دو فیلمساز حاضر در جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان ارزیابیشان را از وضعیت این دوره از این رویداد بینالمللی مطرح کردند. علی قویتن که با فیلم «یک تکه ابر» در جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان اصفهان حضور دارد، در گفتوگویی با صلح خبر به نقل از ایسنا بیان کرد: کلیات جشنواره خوب است و […]
دو فیلمساز حاضر در جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان ارزیابیشان را از وضعیت این دوره از این رویداد بینالمللی مطرح کردند.
علی قویتن که با فیلم «یک تکه ابر» در جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان اصفهان حضور دارد، در گفتوگویی با صلح خبر به نقل از ایسنا بیان کرد: کلیات جشنواره خوب است و معلوم است که زحمتهایی کشیده شده اما جزئیات این است که سالنهای اکران جشنواره باید پیش از نمایش فیلمها بازنگری میشدند چون معمولا دستگاه یا لامپهای نمایش فیلم شرایط خوبی ندارند و باید در بخش مالی حمایتهایی صورت میگرفت تا اینها وضعیت بهتری داشته باشند.
او ادامه داد: درباره تفکیک داوران کودک و نوجوان فکر میکنم به دلیل آنکه تعداد آنها زیاد است این جداسازی صورت گرفته؛ یعنی در یک مرحله ۴۰۰ داور دختر و در مرحله دوم ۴۰۰ دوباره پسر فیلمها را تماشا میکنند. البته برای نشستهای پرسش و پاسخ فیلم میتوانستند داوران را تلفیق کنند. برای فیلم من جلسه با خبرنگاران دختر خانم برگزار شد و لابد نشست با پسرها هم امروز خواهد بود اما با این حال بعد از نشست بیشتر پاسخگوی خبرنگارانی شدم که مجزا سراغم آمدند.
قویتن درباره اینکه آیا این موضوع برایش سوالبرانگیز نشد، گفت: خیلی نه، چون اصلاً تازگی نداشت. معمولا مسئولان هر کدام به سلیقه خود عمل میکنند. یک نفر میگوید همه کنار هم باشند و یک نفر دیگر هم تصمیم میگیرد همه جدا باشند، شاید به این دلیل که بچهها از مدرسه میآیند اینطور تصمیم گیری شده است به هر حال من آنقدر سرگرم مشکلات فیلم هستم که به این موضوع چندان توجهی نکردم.
این فیلمساز همچنین با اشاره به بخش بینالملل جشنواره اظهار کرد: براساس آنچه شنیده بودم ابتدا تصور میکردم فقط فیلمهای خارجی در جشنواره هستند ولی بعد متوجه شدم هم بخش ملی در جشنواره داریم و هم بخش بینالملل. حتی در جدول نمایش فیلمها، بعد از فیلم خودم فیلمی از روسیه و کانادا قرار داشت. اما متاسفانه برای ما فیلمسازان تا الان فضایی نبوده که با فیلمسازان خارجی نشست و برخاستی داشته باشیم و این یکی از مسائلی است که میتوان به آن انتقاد کرد چون وقتی به فستیوالهای خارجی دعوت میشویم مهمانهای داخلی و خارجی در کنار هم حضور دارند و تبادل افکار و تجربه اتفاق میافتد ولی وقتی در اینجا چنین چیزی نداریم نفعی برای فیلمساز داخلی دیده نمیشود.
قویتن همچنین اضافه کرد: من این روزها مشغول تمام کردن نسخه نهایی «یک تکه ابر» هستم که اولین نمایش آن در جشنواره فیلم کودک بود. البته فیلم ما کامل نبود و بدون موسیقی آن را به جشنواره دادهایم. در مرحله بعدی هم برنامهریزیهایی برای حضور فیلم در جشنوارههای خارجی داریم.
و اما کارگردان فیلم «هوک» پیشنهاد داد که جشنواره فیلم کودک همزمان با اصفهان در شهرهای دیگری هم برگزار شود تا بچههای بیشتری به فیلمهای این جشنواره دسترسی داشته باشند.
حسین ریگی که پیشتر فیلم «هوک» را در جشنواره فجر سال گذشته رونمایی کرده بود و این بار آن را در جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان در اصفهان نمایش داده است، در گفتوگویی با صلح خبر به نقل از ایسنا درباره ارزیابی خود از نمایش فیلمش در جشنواره بیان کرد: شاید نیازی نباشد که جشنواره فیلم فجر در استانهای مختلف برگزار شود چون فیلمهای شرکتکننده در آن ابتدا در سینماها اکران و بعد هم در پلتفرمها نمایش داده میشوند اما برای جشنواره فیلم کودک باید برنامهریزی دیگری چیده شود تا با مرکزیت اصفهان همزمان در شهرهای مختلف برگزار شود.
او گفت: جشنواره فیلم کودک و نوجوان برای بچههاست و اگر این اتفاق بیفتد بچههای بیشتری به فیلمهای این جشنواره دسترسی خواهند داشت اما الان فقط یک قشر خاصی از کودک و نوجوان در اصفهان میتوانند فیلمها را ببینند در حالی که اگر حتی در تهران هم بود بچههای بیشتری فیلمها را تماشا میکردند؛ به همین دلیل پیشنهاد من این است که از دوره آینده فیلمها بجز اصفهان دستکم در ۱۰ شهر دیگر همزمان نمایش داده شوند.
ریگی با اشاره به اینکه به دلیل سپری کردن پیش تولید فیلم جدیدش زمان کمی را در اصفهان حضور داشته ادامه داد: من فیلمهای دیگر جشنواره امسال را نتوانستم تماشا کنم با این حال متوجه شدم که به لحاظ حمایتی، دستاندرکاران جشنواره اقدامات خوبی را انجام داده بودند منتها برای نمایش فیلم خودم شرایط سالن مناسب نبود؛ یعنی نور و تصویر و صدا بسیار مشکل داشت بهطوری که تقریباً هیچ رنگ و نوری دیده نمیشد و افکت و صدا هم بسیار ضعیف بود. چند بار تذکر دادم اما اتفاقی نیفتاد و به نظرم میشد با برنامهریزی بهتر از چنین مسائلی جلوگیری کرد.
او همچنین درباره بحثهایی که نسبت به تفکیک جنسیتی داوران و خبرنگاران کودک و نوجوان در این دوره از جشنواره مطرح شده است، گفت: سالن نمایش فیلم من با استقبال خوبی مواجه شد اما در جلسه نقد و بررسی فقط خبرنگاران کودک و نوجوان دختر حضور داشتند. این اتفاق برایم جالب بود بخصوص آنکه شخصیت اصلی فیلم من یک پسر است و خبرنگاران حاضر در نشست همه دختر بودند. البته نمیدانم چرا چنین تصمیمی گرفته شده بود و وقتی چنین برنامهریزیهایی انجام میشود اما اطلاع رسانی درستی بابت آن صورت نمیگیرد، سبب طرح سوالاتی میشود که در این زمینه فعلاً بیجواب هستند.
ریگی در پایان اضافه کرد: با این حال یک نکته مهم این است که نسل جدید خیلی جلوتر از ماست و من حتی در جلسه نقد و بررسی فیلم در روز گذشته به خانم مجری گفتم که بهتر است بچهها سوال نکنند چون سوالاتشان خیلی عمیق است. این بچهها به شدت باهوش هستند و این موضوع برنامهریزی برای سینمای کودک را سخت میکند.
همچنین روز گذشته، ابراهیم نورآورمحمد – کارگردان فیلم «ملکه آلیشون» نیز به صلح خبر به نقل از ایسنا گفته بود: برخی از فیلمهای ما به لحاظ استانداردهای اکران با نسخه اوریجینال تفاوت داشتند و فیلم من هم قربانی این موضوع شد و من از این بابت راضی نبودم چرا که هشت سال برای ساخت این فیلم زحمت کشیدم ولی متاسفانه میزان تفاوتها با نسخه اصلی فیلم در مواردی به فاصله زمین تا آسمان بود.
او در بخشی دیگر با اشاره به حضور داوران کودک و نوجوان در جشنواره گفت: معتقدم بهتر بود سانسهای نمایش برای داوران کودک دختر و پسر تفکیک نمیشد. فیلم من در جشنواره اکرانهایی برای عموم مردم داشت و نیز اکرانهای جداگانه برای داوران دختر و پسر که ای کاش آنها دستکم در ردیفهای جدا از هم در یک سالن فیلم را میدیدند ولی اینطور تفکیک نمیشدند. ما (فیلمسازان) فکر کردیم شاید برنامهریزی خاصی برای این زمینه وجود دارد ولی تاکنون هیچ توضیحی درباره آن نشنیدهایم.
انتهای پیام