانه برخی از مدیران ذهنیت کارگری در کسب و کار دارند
مهرداد عالی‌پور فعال اقتصادی در گفتگو با مهر گفت: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با فعالین اقتصادی و کارآفرینان و با توجه به کوتاهی‌های که در دهه ۹۰ و گذشته در بخش اقتصادی داشتیم، باید سریع‌تر از دنیا حرکت کنیم، تا بتوانیم مدعی شویم می‌توان به آنها رسید.
وی به عنوان یکی از سخنرانان بخش خصوصی در جلسه اخیر با مقام معظم رهبری افزود: اگر قرار است که در آینده از مراکز علم و دانش جهان باشیم، باید رشد اقتصادی‌مان کمتر از ۸ درصد نباشد.
عالی‌پور خاطر نشان ساخت: در دیدار مقام معظم رهبری با فعالین اقتصادی و کارآفرینان، جان کلام سخنان ایشان را می‌توان در چند بخش مهم مورد بررسی قرار داد.
این تولید کننده دانش بنیان اذعان داشت: در واقع اولین چیزی که ایشان برای همه مدیران ارشد نظام و فعالین اقتصادی تبیین فرمودند، این بود که باید به رشد ۸ درصدی برسیم.
گرفتن کارها از بخش خصوصی در اول انقلاب خطا بوده است
وی ادامه داد: ایشان به بخش خصوصی توصیه کردند که باید با شرکت‌های خصوصی بر مبنای تولید دانش بنیان‌ها و تعاونی‌ها حرکت کنند. حتی اشاره کردند که اگر در اول انقلاب کارها از بخش خصوصی گرفته شد، خطا بوده است.
عالی‌پور اظهار داشت: در واقع نوک پیکان سخنان رهبری معظم، اول برای مدیران دولتی بود تا بستر لازم برای رشد بخش خصوصی را فراهم کنند. در مرحله بعد این بخش خصوصی است که باید به این رشد بالا برسد. ضمن آنکه بخش خصوصی نباید متکی به دولت باشد و برنامه‌ریزی لازم را برای اصلاح این امر انجام دهد.
جوانان کار و رشد علمی می‌خواهند
وی با بیان اینکه باید همه تلاش خود را برای جذب جوانان نخبه انجام بدهیم، خاطر نشان ساخت: آنها که در داخل و خارج از کشور با هزاران مشکل تحصیل می‌کنند، از ما کار و رشد علمی می‌خواهند که چیز زیادی نیست.
این فعال اقتصادی ادامه داد: هم اکنون میانگین حضور جوانان در شرکت دانش بنیان خود را از ۳۳ سال به ۳۱ سال کاهش داده‌ایم و توازن حضور میان خانم‌ها و آقایان را به ۵۰ درصد رساندیم.
وی در بخشی دیگر از سخنانش اذعان داشت: لازم است آموزش‌هایی بر مبنای کارآفرینی و برندسازی برای برخی از مدیران داده شود. در این صورت می‌توانیم در جهان حرفی برای گفتن داشته باشیم؛ متأسفانه تفکر برخی از مدیران در کسب و کار، ذهنیت کارگری است.
رقابت ناعادلانه بخش خصوصی با شبه دولتی‌ها
هادی سهیلی‌پور تولیدکننده تجهیزات پتروشیمی و پالایشگاهی، نیز در گفتگو با مهر، گفت: در دیدار اخیر فعالین و تولیدکنندگان بخش خصوصی با مقام معظم رهبری، موارد بسیار مهمی مطرح شد. فرمایشات ایشان خیلی دقیق و هوشمندانه است و نیازمند آن هستیم که این بیانات به مرحله عمل و اجرا برسد.
وی با امیدبخش بودن دیدار فعالین بخش خصوصی با رهبر انقلاب، افزود: موضوع مهمی را که ایشان به آن اشاره کردند رقابت ناعادلانه‌ای است که بخش‌های دولتی و شبه دولتی با بخش خصوصی دارد. در واقع تا بخش خصوصی کمی قدرت می‌گیرد، رقابتی بین آنها و بخش‌های خصولتی و دولتی صورت می‌پذیرد که عادلانه نیست و این مهم از معضلات است.
بخش خصوصی توان رقابت با خصولتی‌ها را ندارد
سهیلی‌پور به عنوان یکی از سخنرانان بخش خصوصی در جلسه اخیر با مقام معظم رهبری، اظهار داشت: در واقع بخش خصوصی با هر توان، قدرت و امکاناتی که داشته باشد، یارای رقابت با بخش دولتی و نیمه دولتی یا همان خصولتی را ندارد. آنها به منابع مالی نامحدودی متصل هستند، اما منابع مالی بخش خصوصی محدود است.
این تولید کننده خصوصی خاطر نشان ساخت: مسئله تضاد قوانین از دیگر مشکلات جاری بر بخش خصوصی است. رهبر انقلاب هم در بیاناتشان به آن اشاره کردند. در واقع موضوع تعارض‌ها در قوانین اجرایی کشور موضوع و مشکلی است که به صورت مکرر برای ما مشکل‌ساز شده است.
وی با انتقاد از برخی قوانین وضع شده در مجلس تصریح کرد: در گمرک برای ماشین آلات وارداتی عوارض وضع شده، زیرا مجلس شورای اسلامی تخفیفات قبلی در عوارض گمرکی را برداشته است. آنان با توجیه آنکه حقوق گمرکی اخذ شده از واردکننده ماشین آلات، برای کمک به تولید کننده ماشین آلات داخلی هزینه شود این کار را کرده‌اند؛ در حالی‌که این حرکت توجیه فنی و منطقی ندارد و موجب مشکلاتی در تولید و اشتغال می‌شود.
این تولیدکننده تجهیزات پتروشیمی و پالایشگاهی با اشاره به بخش‌های دیگری از بیانات مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: رهبری انقلاب به تشکیل کارگروهی برای بررسی مشکلات بخش خصوصی اشاره کردند. لازم است این کار به دور هیجان و نگاه کوتاه مدت باشد. انجام آن بسیار ضروری است اما لازم است، از خود بخش خصوصی در این کارگروه حضور داشته باشند، تا مسائل و مشکلات را بخوبی مطرح کنند.
سهیلی‌پور در پایان خواستار آن شد که یک پنجره واحد از وزارتخانه‌های فعال اقتصادی از جمله، نفت، صمت، اقتصاد و نیز معاونت علمی ریاست جمهوری برای بررسی مشکلات بخش خصوصی تشکیل شود.
مدیران دولتی دنبال برنامه‌های کوتاه مدت و شتاب زده هستند
وحید خدامی پژوهشگر علمی و فعال دانش بنیان از دیگر مدعوین دیدار فعالان اقتصادی با رهبری بود. او در گفتگو با مهر، گفت: نفس برگزاری جلسه و دیدار فعالین علمی پژوهشی، فعالین و تولیدکنندگان بخش خصوصی با مقام معظم رهبری، بسیار با اهمیت و مهم بود. این نشان دهنده اهمیت بسیار زیادی است که برای بخش خصوصی قائل هستند.
وی به عنوان یکی از سخنرانان بخش خصوصی در دیدار با مقام معظم رهبری، افزود: در این دیدار شاهد حضور شرکت‌های خصوصی و غیرحاکمیتی بودیم. بخشی که با تلاش و همت خود شکل گرفته و رشد کرده است. دارای انگیزه، تلاش، چابکی و شفافیت است و حاضر است برای هدفش مبارزه کند.
عضو هیأت علمی وابسته دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: در بخش خصوصی شاهد افرادی هستیم که همه زندگی خود را در میدان فعالیت اقتصادی گذاشته و با امید به کسب نتیجه و ماندگاری تلاش‌هایش، ادامه فعالیت می‌دهد.
خدامی اظهار داشت: روایتی از امام محمدباقر (ع) در حسینیه امام خمینی (ره) نقش بسته بود. نقل به مضمون آن این بود که برای خداوند چیزی محبوب‌تر از آن نیست که کاری استمرار و دوام داشته باشد؛ اما ما شاهدیم که متأسفانه در بخش دولتی مدیران ثبات ندارند. در کوتاه مدت تغییر می‌کنند، لذا انگیزه کافی برای فعالیت ندارند و این به رشد کشور ضربه می‌زند.
وی ادامه داد: آنها برای ارائه بیلان کاری خود، به برنامه‌های کوتاه مدت و شتاب‌زده توجه می‌کنند. برای همین کارها به سرانجام نرسیده و با آمدن مدیر بعدی به نوعی پروژه رها می‌شود. در حالی که قرار نیست همه کارها بر دوش دولت باشد و او همه فشارها را بر عهده خود بگیرد.
رشد اقتصادی بالا بخش خصوصی را می‌خواهد
این فعال اقتصادی بخش خصوصی اذعان داشت: مقام معظم رهبری در سخنانشان به استمرار و دوام رشد اقتصادی تأکید کردند. این کار با دولت بزرگ و غیر چابک امکان پذیر نیست، بلکه بخش خصوصی چابک، پایدار و سریع و انعطاف پذیر را می‌خواهد.
وی ادامه داد: در جلسه اخیر بارها شاهد تذکرات رهبری معظم انقلاب به بالاترین مسئول دولتی حاضر در جلسه، یعنی معاون اول رئیس جمهور بودیم که خواستار رسیدگی به مشکلات بخش خصوصی بودند.
این پژوهشگر علمی و فعال دانش بنیان با اشاره به سخنرانی خود در این جلسه، اذعان داشت: در وقتی که در اختیار بنده قرار گرفت، درخواست کردم تعامل بخش خصوصی با دولت افزایش یابد و در کارگروهی با حضور فعالین بخش خصوصی به ریشه‌یابی مشکلات پرداخته شود.
عضو هیأت علمی وابسته دانشگاه علوم پزشکی تهران تأکید کرد: مقام معظم رهبری همیشه با دولتی‌سازی مخالف بودند. حتی در دهه اول انقلاب هم ایشان مخالف دولتی‌سازی بودند. ایشان در سخنان خود اشاره کردند که متأسفانه همان روش غلط دولتی‌سازی در کشور در حال تداوم است. در حالی‌که باید با آینده‌نگری، اصل ۴۴ بخوبی پیاده شود و ریسک فعالیت‌های اقتصادی بخش خصوصی با تسهیلات و حمایت‌های مالی دولت، کاهش یابد.

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید