به گزارش صلح خبر، چاقی و اضافه وزن، بیماری مزمنی است که به عنوان مشکل سلامت عمومی محسوب شده و دارای شیوع بالایی در سراسر جهان است، بهطوریکه طی ۳.۵ دهه اخیر میزان شیوع آن در جهان به دو برابر افزایش یافته است. از پیامدهای چاقی میتوان به افزایش خطر بروز بیماریها از جمله بیماریهای قلبی عروقی، فشارخون، دیابت نوع دو، افزایش چربی خون و سکته اشاره کرد. از این رو لزوم توجه به کاهش وزن در افراد چاق امری ضروری است.
اساس درمان چاقی طبق نظر متخصصان، بر کاهش کالری دریافتی و افزایش انرژی مصرفی استوار است. از این رو مداخلات تغذیهای و فعالیتهای بدنی میتوانند با بهبود چاقی، موجب پیشگیری از بروز بیماریهای مرتبط با آن شوند. در این راستا استفاده از غذاها و ترکیبات طبیعی مؤثر در کاهش وزن و همچنین طراحی و اجرای تمرینات استقامتی و قدرتی میتواند تاثیرات قابل توجهی بر کاهش پدیده چاقی داشته باشد.
این موضوع، دستاویز گروهی از پژوهشگران کشور برای انجام یک مطالعه تحقیقاتی قرار گرفته است. در این پژوهش که توسط محققانی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت و دانشگاه علوم پزشکی گیلان انجام شده است، اثر همزمان قهوه سبز یا همان شکل بوداده نشده قهوه و تمرینات ورزشی ترکیبی بر وضعیت بدنی زنان چاق مورد بررسی واقع شده است.
در تحقیق فوق، ۲۶ زن دارای اضافه وزن و چاق مشارکت داشتند که طی بررسیها، پودر قهوه سبز روزانه را در دو وعده ۱۲۵ میلیگرمی قبل از نهار و شام مصرف کردند. همچنین برای این زنان، تمرینات ترکیبی شامل شش هفته، چهار جلسه در هفته تمرینات استقامتی قدرتی پیشرونده درنظر گرفته شد. در انتها و شش هفته پس از فعالیتهای فوق نیز میزان انسولین، قند خون ناشتا، شاخص مقاومت به انسولین یا اصطلاحاً شاخص HOMA و متغیرهای ترکیب بدنی مشارکتکنندگان سنجیده و تجزیهوتحلیل شد.
نتایج این بررسیها نشان داد که استفاده از قهوه سبز و تمرین ورزشی ترکیبی، هر دو برای بهبود ترکیب بدن، میزان انسولین و شاخص HOMA مؤثر است و درواقع، مصرف قهوه سبز به همراه تمرین ورزشی همزمان میتواند اثرات همافزایی مناسبی بر بهبود ترکیب بدن داشته باشد.
به گفته رامین شعبانی، محقق و دانشیار گروه تربیتبدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد واحد رشت و سایر همکارانش در این پژوهش، «مقادیر وزن، شاخص توده بدن (BMI)، دور کمر، دور لگن، نسبت دور کمر به دور لگن، درصد چربی، سطح انسولین و شاخص HOMA به طور قابل توجهی در زنانی که قهوه سبز، تمرین ترکیبی یا هر دو مورد فوق را در برنامه خود داشتند، بهبود پیدا کرد».
این محققان میگویند: «قهوه به عنوان یکی از پرمصرفترین نوشیدنیهای جهان محسوب شده و دانههای آن حاوی مقادیر بالایی از ترکیبات آنتی اکسیدانی با خواص ضد چاقی هستند. قهوه سبز که شکل بوداده نشده قهوه است، متشکل از پلی ساکارید، مونوساکارید، چربی، استرول، اسید چرب، اسید فنولیک، پروتئین، اسید آمینه آزاد، ویتامین و مواد معدنی است. همچنین این نوع قهوه به دلیل بوداده نشدن، دارای مقادیر بسیار بالایی از پلی فنول نسبت به قهوه بوداده است که خواص بیولوژیک بسیاری برای آنها برشمرده میشود».
این یافتهها که تأثیر مناسب شش هفته مصرف قهوه سبز به همراه تمرینات ترکیبی بر بهبود وزن، BMI، دور لگن، میزان انسولین خون و شاخص مقاومت به انسولین را در افراد چاق نشان میدهند، در فصلنامه گیاهان دارویی منتشر شدهاند. این نشریه، متعلق به پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی است.
انتهای پیام