امروز: چهارشنبه, ۷ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأربعاء 26 جماد أول 1446 | 2024-11-27
کد خبر: 493047 |
تاریخ انتشار : 11 بهمن 1401 - 12:14 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

ارمنستان به قضات “دیوان بین‌المللی دادگستری” گفت، مسدودسازی منطقه قره‌باغ توسط جمهوری آذربایجان امکان “پاک‌سازی قومی” را فراهم می‌کند؛ ادعایی که توسط باکو رد شد. به گزارش صلح خبر، به نقل از خبرگزاری رویترز، جلسه استماع “دیوان بین‌المللی دادگستری” در روز دوشنبه به دستور ارمنستان جهت رفع انسداد گذرگاه لاچین که ارمنستان را به قره‌باغ […]

ارمنستان به قضات “دیوان بین‌المللی دادگستری” گفت، مسدودسازی منطقه قره‌باغ توسط جمهوری آذربایجان امکان “پاک‌سازی قومی” را فراهم می‌کند؛ ادعایی که توسط باکو رد شد.

به گزارش صلح خبر، به نقل از خبرگزاری رویترز، جلسه استماع “دیوان بین‌المللی دادگستری” در روز دوشنبه به دستور ارمنستان جهت رفع انسداد گذرگاه لاچین که ارمنستان را به قره‌باغ در جمهوری آذربایجان متصل می‌کند، تشکیل شد.
«یقیشه کراکوسیان» نماینده ارمنستان در این دادگاه گفت، این مسدودسازی به “سهمیه‌بندی غذا” و “کاهش ملزومات دارویی” در قره‌باغ منجر شده است، اما این درحالیست که مقامات جمهوری آذربایجان گفته‌اند که ارمنستانی‌های ساکن این منطقه آزاد هستند تا این منطقه را ترک کنند.
این نماینده ارمنستانی افزود: چنین اقدامات آشکاری در راستای “پاک‌سازی قومی” هیچ جایی در این دنیای مدرن ندارد و این دادگاه آخرین امید ارمنی‌های ساکن قره‌باغ است.
کنسانتینوس سالونیدیس، وکیل ارمنستان در این دادگاه گفت: هیچ چیزی به غیر از رفع کامل این انسداد و از سرگیری بدون مانع انتقال اقلام و کالاهای نامبرده شده، آسودگی و راحتی را برای قربانیان این “انسداد وحشیانه و غیرضروری” فراهم نمی‌کند.
در مقابل النور محمدوف، معاون وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان به این دادگاه گفت: گزارش‌ها درخصوص این مسدودسازی “کاملا دروغ” است و آمد و شد خودروها در کنار اعتراضات در این منطقه جریان دارد. ادعاهای ارمنستان درباره “پاک‌سازی قومی” به طور عامدانه واقعیت را تحریف می‌کند و شعله‌های این درگیری را افزایش می‌دهد.
این جلسه استماع بخشی از شکایت بزرگتر ارمنستان علیه جمهوری آذربایجان است که آن را در سال ۲۰۲۰ به دادگاه ارائه داد و مدعی شد که باکو یک کنوانسیون را در رابطه با “تبعیض نژادی” نقض کرده است. جمهوری آذربایجان متقابلا شکایتی را علیه ارمنستان عنوان کرد و انگشت اتهام را درباره “تبعض نژادی” به سمت این کشور نشانه گرفت.
“دیوان بین‌المللی دادگستری” امروز (سه‌شنبه) درخواست‌ها و اظهارات باکو را خواهد شنید. انتظار می‌رود که جمهوری آذربایجان از این دادگاه بخواهد تا از اقدام ارمنستان مبنی بر “کاشتن مین‌های زمینی در قلمروهای تحت اشغال” جلوگیری کند.
ارمنستان و جمهوری آذربایجان، دو کشور منطقه قفقاز اوایل دهه ۱۹۹۰ در پی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، برای کنترل منطقه مورد مناقشه قره‌باغ با یکدیگر درگیر شدند.
گذرگاه لاچین تنها راه ارتباطی ارمنستان با منطقه قره‌باغ کوهستانی است. در ۱۲ دسامبر ۲۰۲۲ گروهی از مردم جمهوری آذربایجان که خود را “کارشناس محیط زیست” می‌نامند، این گذرگاه را مسدود کردند؛ جایی که گروهی از صلح‌بانان روس در آن مستقر هستند. باکو مدعی شد که قصد ندارد هیچ راهی را مسدود کند و خودروها می‌توانند به آزادی در هر دوسوی این گذرگاه حرکت کنند.
این گذرگاه تنها مسیری است که ارمنستان از طریق آن می‌تواند غذا، سوخت و ملزومات دارویی را به ساکنان ارمنی قره‌باغ برساند؛ منطقه‌ای که از لحاظ بین‌المللی بخشی از جمهوری آذربایجان شناخته می‌شود اما حدود ۱۲۰ هزار قوم ارمنی ساکن آن هستند.
انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید