به گزارش صلح خبر، سیدکاظم وزیری هامانه در همایش ملی شناسایی و پرورش مدیران آینده گفت: امروز از یک فرآیندی صحبت میکنیم که برای انتخاب مناسبترین فرد برای جایگاه مدیریت از آن استفاده میشود. من به عنوان فردی که ۴۵ سال در صنایع مختلف خصوصی و خصولتی و دولتی حضور داشته و مسیر ارتقا را از مهندسی ساده تا وزارت طی کردهام، مطالبی را در این زمینه خدمت شما میگویم. مدیران ارشد به عنوان کارفرمایان این فرآیند، عملا قسمتی از اختیارات انتخاب خود را با متخصصین این حوزه به اشتراک میگذارند. انتظار نداشته باشید از این فرآیند استفاده کنید و همچنان انتخاب شخصی خود را در نظر بگیرید. روشهای علمی شناسایی مدیران شایسته باید این اطمینان را در شما ایجاد کند و خروجی آن برای شما قابل اعتماد باشد.
وی در ادامه گفت: جوانان قابل اعتماد هستند و شکی نیست که مدیران آینده باید از بین آنها انتخاب شوند. شناسایی و پرورش مدیران باید بر مبنای علم و بدون نگاه عامرانه مدیران ارشد انجام گیرد. ارتباط نزدیک و اعتماد متقابل و همکاری قانونمند مدیران ارشد با کانونهای ارزیابی منجر به انتخاب مدیر شایسته خواهد شد.
وزیری در ادامه گفت: به متخصصین این حوزه برای انتخاب مدیران میگویم که آنها باید از ابزارهای مناسب برای تشخیص درست انتخاب کنند. این ابزارها باید مبتنی بر علم روز و به کارگیری از تجارب قبلی، شناسایی و اجرایی شوند. اشراف متخصصین ارزیابی در کانونها به علم روز دنیا و استفاده از مدلهای ارزیابی مناسب و تجاربها و آشنایی با نمونههای اجرا شده از الزامات فعالیت حرفهای شما است. در صورت اعتماد به متخصصین ارزیابی میتوان مدیران شایستهای را برگزید.
وزیر اسبق نفت در ادامه خاطرنشان کرد: به کانونهای ارزیابی تاکید میکنم اجرای ناصحیح و کاریکاتوری کانونهای ارزیابی به مراتب نامناسبتر از عدم به کارگیری کانون است. متخصصان کانون باید اخلاق حرفهای را سرلوحه انتخاب خود قرار دهند. متخصصان موظف هستند فرآیند ارزیابی را با صحت و سلامت اجرا کنند. چرا که نتیجه همه اقدامات به انتخاب شما وابسته است. به مراتب کانون بهترین ابزار برای انتخاب از سرمایههای انسانی است. اگر اخلاق حرفهای رعایت نشود، تصمیمگیریهای اشتباه از مدیران ارشد به کانون ارزیابی منتقل میشود.
وی در ادامه گفت: اخلاق حرفهای پیشنیاز اعتمادسازی است. وظیفه مهمی بر دوش متخصصان ارزیابی است. باید کارشناسان و مدیران به صحت تشخیص متخصصان ارزیابی و امانتداری آنان اطمینان پیدا کنند. گرچه در نظام ارزیابی پیشبینیهای لازم برای جلوگیری از خطاهای انسانی شده است ولی نمیتواند جای اخلاق حرفهای را بگیرد.
وزیری گفت: کارشناسان و مدیران آینده اگر حضور خود را شایسته میدانند و شایستگیهای پیشرفت را در خود میبینند، باید حتما در معرض ارزیابی قرار گیرند. چرا که همه ما نقاط ضعف و قوتی داریم که بهتر است جسارت داشته باشیم و نقاط ضعف خود را شناسایی کنیم و به کمک روشهای نوین برای بهبود آنها برنامه توسعهای داشته باشیم. اگر شناسایی شدید و در مرحله ارزیابی کانون قرار گرفتید، از ارزیابیهای آن نرنجید و زمان خود را به کار گیرید تا به کمک مربیان حرفهای با ابزار کارآمد مسیر توسعه را طی کنید. مدیر جوان کسی است که پرانرژی و باسواد باشد، معنی سواد با گذشته تفاوت زیادی دارد. کامل بودن زنجیره فرآیند کانون بسیار اهمیت دارد. این زنجیره مبتنی بر علم است. انتخاب صحیح مدیر بر اساس شایستگیها و نیاز سازمان و استفاده از ابزارهای استاندارد و منطبق بر تجارب بینالمللی و پایبندی به نتایج این فرآیند توسط مدیران ارشد است. برای اجرای این زنجیره ما باید از قبل سرمایهگذاری کنیم. نگران هزینهها نیز نباید باشیم. چرا که در واقع این هزینهها به سرمایه تبدل خواهد شد. هر فرآیندی برای پرورش دقیق ورودیها و تبدیل آنها به خروجی در کنار منابع به زمان نیز نیاز دارد. ما باید از همین امروز در این مسیر گام برداریم تا نتیجه آن را در مدیران شایسته که برای آینده پرورش مییابند، ببینیم.
انتهای پیام