امروز: پنجشنبه, ۹ فروردین ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 19 رمضان 1445 | 2024-03-28
کد خبر: 481575 |
تاریخ انتشار : 20 شهریور 1401 - 14:48 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

۲۰ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۴:۱۳شهرستان مهدیشهر (سنگسر سابق) خاستگاه ایل سنگسری در فاصله حدود ۱۵ کیلومتری شمال مرکز استان سمنان قرار دارد. سنگسری‌ها شاخص‌ترین کوچندگان دامنه‌های البرز هستند. آن‌ها طولانی‌ترین مسیر کوچ جهان را طی می‌کنند به‌طوری‌که فاصله‌ی دورترین نقطه ییلاقی و قشلاقی آنان به بیش از ۱۵۰۰ کیلومتر می‌رسد. بر اساس طرح آمایش سرزمین […]

۲۰ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۴:۱۳شهرستان مهدیشهر (سنگسر سابق) خاستگاه ایل سنگسری در فاصله حدود ۱۵ کیلومتری شمال مرکز استان سمنان قرار دارد. سنگسری‌ها شاخص‌ترین کوچندگان دامنه‌های البرز هستند. آن‌ها طولانی‌ترین مسیر کوچ جهان را طی می‌کنند به‌طوری‌که فاصله‌ی دورترین نقطه ییلاقی و قشلاقی آنان به بیش از ۱۵۰۰ کیلومتر می‌رسد. بر اساس طرح آمایش سرزمین سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی سمنان در سال ۱۳۹۹، فعالین حوزه‌ی پرورش دام سبک این استان حدود ۱۴ هزار و ۳۰۰ نفر با تعداد ۳/۱ میلیون راس گوسفند و بره است. بر این اساس میزان تولیدات فرآورده‌های مختلف دام سبک استان حدود ۹۰۰۰ تن شیر، ۷۳۰ تن پشم و ۱۸ هزار و ۹۰۰ تن گوشت گوسفندی بوده است. تعداد گوسفند داران شهرستان مهدیشهر حدود ۱۵۶۰ نفر (۱۱% استان) با بیش از ۲۸۵ هزار راس گوسفند (۲۲% استان) است. همچنین بر اساس آمار منتشر شده توسط سازمان جهاد کشاورزی در سال ۱۳۹۹، شهرستان مهدیشهر با تولید بیش از ۲۷% گوشت گوسفندی استان سمنان بزرگترین تولید کننده‌ی این محصول است. بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی برای تعداد گوسفندان ایران در سال ۱۳۹۹، میانگین تراکم گوسفندان به ازای هر کیلومتر مربع از مساحت کشور حدود ۲۹ راس، برای استان سمنان حدود ۱۳/۵ راس و برای شهرستان مهدیشهر ۲۵۹ راس محاسبه شده است که این مساله مبین تراکم بیش از ۹ و ۱۹ برابری تعداد گوسفندان سنگسری به ترتیب نسبت به میانگین‌های کشوری و استانی در شهرستان مهدیشهر است. بنا به آمارهای غیررسمی تعداد گوسفندان سنگسری خالص در میان گله های مردمی حدود ۱۵۰۰ راس تخمین زده می‌شود که این مهم مبین لزوم توجه دستگاه‌های حکومتی و نظارتی در جهت جلوگیری از انقراض کامل این نژاد است. در این راستا و با همین هدف، در دور اول سفر دولت سیزدهم به استان سمنان طرح ایجاد قطب دامپروری در شهرستان مهدیشهر به تصویب رسید. دامپروری شغل اصلی مردم شهرستان مهدیشهر و عشایر این سنگسری است. مسیر کوچ عاشیر و مسیر عبور دام، مراتع سرسبز و مرتفع برای چرای دام، تولید ۳۴ محصول ارگانیک دامپروری و لبنیاتی و… از ویزگی های ممتاز صنعت دامپروری در شهرستان مهدیشهر است.

منبع خبر () است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید