امروز: یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 23 جماد أول 1446 | 2024-11-24
کد خبر: 281604 |
تاریخ انتشار : 03 خرداد 1398 - 18:22 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله آشپزی صلح خبر افطاری روز هجدهم ماه رمضان؛ حلوا سه آرده صلح خبر: حلوا سه آرده با سه نوع آرد درست می‌شود. این حلوا به دلیل استفاده از آرد برنج و نخودچی علاوه بر آرد گندم، دارای خواص مغذی بیشتری نسبت به حلوای معمولی است. حلوای سه آرده با سه آرد متفاوت، […]

به گزارش مجله آشپزی صلح خبر

افطاری روز هجدهم ماه رمضان؛ حلوا سه آرده

صلح خبر: حلوا سه آرده با سه نوع آرد درست می‌شود. این حلوا به دلیل استفاده از آرد برنج و نخودچی علاوه بر آرد گندم، دارای خواص مغذی بیشتری نسبت به حلوای معمولی است.

حلوای سه آرده با سه آرد متفاوت، گندم، برنج و نخودچی درست می‌شود. این سه نوع آرد اگر چه از نظر خواص با هم متفاوت هستند، اما از بعضی جهات مشابه هستند. آرد نخودچی و برنج خشکتر هستند و آرد گندم لطیفتر. آرد نخودچی که در واقع از نخود برشته به دست می‌آید میزان پروتئین بالاتری نسبت به دو آرد دیگر دارد و از این جهت مغذی‌تر است. با وجود استفاده از سه آرد متفاوت نتیجه کار مشابه سایر حلواهاست. مزه این حلوا خوشمزه است و بافتی لطیف دارد. در صورتی که بخواهید آن را شکل بدهید و قالب بزنید به راحتی این کار امکان پذیر است.

افطاری روز هجدهم ماه رمضان؛ حلوا سه آرده

در این حلوا مقداری کره استفاده شده که من از کره گیاهی برای وگان بودن استفاده کردم شما می‌توانید از کره حیوانی استفاده کنید. میزان شیرینی آرد بستگی به ذائقه شما دارد، اما توصیه می‌کنم همیشه میزان شکر را کمتر از دستورالعمل در نظر بگیرید، چون حلوا پس از سر شدن شیرینتر می‌شود موقع شکل دادن به چنین حلوایی با مشکل مواجه خواهید شد بخصوص که بخواهید با پشت قاشق کار کنید.

من جزو طرفداران حلوا نیستم، چون اصولا به خوردن غذا‌های پرچرب و شیرین علاقه‌ای ندارم، اما هر کدام از ما پیش آمده که یک روز‌هایی دلمان بخواد حلوا درست کنیم بخصوص در اواخر هفته و یا ماه رمضان که اغلب برای افطار کردن از شیرینی‌ها استفاده می‌کنند. این حلوا انتخاب خوبی برای شماست، چون هم خواص مغذی بیشتری دارد و هم در حین درست کردن آن دقت بیشتری انجام می‌شود.

مواد لازم

  • آرد سفید گندم: ۱/۲ پیمانه
  • آرد نخودچی: ۱/۲ پیمانه
  • آرد برنج: ۱/۲ پیمانه
  • شکر: ۱ پیمانه و یا کمتر
  • روغن: ۱/۲ پیمانه و یا کمتر
  • گلاب: ۱/۴ پیمانه
  • زعفران غلیظ: ۴ قاشق غذاخوری
  • کره: ۱۵ گرم

افطاری روز هجدهم ماه رمضان؛ حلوا سه آرده

طرز تهیه:

۱. ابتدا هر سه آرد را جداگانه الک کنید. الک کردن آرد‌ها بسیار مهم است، چون حتی بهترین آرد‌ها هم مقداری بخش‌های درشت و زائد دارند. بخصوص برای آرد نخودچی حتما این نکته را رعایت کنید. یک ماهیتابه با اندازه مناسب را روی حرارت ملایم گاز بگذارید، آرد گندم را ریخته و تفت دهید یا به قول معروف بو بدهید آنقدر که بوی خامی آن برود و کمی هم تغییر رنگ بدهد. آرد سفید دیرتر از آرد سبوسدار تغییر رنگ داده و تفت می‌خورد. سپس آرد برنج را اضافه کنید، زمان آن کمتر از آرد گندم است. در انتها آرد نخودچی را اضافه کنید، آرد نخودچی سریعتر تفت می‌خورد بنابراین زیاد روی گاز نماند. حالا گاز را خاموش کرده و محتویات داخل ماهیتابه را الک کنید و ناخالصی‌ها را دور بریزید. این مرحله خیلی مهم است. چون اگر توجه کنید قطعات درشت زیادی را در الک می‌بینید.

افطاری روز هجدهم ماه رمضان؛ حلوا سه آرده

۲. پس از بو دادن آرد ابتدا سراغ درست کردن شربت می‌رویم. ۱ پیمانه شکر را در ۱ پیمانه آب تصفیه می‌ریزیم. آب و شکر را به هم بزنید. روی حرارت بگذارید تا بجوش آید، زیر آن را کم کنید تا شکر خوب حل شود. حالا گلاب و زعفران غلیظ را داخل آب و شکر بریزید و بلافاصله گاز را خاموش کنید و کناری بگذارید. سعی کنید گلاب شما از نوع مرغوب باشد تا عطر و بوی خوبی به حلوا بدهد.

افطاری روز هجدهم ماه رمضان؛ حلوا سه آرده

۳. حالا ارد‌ها را دوباره در ماهیتابه ریخته و روغن را به تدریج و آرام آرام به آن اضافه کنید. توجه کنید که این کار را حتما به تدریج انجام دهید و هر بار که کمی از روغن را به آرد اضافه می‌کنید خوب آن را بهم بزنید. در ابتدا به نظر می‌رسد که مقدار روغن خیلی کم ا ست، اما همچنین که آرام آن را به آرد اضافه می‌کنید در نهایت مقداری اضافه می‌آید. سعی کنید کمتر از ۱/۲ پیمانه استفاده کنید. کره را هم به آرد اضافه کنید. هم بزنید.

افطاری روز هجدهم ماه رمضان؛ حلوا سه آرده

۴. حالا شربت را به آرامی به آرد و روغن اضافه کنید و مرتب بهم بزنید تا حدی که حلوا غلیظ شده و از کناره‌های ظرف جدا شود. حلوا حالت منسجمی به خود می‌گیرد و یکدست می‌شود. برای اینکه بخشی از حلوا را به رنگ تیره درآورید یک قاشق غذاخوری کاکائو را با کمی آب ولرم مخلوط کنید و به نصف یا یک سوم حلوا اضافه کنید. توجه کنید که کاکائوی معمولی استفاده کنید. من از یک کاکائوی مرغوب خارجی استفاده کردم و باعث سیاه شدن رنگ حلوا شد. اگر کاکائوی شما نیز از نوع مرغوب است اندازه آن را نصف کنید.

افطاری روز هجدهم ماه رمضان؛ حلوا سه آرده

۵. در پایان حلوا را در قیف ریخته و شکوفه بزنید و یا مثل این تصویر با قالب بیسکویت شکل دهید. این حلوا به آسانی شکل می‌گیرد.

افطاری روز هجدهم ماه رمضان؛ حلوا سه آرده

نکات مهم

  • موقع اندازه کردن مواد سعی کنید میزان شکر را کمتر بگیرید. میزان شیرینی این حلوا کمی زیاد است. به خصوص افرادی که از غذا‌های شیرین اجتناب می‌کنند.
  • روغن را حتما و حتما به تدریج به آرد اضافه کنید. آرد‌ها از سه جنس متفاوت هستند و سرعت جذب روغن توسط آن‌ها با هم فرق دارند.
  • از آرد ذرت برای درست کردن این حلوا استفاده نکنید. آرد ذرت باعث از هم پاشیدن حلوا شده و بافت منسجمی را ایجاد نمی‌کند.
  • زعفران و گلاب نقش مهمی در ایجاد عطر و بوی خوب در حلوا دارند بنابراین سعی کنید زعفران شما به میزان کافی و گلاب هم از نوع مرغوب باشد.
  • به دلیل استفاده از آرد نخودچی این حلوا کمی رنگ تیره دارد بنابراین صرف استفاده از زعفران رنگ آن زرد نخواهد شد. اگر می‌خواهید مقداری حلوای زرد داشته باشید می‌توانید کمی حلوای گندم ساده با آرد سفید و زعفران زیاد درست کنید.
  • برای قالب زدن حلوا با قالب بیسکویت و یا شکوفه زدن آن با قیف اجازه دهید که حلوا کمی سرد شود، سپس اقدام به تزئین و سرو کنید.

منبع : Bartarinha

اگر فیلم یا ویدئو یا تصاویری دارید که تمایل دارید با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله مدیا صلح خبر منتشر گردد.

اگر تمایل داشته باشید با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و ویدئو ها و فیلم های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت پخش داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید