به گزارش صلح خبر، مریم حضرتی در مراسم تجدید میثاق جامعه پرستاری با آرمان های امام راحل و انقلاب اسلامی با سلام و صلوات بر روح پر فتوح بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و فرزند برومندشان مرحوم حاج شیخ احمد خمینی و تبریک خجسته میلاد بانوی صبر و استقامت حضرت زینب کبری(س)، گفت: حضرت زینب (س) اسوه مهربانی، مقاومت و صبوری بود و همین صفات نیک، از ایشان بانوی کربلا را برای بشریت به یادگار گذاشت. کسی که پرستاری اش در روز عاشورا و خطابه های علی گونه اش پس از آن و البته پرستاری اش از سه امام در حادثه کربلا موجب حفظ کیان و روح اسلام شد.
وی اظهار داشت: پرستاری حرفه ای است به بلندای عمر بشریت یعنی از بدو تولد تا زمان مرگ، از این رو هیچ پیشرفتی در جوامع نمی تواند جایگزین پرستاری شود چون نقشی کاملا انسانی، عاطفی و علمی و حرفه ای دارد و به همین جهت است که پرستاری در تمام جوامع اسلامی و غیر اسلامی، دینی و غیر دینی، نقش احترام آمیزی داشته و به قداست، پاکی و اخلاق مداری معروف و مورد اعتماد مردم است و همواره از آن یاد می شود.
وی با بیان جملاتی از بزرگان علمی و دینی در خصوص پرستاری، افزود: از دیدگاه عرفان، علما و بزرگان دین نیز در حوزه پرستاری و اهمیت آن زیاد سخن گفته شده که کمتر شغلی اینگونه از آن یاد شده است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به جمله ای از مقام معظم رهبری “پرستاری نقش درجه اول را برای تامین سلامت جامعه دارد، لذا بی توجهی به پرستاری بی توجهی به سلامت مردم است” ، گفت: پرستاران ما همسان با نقش بالینی خود با رویکرد علمی، همپا با کشورهای موفق در این حوزه در مرز دانش حرکت می کند.
حضرتی وجود ۱۹۲ دانشکده پرستاری و پذیرش سالانه نزدیک به ۱۱ هزار دانشجوی پرستاری در سه مقطع کارشناس، کارشناسی ارشد و دکترای پرستاری و وجود بیش از دو هزار عضو هیات علمی و همچنین فعالیت شبکه ملی تحقیقات پرستاری را از نقاط قوت حوزه پرستاری دانست و گفت: داشتن حداقل ۲۵ درصد از سهم تولید علم و چاپ مقالات علمی و حضور اساتید و درخشش پرستاری در جشنواره های مختلف، انتشار بیش از ۳۰ مجله علمی پرستاری نشان می دهد پرستاری ما از نظر علمی و پژوهشی از بسیاری از کشورها جلوتر است.
وی افزود: امروز که در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی هستیم، پرستاری چه در عرصه علمی و چه در عرصه اجتماعی، پیشرفت های چشمگیری داشته که ندیدن این واقعیت ها جفا در حق همه پیشکسوتان و بزرگان ما در تمام عرصه های کشور است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت، تصریح کرد: پرستاران چه در زمان انقلاب و چه در زمان جنگ و چه در سازندگی و چه در زمان تحریم ها پا به پای آحاد ملت تلاش کرده و حتی دقیقه ای کار خود را رها نکردند و امروز این میراث ارزشمند را برای ما به یادگار گذاشتند. هر چند این پیشرفت ها مانع دیدن مشکلاتی که پرستاران به عنوان پیشگامان ارایه مراقبت در کشور با آن مواجه هستند نباید باشد. مشکلات بسیاری که می تواند منجر به فرسایش جسمی و روانی و بی انگیزگی آنان شود.
وی کمبود شدید نیروی پرستاری، حجم زیاد کار، مطالبات و معوقات انباشته، اضافه کار اجباری و عدم اجرای برخی از مصوبات قانونی به دلیل کمبود نیرو را منجر به ایجاد مشکلات معیشتی بسیاری برای پرستاران عنوان کرد و افزود: امید است با تامین بودجه از منابع پایدار، این دوران سخت نیز بگذرد.
حضرتی در پایان با ابراز امیدواری از حل معضلات و مشکلات پرستاران در آینده، گفت: امروز گرد هم آمده ایم تا یکبار دیگر با بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی تجدید میثاق کنیم و راه او که تبعیت از ولایت و پاسداشت خون شهدا و معیارهای ارزشی انقلاب اسلامی است را پاس بداریم.