امروز: سه شنبه, ۱۱ آذر ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 12 جماد ثاني 1447 | 2025-12-02
کد خبر: 75964 |
تاریخ انتشار : 14 فروردین 1395 - 13:45 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش پایگاه صلح خبر -گروه پزشکی: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، 31 درصد از جمعیت جهان به کمبود روی مبتلا هستند. استفاده از مکمل‌های روی نیاز به تجویز پزشک دارد اما به گزارش ایرنا با مواد غذایی حاوی روی می توان کمبود این ماده معدنی را جبران کرد. روی یکی از مهمترین مواد […]

به گزارش پایگاه صلح خبر -گروه پزشکی: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، 31 درصد از جمعیت جهان به کمبود روی مبتلا هستند. استفاده از مکمل‌های روی نیاز به تجویز پزشک دارد اما به گزارش ایرنا با مواد غذایی حاوی روی می توان کمبود این ماده معدنی را جبران کرد.

روی یکی از مهمترین مواد معدنی مورد نیاز بدن است و بسیاری از عملکردهای بدن به آن وابسته است. برخی از عملکردهای روی عبارتند از:
-از سیستم ایمنی محافظت می کند
-عملکرد سلول های سفید خون را تنظیم می کند
-در برابر انواع عفونت و عوامل بیماری زا اثر محافظتی دارد
-تعداد سلول های T در سیستم ایمنی را افزایش می دهد
-سرعت بهبود زخم را افزایش می دهد
-حاوی آنتی اکسیدان قوی است
-به هضم غذا کمک می کند
-در رشد پوست و مو موثر است

رایج‌ترین علائم کمبود روی

بیش از 40 درصد از افراد سالمند با کمبود روی مواجه هستند. مهمترین علایم کمبود روی عبارتند از :
1-ایجاد لکه های سفید رنگ روی ناخن
2-کاهش رشد ناخن
3-ایجاد یک لایه روی زبان
4-شوره سر
5-لایه لایه شدن ناخن
6-سوء هاضمه
6-از دست دادن اشتها
7-ایجاد بثورات پوستی
8-ایجاد آکنه
9-آلرژی
10-کاهش عملکرد مغز
11-اختلال عصبی
12-کاهش تمرکز
13-ریزش مو
14-خستگی مزمن
15-اختلالات خود ایمنی
16-استرس
17-تضعیف سیستم ایمنی
18-اسهال
19-کاهش وزن
20-بروز عفونت
دیابت، ایدز، بیماری مزمن کلیوی، بیماری سلیاک، کولیت، کبد چرب، آرتریت روماتویید و کم خونی داسی شکل از جمله بیماری های مرتبط با کمبود روی هستند.
بر اساس گزارش موسسه ملی بهداشت، مردان 14 سال به بالا، نیازمند 11 میلی گرم روی در روز هستند. نیاز زنان 14 تا 18 ساله، 9 میلی گرم در روز است. مصرف روزانه هشت میلی گرم روی در روز برای زنان 19 سال به بالا توصیه می شود. کودکان 9 تا 13 ساله به هشت میلی گرم روی در روز نیازمندند.
تخم مرغ، جگر، گوشت بره،گاو و گوساله، میگو، قارچ، کدو، اسفناج، مارچوبه، برگ چغندر، خربزه، نخود سبز، دانه کدو تنبل، دانه خردل، کلم بروکلی، سویا، زنجبیل، فلفل سیاه و پودر فلفل قرمز حاوی مقادیر بالای روی هستند

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید