امروز: شنبه, ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 20 ذو القعدة 1446 | 2025-05-17
کد خبر: 470548 |
تاریخ انتشار : 07 خرداد 1401 - 9:33 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

یک کارشناس مسائل حوزه قفقاز ابراز عقیده کرد: در صورت تفاهم صلح در مورد مسائل مرزی میان آذربایجان و ارمنستان، به نظر می رسد آذربایجان به دلیل امکان دسترسی مستقیم به نخجوان و سپس ترکیه از امتیاز ویژه ای برخوردار خواهد شد. سید محمدرضا دماوندی در گفت‌وگو با صلح خبر در ارزیابی از نشست سه […]

یک کارشناس مسائل حوزه قفقاز ابراز عقیده کرد: در صورت تفاهم صلح در مورد مسائل مرزی میان آذربایجان و ارمنستان، به نظر می رسد آذربایجان به دلیل امکان دسترسی مستقیم به نخجوان و سپس ترکیه از امتیاز ویژه ای برخوردار خواهد شد.

سید محمدرضا دماوندی در گفت‌وگو با صلح خبر در ارزیابی از نشست سه جانبه‌ای که با حضور علی اف رئیس جمهور آذربایجان و نخست وزیر ارمنستان با رئیس شورای اتحادیه اروپا درباره حل اختلافات مرزی دو کشور در بروکسل برگزار شد گفت: ادعای تفاهم برای ایجاد راهگذر زنگزور  مهمترین موضوع از منظر منافع ملی ایران است که باید به دقت مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: آن گونه که رئیس جمهور آذربایجان می‌گوید قرار است خط ریلی و جاده حمل و نقل زمینی تحت عنوان راهگذر زنگزور، خاک اصلی آذربایجان را به نخجوان متصل کند. از نظر باکو ایجاد این راهگذر یک حق طبیعی و قانونی است و ایروان می‌بایست با آن موافقت کند، زیرا ما به ازاء راهگذر لاچین است که امکان دسترسی ارمنستان به قره‌باغ کوهستانی را فراهم کرده است.
این کارشناس مسائل حوزه قفقاز همچنین بیان کرد: این در حالی است که آرمن گریگوریان دبیر شورای عالی ارمنستان با رد ادعای رئیس جمهور آذربایجان اعلام کرده هیچ راهگذری در قلمرو جمهوری ارمنستان نمی‌تواند وجود داشته باشد و همه توافقات صورت گرفته در بروکسل صرفا درباره بازگشایی راه‌های حمل و نقل است.
دماوندی اظهار داشت: اگر راهگذر زنگزور آن گونه که باکو ادعا می‌کند مورد توافق قرار گرفته باشد و یا بازگشایی راه‌های حمل و نقل مورد ادعای ایروان، در هر صورت جمهوری آذربایجان به دلیل امکان دسترسی مستقیم به نخجوان و سپس ترکیه از امتیاز ویژه‌ای برخوردار خواهد شد. علاوه بر اینکه می‌توان پیش‌بینی کرد در آینده از کنار این رهگذر یا راه‌های حمل و نقل بازگشایی شده شاهد عبور خط لوله‌های نفت و گاز هم باشیم.
دماوندی افزود: اگرچه دولت ارمنستان اظهارات مقامات و رسانه‌های آذری در مورد مصالحه برای واگذاری راهگذر را تکذیب می‌کند اما مخالفان پاشینیان وی را متهم به عقب‌نشینی در مقابل باکو و پنهان نگه داشتن توافقاتی که با طرف آذری داشته، می‌کنند. به گفته مخالفان همان گونه که در سال ۲۰۲۰ پاشینیان عامل شکست در جنگ ۴۴ روزه در برابر جمهوری آذربایجان بود اینک نیز با ناتوانی در مذاکرات سیاسی که منجر به از دست رفتن منافع حیاتی ارمنستان می‌شود، شکست دیگری را بر مردم این کشور تحمیل می‌کند.
انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید