به گزارش مجله آشپزی صلح خبر طرز تهیه انواع نان؛ از نان کدو تا نان تخم مرغی برترینها – الهام مظفری: نظرتان درباره پخت یک نان خوشمزه و متفاوت در خانه چیست؟ اگر فکر میکنید از پس این کار برنمی آیید ما به شما کمک میکنیم. در این مطلب میتوانید طرز تهیه چند نان خوشمزه […]
به گزارش مجله آشپزی صلح خبر
طرز تهیه انواع نان؛ از نان کدو تا نان تخم مرغی
- نصف پیمانه آب
- یک قاشق غذاخوری شکر
- یک چهارم پیمانه کره
- یک پیمانه آرد
- دو و نیم قاشق چایخوری مایه خمیر
- سه چهارم پیمانه آب ولرم
- سه پیمانه آرد
- یک سوم پیمانه شکر
- سه قاشق غذاخوری پودر شیرخشک
- یک قاشق چایخوری نمک
- یک عدد تخم مرغ
- دو قاشق چایخوری کره آب شده
طرز تهیه:
۱. نصف پیمانه آب را در ماهیتابه جوش بیاورید و یک قاشق غذاخوری شکر و کره را در آن هم بزنید تا شکر حل شود. یک پیمانه آرد را در یک کاسه بریزید و سپس مایع در حال جوش را روی آرد بریزید و خوب هم بزنید تا گلوله نشود و خمیر یکدستی به دست آید. روی ظرف را با پلاستیک بپوشانید و یک شب در یخچال بگذارید.
۲. روز بعد مواد را از یخچال خارج کنید. مایه خمیر را با سه چهارم پیمانه آب در مخلوط کن بریزید تا یک لایه کرمی از کف روی سطح آن ایجاد شود (۵ تا ۱۰ دقیقه). سه پیمانه آرد، یک سوم پیمانه شکر، شیر خشک، نمک و تخم مرغ را اضافه کنید. موادی که شب قبل آماده کرده بودید هم اضافه کنید و با درجه کم دو دقیقه ورز دهید تا کاملا ترکیب شوند. سرعت همزن را کمی بیشتر کنید تا خمیر نرم و یک دست شود (حدود ۱۰ دقیقه)
۳. خمیر را در یک کاسه چرب شده بریزید و با یک پارچه روی آن را بپوشانید و اجازه دهید در یک جای گرم حدود یک ساعت ور بیاید و دو برابر شود. خمیر را با مشت فشار دهید.
۴. قالب فر را چرب کنید.
۵. روی یک سطح آرد بپاشید و خمیر را نصف کنید و هر کدام را به شکل قرص نان درآورید. خمیر را در قالب فر قرار داده و با پارچه بپوشانید و بگذارید یک ساعت دیگر بماند تا دو برابر شود.
۶. دمای فر را روی ۱۷۵ درجه سانتیگراد تنظیم و روشن کنید. نانها را در فر بپزید تا روی آن قهوهای طلایی شود (حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه) نانها را از فر خارج کرده و وقتی هنوز گرم است روی آن کره آب شده بمالید.
نان تخم مرغی بافته
مواد لازم:
- ۱۰ گرم مایه خمیر
- نصف پیمانه آب گرم
- ۲ پیمانه شیر داغ
- نصف پیمانه شکر
- نصف پیمانه کره
- ۲ قاشق چایخوری نمک
- نصف پیمانه آب
- ۵ عدد تخم مرغ
- ۱۱ پیمانه آرد ساده
- یک عدد تخم مرغ
- ۲ قاشق غذاخوری کنجد
طرز تهیه:
۱. در یک کاسه بزرگ نصف پیمانه آب گرم را با مایه خمیر ترکیب کنید.
۲. شیر داغ، شکر، کره، نمک و نصف پیمانه آب را در یک کاسه متوسط ترکیب کنید و اجازه دهید ولرم شود.
۳. در یک کاسه کوچک ۵ عدد تخم مرغ را هم بزنید و سپس به مخلوط شیر سرد شده اضافه کنید. مخلوط شیر را به مخلوط مایه خمیر اضافه کنید. دو پیمانه آرد را اضافه کنید و هم بزنید تا یک دست شود. به آرامی باقیمانده آرد را اضافه کنید تا یک خمیر سفت تشکیل شود. روی یک سطح آرد زده به مدت ۱۰ دقیق ورز دهید، سپس در یک کاسه شیشهای یا پلاستیکی بزرگ چرب شده قرار دهید. خمیر را بچرخانید تا از دو طرف چرب شود. روی آن را بپوشانید و در محیط گرم و تاریک بگذارید تا ور بیاید و حجم آن دو برابر شود. (حدود یک ساعت)
۴. خمیر را با مشت فشار دهید، روی آن را بپوشانید و بگذارید دوباره دو برابر شود (حدود ۳۰ دقیقه)
۵. دوباره با مشت فشار دهید و به سه قسمت تقسیم کنید و هر قسمت را به یک رول ۳۰ تبدیل کنید. هر سه لوله را با هم داخل یک سینی چرب شده مثل یک گیس ببافید. روی آن را بپوشانید تا دوباره دوبرابر شود.
۶. تخم مرغ باقیمانده را هم بزنید و روی نان بمالید و روی آن کنجد بپاشید. در دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد به مدت ۵۵ دقیقه در فر بپزید تا خوب سرخ شود.
نان کدوتنبل سرآشپز جان
مواد لازم:
- نصف پیمانه پوره کدوتنبل
- یک پیمانه آب گرم
- یک قاشق غذاخوری آب گرم
- یک چهارم قاشق چایخوری مایه خمیر
- یک و یک چهارم قاشق چایخوری نمک
- مقداری ادویه پای کدوتنبل (دارچین، جوزهندی، زنجبیل، میخک)
- ۳ پیمانه آرد ساده
- ۲ قاشق چایخوری آرد ذرت
طرز تهیه:
۱. در یک کاسه متوسط، پوره کدو تنبل را با یک پیمانه و یک قاشق غذاخوری آب گرم، مایه خمیر، نمک و ادویه ترکیب کنید. آرد را هم اضافه کرده و کاملا با مواد ترکیب کنید. روی کاسه را با یک دستمال مرطوب بپوشانید و بگذارید ۱۲ تا ۱۶ ساعت ور بیاید.
۲. آرد را روی سطح آردی بگذارید و یک کفگیر آردی را روی آن بکشید و باز هم روی آن آرد بپاشید. با انگشت خمیر را فشار دهید تا به صورت مربعی با ضخامت حدود ۳ سانتیمتر درآید. همه گوشههای خمیر را به سمت مرکز تا کنید، سپس آن را برگردانید و یک قرص نان گرد تشکیل دهید.
۳. سینی فر را با آرد ذرت بپوشانید.
۴. نان را روی سینی آرد و کنجد پاشیده قرار دهید و دوباره همه طرف آن را آرد بپاشید و یک پارچه آردی را روی خمیر قرار دهید و بگذارید یک و نیم ساعت دیگر بماند و ور بیاید.
۵. دمای فر را روی ۲۲۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و یک ماهیتابه با 5 سانتیمتر آب را در طبقه پایین آن قرار دهید. سینی را همراه با آب پایین فر بگذارید. قبل از پخت یک برش سطحی روی خمیر ایجاد کنید.
۶. به مدت ۳۰ دقیقه در فر بپزید. سینی را برگردانید و ۲۰ دقیقه دیگر بپزید یا تا وقتی قهوهای طلایی شود.
نان موزی برشته
مواد لازم:
- نصف پیمانه کره
- ۳ عدد موز رسیده
- یک چهارم پیمانه شکر قهوهای
- یک چهارم پیمانه شکر سفید
- یک عدد تخم مرغ
- یک قاشق غذاخوری وانیل
- یک و نیم پیمانه آرد
- یک و نیم قاشق چایخوری جوش شیرین
- یک قاشق چایخوری دارچین (اختیاری)
- نصف قاشق چایخوری جوزهندی (اختیاری)
طرز تهیه:
۱. کره را در یک ماهیتابه روی حرارت متوسط ذوب کنید، وقتی کمی جوش آمد، آن را ۵ تا ۱۰ دقیقه هم بزنید تا کف کند و معطر و قهوهای شود. آن را ۱۵ دقیقه کنار بگذارید تا سرد شود. یک سوم پیمانه از کره را بردارید و باقی را برای بعد بگذارید.
۲. دمای فر را روی ۱۷۵ درجه سانتیگراد تنظیم و روشن کنید. قالبتان را چرب کنید.
۳. موزها را در یک کاسه بزرگ بکوبید، با شکر قهوه ای، شکر سفید، تخم مرغ، وانیل، و یک سوم پیمانه کره ترکیب کنید.
۴. آرد، جوش شیرین، دارچین و جوزهندی را در یک کاسه مخلوط کنید. مخلوط آرد را داخل مخلوط موز بریزید تا همه مواد کاملا ترکیب شوند و سپس در قالب فر بریزید.
۵. قالب را حدود ۴۵ دقیقه داخل فر قرار دهید یا تا زمانی که خلال دندان از مرکز نان تمیز بیرون بیاید.
- یک و نیم پیمانه کدوسبز رنده شده
- سه چهارم پیمانه شکر
- یک عدد تخم مرغ
- نصف پیمانه روغن مایع
- یک و نیم پیمانه آرد
- نصف قاشق چایخوری نمک
- نصف قاشق چایخوری جوش شیرین
- یک چهارم قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- یک قاشق چایخوری دارچین
- ۲ قاشق چایخوری قسمت زرد پوست لیمو
طرز تهیه:
۱. دمای فر را روی ۱۶۵ درجه سانتیگراد تنظیم و رون کنید. قالب نان را چرب کنید.
۲. در یک کاسه، کدو، شکر، تخم مرغ و روغن را ترکیب کنید. در یک کاسه دیگر آرد، نمک، جوش شیرین و بیکینگ پودر را الک کنید و دارچین و پوست لیمو را به آن اضافه کنید.
وقتی مخلوط آرد خوب ترکیب شد آن را به مخلوط کدو اضافه کنید. سپس خمیر حاصل را داخل قالب نان بریزید.
۳. ۴۵ دقیقه در فر بپزید یا تا زمانی که چاقو از مرکز نان تمیز بیرون بیاید. سپس از فر خارج کرده و بگذارید سرد شود.
منبع : Bartarinha