دکتر “هاشم داداشپور” در نشست خبری در دانشگاه ایلام اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر دانشجو در سراسر کشور داریم که از این تعداد بیش از ۵۰ درصد را دانشجویان دختر تشکیل میدهند و حداقل بیش از یک سوم دانشجویان ، دانشجویان تحصیلات تکمیلی هستند و در مجموع ۴ درصد از جمعیت کل کشور را جمعیت دانشجویی تشکیل میدهد.
وی تعداد دانشجویان بینالملل را تا سال گذشته ۹۴ هزار و ۴۰۶ نفر اعلام کرد و گفت: یکی از محورهای اصلی فعالیت دولت سیزدهم دیپلماسی عمومی و یکی از محورهای فعالیت وزارت علوم دیپلماسی علمی است و یکی از فعالیتهای مهم در این زمینه جذب دانشجوی خارجی است.
معاون وزیر علوم بر نقش دانشگاههای استان های مرزی در این زمینه تاکید کرد و گفت: اختیارات دانشگاهها در این زمینه زیاد است و دانشگاه ایلام نیز در این زمینه فعالیتهای ارزنده ای در ارتباط با دانشگاه های کشور عراق از جمله دانشگاه واسط داشته و برنامه ریزی مناسبی در این زمینه انجام شده است.
داداشپور ادامه داد: دولت سیزدهم در عین اینکه تلاش دارد در سطح ملی کارهای خوبی را برای کارهای توسعهای انجام انجام دهد در میدان نیز حضور دارد و بنده هفته ای به طور متوسط به یک استان سفر کردهام و این بازدید ها نتیجه خوبی دارد و این بازدیدها به درک مشکلات و حل سریع آنها کمک خواهد کرد.
وی تصریح کرد: از بخشهای مختلف دانشگاه بازدید و قرار شد به مجموعه ورزشی در خوابگاه خواهران کمک شود و بعد از اعلام نیاز توسط رئیس دانشگاه، برخی از منابع مالی وزارت به سمت دانشگاه ایلام خواهد آمد.
وی در پاسخ به سوال صلح خبر، در خصوص تدوین آییننامههای جذب دانشجوی بینالمللی هم اظهار کرد: آیین نامه مربوط به دانشجویان بینالمللی گسترده است و در این زمینه نیازمند تدوین آیین نامههای متعددی هستیم که تدوین این آیین نامهها آغاز شده و از جمله میتوان به آیین نامه ارزیابی دانشگاه ها در جذب دانشجویان بین الملل و صدور آییننامه مربوط به صدور مجوز برای موسسات جذب دانشجو اشاره کرد.
رئیس سازمان امور دانشجویان تصریح کرد: به ۱۲موسسه برای جذب دانشجوی بین المللی مجوز داده شده و برنامه ما این است که تا آخر سال به ۱۰۰ موسسه مجوز بدهیم و هدف ما این است که بتوانیم در یک فرایند تعریف شده بتوانیم جزء ۱۰ کشور اول در جذب دانشجوی بین الملل باشیم و ظرفیت این مهم وجود دارد و همه کشورهای منطقه میتوانند کشورهای هدف برای تحقق این هدف باشند.
داداشپور تاکید کرد: به تدوین ۵ تا ۶ آیین نامه دیگر برای تکمیل زنجیره این آیین نامه نیاز داریم .
معاون وزیر علوم در پاسخ به سوال دیگر صلح خبر درباره ضرورت بازنگری در آیین نامه معرفی دانشجوی نمونه گفت: در آیین نامه قبلی برای تعیین دانشجوی نمونه از ۴ بعد آموزشی، پژوهشی، فناوری و نوآوری و فرهنگی و اجتماعی ارزیابی میشدند که تغییراتی نیاز دارد که از جمله این تغیرات این است که ما قبلا دانشجوی نمونه بینالمللی نداشتیم ولی امسال دانشجویان نمونه بینالمللی را هم جزو محورها و ماموریتهای سازمان قرار دادیم تا رویکرد جذب دانشجوی بین الملل را برجسته کنیم.
داداشپور ادامه داد: به همین خاطر دو ماه پیش دانشجویان بینالمللی هم به عنوان دانشجویان نمونه انتخاب شدند و اصل مهم این است که آیین نامه باید شمولیت داشته باشد و خلاء های این آیین نامه رفع خواهد شد تا با رویکردهای دولت متناسب شود.
وی گفت: تجلیل از دانشجویان نمونه را در تیرماه داشتیم و قرار است از این به بعد مراسم تجلیل از دانشجویان نمونه را در آذر برگزار کنیم که متناسب با فضای روز دانشجو باشد و امیدورم تا دو هفته آینده دانشجویان نمونه را برای سال ۱۴۰۱ را انتخاب کنیم.
انتهای پیام