به گزارش صلح خبر، انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران روز جمعه ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ همزمان با انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، میاندورهای مجلس یازدهم شورای اسلامی و مجلس پنجم خبرگان رهبری برگزار خواهد شد.
مهمترین اخبار مربوط به انتخابات ۱۴۰۰ در هفته گذشته به شرح زیر است:
رهبر انقلاب: به بعضی از افرادی که صلاحیتشان احراز نشد، ظلم وجفا شد
حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی ظهر جمعه ۱۴ خرداد در یک سخرانی تلویزیونی به مناسبت سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)، با بیان اینکه به بعضی از افرادی که صلاحیتشان احراز نشد، ظلم وجفا شد و به آنها یا خانوادههایشان نسبتهای خلاف واقع داده شد، تاکید کردند: بنابراین خواهش و مطالبه من از دستگاههای مسئول این است که مواردی را که گزارش خلاف واقع راجع به فرزند یا خانواده کسی داده شده، جبران کنند.
ساعاتی پس از این اظهارات، شورای نگهبان در اطلاعیهای اعلام کرد: در حین بررسی صلاحیتهای داوطلبان ریاستجمهوری و پس از آن، در فضای مجازی و برخی رسانهها با استناد به بعضی از گزارشهای نادرست و غیرمستند در مورد برخی داوطلبان محترم و بستگان ایشان نسبتهای نادرستی داده شده است. شورای نگهبان ضمن تاکید بر حفظ حرمت اشخاص و محکوم نمودن هتک حرمت و حیثیت داوطلبان و خانوادههای ایشان از کلیه رسانهها موکدا میخواهد با توجه به محرمانه بودن بررسی صلاحیتها در این شورا و با عنایت به اینکه در بررسیها مجموعهای از موضوعات، مستندات و مدارک مورد ارزیابی قرار گرفته و برخی گزارشهای نادرست در نظریه نهایی شورای نگهبان موثر نبوده است، از گمانهزنی و استناد به امور غیرواقعی و نادرست اجتناب نمایند.
پس از این اتفاق علی لاریجانی از داوطلبان کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری که صلاحیت او از سوی شورای نگهبان احراز نشد در نامهای از تذکر و مطالبه رهبر انقلاب تشکر کرد.
همچنین اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور که صلاحیت او هم برای انتخابات ۱۴۰۰ از سوی شورای نگهبان احراز نشده بود، با اشاره به بیانات اخیر رهبر انقلاب در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: از بزرگواری ایشان صمیمانه تشکر میکنم ولی هزینه شدن از جایگاه رهبری را به مصلح خبرت نمیدانم. از شورای محترم نگهبان میخواهم هر مبنا و مستندی برای تصمیم خود درباره من دارد را در اختیار عموم ملت قرار دهد.
رئیسجمهور: از روی نادانی نگویید حضور مردم مهم نیست
حسن روحانی رئیسجمهور ۱۲ خرداد در جلسه هیأت دولت درباره انتخابات اظهار کرد: نکند خدایی ناکرده فردی از روی نادانی بگوید حالا مهم نیست مردم کم بیایند رأی بدهند. یک نفر مهمترین مسئله را میگوید مهم نیست در حالی که صندوق و انتخابات مهمترین مسئله ما است و همه ما باید کاری کنیم که مردم ما با امید و نشاط پای صندوق بیایند و رأی بدهند و به فرد اصلح خبر هم رأی بدهند؛ البته نه اینکه این فرد از نظر شخصی اصلح خبر باشد بلکه باید از لحاظ برنامه و استراتژی هم اصلح خبر باشد چرا که بهترین فرد باید بیاید تا بتواند این بار سنگین را پیش ببرد.
هشتم خرداد هم اعلام شد که حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران، روز چهارشنبه پنجم خرداد در راستای اصل ۱۱۳ قانون اساسی در رابطه چگونگی اعمال نظر و بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری نامهای را به شورای نگهبان ارسال کرده است.
تغییر زمان مناظرههای انتخاباتی؛ ۱۵ خرداد اولین مناظره
پیرو مصوبه نهم خرداد ۱۴۰۰، کمیسیون تبلیغات نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در چهارمین نشست خود به ریاست وزیر کشور مبنی بر لزوم تغییر روزهای پخش زنده سه مناظره نامزدهای انتخابات و با توجه به بررسیهای انجام شده، زمان مناظرههای مذکور برای روزهای شنبه ۱۵ خرداد، سهشنبه ۱۸ خرداد و شنبه ۲۲ خرداد تعیین شد؛ بر این اساس مقرر شد سازمان صداوسیما ضمن تمهید و اقدام لازم برای برگزاری این مناظرهها، فورا مراتب را به نامزدها و نمایندگان آنها اطلاع دهد.
نخستین مناظره سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری امروز (شنبه ۱۵ خرداد) ساعت ۱۷ برگزار میشود. مدت زمان مناظرههای انتخاباتی هر کدام سه ساعت خواهد بود.
دلیل تغییر زمان مناظرههای انتخاباتی
سید احسان قاضیزادههاشمی عضو کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری ۱۲ خرداد در جمع خبرنگاران درباره تغییر زمان مناظرهها گفت: استدلال ما برای برگزاری مناظرهها در زمان پیشین یعنی روزهای ۱۷، ۲۱ و ۲۵ خرداد یعنی روزهای برگزاری مسابقات مقدماتی فوتبال جام جهانی این بود که با توجه به شبهایی که مسابقات فوتبال پخش زنده میشد شور و نشاط عمومی میان جوانان و قشرهای مختلف مردم ایجاد میشد و آن شور ورزشی با شور سیاسی گره میخورد و به افزایش مشارکت در انتخابات کمک میکرد.
وی افزود: اما استدلال دیگر اعضای کمیسیون برای تغییر زمان برگزاری مناظرههای تلویزیونی نامزدها این بود که این شور باید تفکیک شود و در روز دیگری که همه مخاطبان صرفا تمرکزشان روی مناظره نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری است، باشد. در نهایت این پیشنهاد وزیر کشور با موافقت اعضای کمیسیون مواجه شد و از پنج عضو کمیسیون اتفاق نظر و اکثریت آراء بر این پیشنهاد وزیر کشور قرار گرفت و تغییر زمان پخش مناظرهها به صداوسیما ابلاغ شد.
اخبار کاندیداها
با آغاز زمان رسمی تبلیغات کاندیداهای انتخابات و اظهارات آنها درباره اقداماتی که بعد از رسیدن به ریاستجمهوری انجام خواهند داد، برخی از وعدههای انتخاباتی آنها عجیب و بعضا غیرقابل اجرا به نظر میرسد. گزارشهای صلح خبر از این وعدهها را میتوانید با عناوین وعدههایی با سررسید نامعلوم و این وعده وعیدهای تکراری ِغیرقابلباور در لینکهای مشخص شده بخوانید. همچنین در این لینک میتوانید اینفوگرافیک اطلاعات نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری ببینید. این هفته همچنین تعدادی از کاندیداها، وضعیت اموال و فرزندان خود را مشخص کردند.
اخبار انتخاباتی هفت کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ به شرح زیر است:
سعید جلیلی
سعید جلیلی ۱۴ خرداد در برنامه با نخبگان شبکه چهار سیما با بیان اینکه کشور برای جهش بزرگ مستعد است، اعلام کرد: برای همین ما شعار خود را “جهاد بزرگ برای جهش ایران” گذاشتیم.
نباید با یک اتفاق بازار ارز به هم بریزد
جلیلی ۱۱ خرداد در گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، با اشاره برنامه خود برای مدیریت بازار ارز گفت: با افزایش صادرات کالا باید درآمد ارزی را بیشتر کرد تا با یک اتفاق بازار ارز به هم نریزد و با کمبود ارز مواجه نشویم.
رئیسجمهور نباید با هیچ کسی تعارف داشته باشد
جلیلی ۱۱ خرداد در گفتوگو با برنامه بدون تعارف شبکه دو گفت: رئیسجمهور در دفاع از حق مردم با هیچ کسی نباید تعارف داشته باشد حتی با خود مردم نیز نباید تعارف کرد.
جلیلی ۱۰ خرداد در در برنامه با دوربین شبکه یک سیما عنوان کرد: رویکرد غلط یعنی اینکه رویکرد حداقلی داشته باشیم و خواسته باشیم فقط مشکلات امروز را حل کنیم. ما هیچ وقت مخالف مذاکره نیستیم، اما برای پیشرفت باید از همه توانمندی کشور استفاده کرد، نه اینکه همه تخم مرغ ها را در یک سبد گذاشت.
محسن رضایی
تبیین یارانه ۴۵۰ هزار تومانی توسط رضایی
محسن رضایی ۱۰ خرداد در گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در تبیین ایده پرداخت یارانهها اظهار کرد : یک عده فکر کردند پرداخت یارانه ۴۵۰ هزار تومانی حرف پوپولیستی است من تعجب میکنم از کسانی که این حرف را میزنند. میگویند از کجا قرار است بیاید؟ منابعش وجود دارد طرح من بعد از سه ماه آغاز میشود.
رضایی ۱۰ خرداد در یک گفتوگوی تلویزیونی درباره خانوادهاش گفت: دوتا پسر داشتم یکیشان فوت کردند و دیگری هم دکتری دارد و کارمند مجمع است. سه دختر دارم که دو دخترم خانهدار هستند و دیگری کارمند بانک است.
باید لوکوموتیو تولید را به بازار سرمایه وصل کنیم
رضایی ۱۴ خرداد در برنامه رئیسجمهور و جوانان شبکه سه تاکید کرد: باید لوکوموتیو تولید را به بازار سرمایه وصل کنیم.
لازم است زمامداری اقتصادی و سیاسی را از هم جدا کنیم
رضایی ۱۱ خرداد با حضور در اتاق ایران اظهار کرد: لازم است که زمامداری اقتصادی و سیاسی را از هم جدا کرده و رابطه آنها را تنظیم کنیم.
سید ابراهیم رئیسی
جوانگرایی، رویکرد جدی دولت آینده ما خواهد بود
سید ابراهیم رئیسی ۱۴ خرداد در دیدار با جمعی از جوانان نخبه حوزههای مختلف در ساختمان یادمان شهدای هفتم تیر گفت: استفاده از جوانان و نخبگان، رویکرد جدی دولت آینده ما خواهد بود.
اعتراض ستاد رئیسی به تغییرات متعدد در برنامههای تلویزیونی کاندیداها
مهدی دوستی سخنگوی شورای هماهنگی ستادهای مردمی حامی رئیسی ۱۳ خرداد در حساب شخصی خود در توییتر از اعتراض نماینده رئیسی در کمیته تبلیغات نسبت به تغییرات متعدد در برنامههای نامزدها خبر داد.
گمانه زنیها در مورد کابینه احتمالی رئیسی صحت ندارد
دوستی ۱۲ خرداد هم با اشاره به شیطنتهای رسانهای و اقدامات تخریبی صورت گرفته پیرامون برنامهها و فعالیتهای انتخاباتی رئیسی، خاطرنشان کرد: گمانهزنیهای موجود در فضای مجازی و رسانهای پیرامون کابینه احتمالی ایشان هم از همین جنس بوده و هیچ اعتباری ندارد. کابینه دولت سید ابراهیم رئیسی در صورت اعتماد مردم و پیروزی در انتخابات فراجناحی خواهد بود.
دوستی در همان روز عنوان کرد: همچنانکه پیش از این نیز تصریح شده است آیتالله رئیسی هیچ صفحه رسمی در توییتر ندارد و صفحات مزبور از طرف هواداران و بدون انتساب و هماهنگی با آیتالله رئیسی فعال است؛ لذا مطالب آنها فاقد استناد است.
پیش از این علی نادری مدیرکل روابط عمومی قوه قضائیه ۱۱ خرداد با بازتوییت صفحه رئیسی، از ورود او به توییتر خبر داده بود.
یارانهها باید عادلانه توزیع شود
رئیسی ۱۲ خرداد در گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره برنامهاش برای یارانهها گفت: موضوع یارانهها مهم است و باید پرداخت شود و پرداخت هم میشود و ما هم تصمیممان این است که پرداخت کنیم ولی باید عادلانه پرداخت شود.
رئیسی ۱۲ خرداد در برنامه بدون تعارف شبکه دو سیما گفت: ویلا ندارم و در خارج از کشور هم حساب و سهام ندارم.
مسئولان آستانه تحمل خود را بالا ببرند
رئیسی ۱۲ خرداد در حاشیه ضبط گفتوگو با ایرانیان خارج از کشور در شبکه جامجم تاکید کرد: باید آستانه تحمل مسئولان و نه فقط سران قوا بلکه همه مدیران بالا برود.
نمی توانم درد و رنج مردم را ببینم
رئیسی ۱۱ خرداد در برنامه با دوربین شبکه یک سیما، با بیان اینکه اجرای عدالت خواست همه مردم است، افزود: ما هر گونه بیعدالتی را در هر کجا امری مذموم میدانیم. من بنده سرباز این نظام و کشور و خدمتگذار هستم. لبیک گفتن و پاسخ مثبت به خواست مردم وظیفهام است و نمیتوانم درد و رنج شما را ببینم.
دولت آینده تلاش میکند وضعیت را به نفع مردم تغییر دهد
رئیسی عصر دهم خرداد در نشست با نمایندگان ادوار مختلف مجلس در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی گفت: زیبنده کشور و خانوادهها نیست که با رنج مشکل زندگی کنند و دولت آینده تلاش میکند وضع موجود را به نفع مردم تغییر دهد.
علیرضا زاکانی
علیرضا زاکانی ۱۴ خرداد در برنامه بدون تعارف شبکه دو سیما، با بیان اینکه درختان تنومند فساد بر کشور سایه انداخته است، گفت: برای مقابله با کلهگندههای فساد بارها تهدید به مرگ شدم و جلوی زن و بچههایم را گرفتند و تهدید کردند. ما از همه چیزمان برای مبارزه با فساد گذشتهایم.
زاکانی ۱۴ خرداد در گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، با بیان اینکه در صورت پیروزی در انتخابات ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف خواهد کرد، گفت: یکی از برنامههایم برای تامین مسکن ساخت مسکن استیجاری ارزانقیمت برای زوجهای جوان است.
حق اعتراض باید در جامعه ما پذیرفته شود
زاکانی ۱۳ خرداد در برنامه با دوربین شبکه یک سیما با بیان اینکه حق اعتراض باید در جامعه ما پذیرفته شود، گفت: برنامهام این است که شنبه تا چهارشنبه در محلهای نماز جمعه و یا هر منطقه دیگری مردم در صورت اعتراض حضور پیدا کرده و صحبتهایشان را مستقیم به مسئولان بیان کنند.
اعتراض ستاد زاکانی به پخش همزمان برنامه تبلیغاتی او با بازی تیم ملی فوتبال
مالک شریعتی سخنگوی ستاد زاکانی، ۱۳ خرداد از پخش همزمان برنامه تبلیغات این نامزد انتخاباتی با مسابقه تیم ملی فوتبال انتقاد کرد و گفت که کمیسیون تبلیغات باید این برنامه را مجددا پخش کند.
زاکانی ۱۳ خرداد در مطلبی در صفحه توییتر خود نوشت: پیری جمعیت خطر بزرگی است. در دهه ۶۰، نرخ تولد ۳.۹ بود که اکنون به زیر یک رسیده و سن مادری هم به ۲۹ سال افزایش یافته. میانگین سن ازدواج و اشتغال مردان ۳۰ و ۳۳ سال است، اگر بخواهیم سن ازدواج کم شود، باید سن اشتغال کاهش یابد.
نام دولتم، “دولت اقدام و اصلاح” است
زاکانی ۱۲ خرداد در صفحه توییتر خود با استفاده از هشتک “دولت جوان حزب اللهی”، نوشت: نام دولت سیزدهم، “دولت اقدام و اصلاح” خواهد بود. یک لحظه از کار و “اقدام” غافل نخواهیم شد و یک آن از “اصلاح” امور عقب نخواهیم نشست. اصلاح امور را از ساختار و رویههای درون دولت آغاز خواهیم کرد.
زاکانی ۱۲ خرداد در گفتوگو با شبکه خبر با بیان اینکه وارد حاشیهسازی نمیشوم، گفت: متعهد میشوم در دولت خود مشکل ازدواج، مسکن و اشتغال را مرتفع کنم.
نظر زاکانی درباره حضور زنان در کابینه
زاکانی ۱۲ خرداد در مطلبی در صفحه توییتر خود نوشت: کسی که از الان تعداد زنان در کابینه را مشخص میکند اشتباه کرده، چون ممکن است بعدا بر اساس شایستگی، تعداد بیشتر یا کمتری از بانوان بتوانند مسئولیت بگیرند. رسول خدا میفرماید اگر کسی برخلاف شایستگی، مسئولیت بپذیرد یا بگمارد، به خدا، رسول و مردم خیانت کرده است. من اهل خیانت نیستم.
ارز دولتی ۴۲۰۰ تومان رانت مفتی بود
زاکانی ۱۲ خرداد در جمع دانشجویان دانشگاههای تهران تضریح کرد: ارز دولتی ۴۲۰۰ تومان رانت مفتی بود که دولت بدون نگاه کارشناسی تعیین کرد.
سید امیرحسین قاضیزادههاشمی
تغییر زمان مناظرات انتخاباتی سوالبرانگیز است
سید امیرحسین قاضیزادههاشمی ۱۲ خرداد در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: هر چند من از چند ماه پیش منتظر فرارسیدن مناظرههای انتخاباتی هستم، تا حرف دل مردم و صدای خفه شده آنها علیه بیکفایتیها در دستگاه اجرایی کشور را در پیشگاه ملت فریاد زنم، اما تغییر زمان مناظرات – با وجود تکذیب چندی پیش آن – حاکی از بیتدبیری و سوالبرانگیز است.
دیوار بلند میان گوشت، مرغ، روغن و برنج با مردم
قاضیزادههاشمی در همان روز در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: مرتبه اول آزادی برای مردم، آزادی “قدرت خرید” است. در این سالها میان گوشت، مرغ، روغن و برنج با مردم دیوار بلندی کشیدهاند. برای رسیدن به “عدالت” و “آزادی” باید ابتدا این دیوارها را برداشت.
به دنبال اصلاح ساختار کشور هستیم
قاضیزاده هاشمی ۱۴ خرداد در گفتوگوی تلویزیونی خود در شبکه خبر با بیان اینکه دولتها از ابتدای انقلاب نتوانستهاند بعضی از مسائل اساسی را حل کنند، گفت: دلیلش این است که دنبال اصلاح سیاستها و مدل حکمرانی نرفتند ولی ما به دنبال اصلاح ساختار کشور هستیم.
تأسف قاضیزادههاشمی از آتشسوزی مجدد جنگلهای زاگرس
قاضیزادههاشمی ۱۱ خرداد در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: جنگلهای زاگرس میراث ملی چند هزار ساله ایران، امسال هم گرفتار آتشسوزی شده و دریغ از دولت مدعی تدبیر که در ماههای پایانی این هشت سال کابوسوار، همچون سالهای گذشته باز هم فقط تماشاگر این فاجعه دردناک است.
محسن مهرعلیزاده
۵ برابر کردن یارانه ۵ دهک پایین
محسن مهرعلیزاده ۱۳ خرداد در گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما اظهار کرد: بر اساس محاسباتی که انجام دادم میتوانیم یارانه پرداختی به پنج دهک پایین جامعه را پنج برابر کنیم و برای هر خانواده حداقل یک میلیون تومان پرداخت کنیم تا بتوانند مقداری از مشکلات معیشتی خود را بر طرف کنند.
زندگی برازنده و شرافتمندانه ایرانی را ایجاد خواهم کرد
مهرعلیزاده ۱۳ خرداد در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: اگر مردم ایران با بزرگواری دست به انتخابی صحیح و خوب بزنند، اطمینان دارم که زندگی برازنده و شرافتمندانه ایرانی را ایجاد خواهم کرد.
انتقاد از تغییر در زمان برگزاری مناظره
مهرعلیزاده ۱۳ خرداد در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: زمان مناظره را جابهجا میکنند. ۴۸ ساعت مانده به وقت مناظره علیرغم پیگیریهای مکرر از اعلام موضوع مناظره طفره میروند! آیا این کارها تکرار صحنهآرایی خطرناک نیست؟! با این همه تمهیدات از چه میترسند؟ گمان مبر که به پایان رسید کار مغان، هزار بادهٔ ناخورده در رگ تاک است!
مهرعلیزاده ۱۳ خرداد در بیانیهای با عنوان “اجماع برای جمهور” تاکید کرد: بیایید دلخوریها را کنار بگذاریم و تنها به آینده فکر کنیم، در لحظهای تاریخی ایستادهایم که نباید قهر کنیم و یکدیگر را تنها بگذاریم.
باید عقلانیت باید پشت برنامه باشد نه زور
مهرعلیزاده ۱۲ خرداد در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: در تنظیم برنامه ها عقل و عقلانیت باید پشت برنامه باشد و نه زور.
مشخص شدن روسای ستادهای مهرعلیزاده در ۲۱ استان
مهرعلیزاده ۱۲ خرداد طی احکامی روسای ستادهای انتخاباتی خود را در ۲۱ استان معرفی کرد.
دولت سوم خاتمی را تشکیل خواهم داد
مهرعلیزاده شامگاه ۱۱ خرداد طی گفتوگویی در شبکه اجتماعی کلاب هاوس، دولت احتمالی خود را دولت سوم سید محمد خاتمی خواند.
بیانیه ستاد مهرعلیزاده درباره ممانعت از ورود نمایندهی وی به رسانه ملی
۱۱ خرداد در پی ممانعت از ورود علیتاجرنیا نماینده مهرعلیزاده به ساختمان صداوسیما جهت حضور در برنامهای تبلیغاتی، ستاد انتخابات این کاندیدا بیانیهای صادر کرد و در این بیانیه با انتقاد از این اقدام صداوسیما، آمده است: این اقدام نشانگر آن است که کنترل و محدودیت مطالب با تفسیری جدید توسط کمیتهی انتخابات رسانه ملی به محدودیت نمایندگان کاندیداها نیز تسری یافته است.
فاجعه است که هنوز درباره ورود زنان به ورزشگاه بحث میشود
مهرعلیزاده ۱۱ خرداد در حساب کاربری خود در توییتر با اشاره به کسب مدال جهانی در رشته وزنهبرداری توسط یک بانوی ایرانی، نوشت: وضعیت زنان، معیاری برای سنجش آزادی در یک کشور است. یکتا جمالی اولین است اما نباید آخرین باشد. اینکه هنوز در رابطه با بدیهیاتی مثل ورود زنان به ورزشگاه بحث میشود، فاجعه است و نشان از این دارد که ابتدای راهیم. جامعه مسیر خود را میرود، این ما هستیم که باید خود را با آن هماهنگ کنیم.
باید ورشکستگی آبی را به رسمیت بشناسیم
مهرعلیزاده ۱۱ خرداد در حساب کاربری خود در توییتر در مطلبی با عنوان ”ایران در خطر است” نوشت: ورشکستگی آبی را باید به عنوان یکی از بحرانهای اصلی کشور به رسمیت بشناسیم. مدرنیزاسیون کشاورزی، باید یکی از اولویتهای دولت آینده برای حل این مشکل باشد.
مهرعلیزاده ۱۰ خرداد در گفتوگوی خود در شبکه خبر سیما با تاکید بر اینکه شخصیتی اهل مدارا و تسامح هستم، گفت: افراد دارای پشتکار و سالم را سر کار میگذارم و اینکه فردی اعتقاد به چپ یا به راست اعتقاد دارد یا اینکه فردی پیرو فلان ادیان است برای من اهمیت ندارد، بلکه ایرانی بودن و شایستگی و برای من مهم است.
درخواست مهرعلیزاده برای حضور در جلسه جبهه اصلاحات
مهرعلیزاده ۱۰ خرداد طی نامهای از رئیس جبهه اصلاحات درخواست کرد تا با حضور در این جبهه سیاسی، برنامههای خود را به سمع اعضای آن برساند.
علی تاجرنیا سخنگوی ستاد انتخاباتی مهرعلیزاده شد
مهرعلیزاده ۱۴ خرداد علی تاجرنیا را به عنوان سخنگوی ستاد انتخاباتی خود منصوب کرد.
عبدالناصر همتی
واکنش همتی به پخشنشدن مستند انتخاباتیاش
عبدالناصر همتی ۱۱ خرداد با انتقاد از پخش نشدن مستند انتخاباتیاش در صداوسیما در حساب کاربری خود در توییتر با استفاده از هشتگ “من مخالف سانسورم”، نوشت: صداوسیما مستند انتخاباتی بنده را پخش نکرد؛ در این مستند گفته بودم؛ ۱. اگر عدهای بنده را بانی وضع موجود میدانند، آنها خود وضع موجودند. ۲.ضرورت تصویب FATF و ضررهای ناشی از عدم اجرای آن، ۳. برخی از دختران ایران بی واسطه حرفهایشان را زده بودند. گفتند حذف کنید، گفتم من مخالف سانسورم.
توضیح همتی درباره محل سکونت فرزندانش
همتی نهم خرداد در برنامه بدون تعارف شبکه دو سیما، در پاسخ به پرسشی درباره محل سکونت فرزندان خود تصریح کرد: فکر میکردم دینداری در تبلیغات حاکم است ولی متاسفانه احساس میکنم اطلاعات غلطی به مردمی میدهند و این عین بیدینی است. امدهاند عکس دختر خانم محترمی را در کالیفرنیا گرفتند و گفتند فامیلی آن همتی است و گفتند دختر همتی در کالیفرنیا زندگی میکند. من دو دختر دارم یکی متخصص کودکان و یکی دانشجوی معماری در داخل کشور است و یک پسر دارم استاد دانشگاه و معمار است بنابراین هر سه نفر در ایران هستند و افتخار میکنم در داخل کشور و برای مردم کار میکنیم.
همتی عصر ۱۱ خرداد در نشست فعالان فضای مجازی و نخبگان در باغ هنر تهران، با بیان اینکه محکم از اصول و تقاضای مردم دفاع میکنم، گفت: من قدرتم را از بیقدرتها میگیرم و کسانی به ما رای میدهند که بگویند ما میدانیم شما حق ما را میگیرید.
اعتراض همتی به تغییر ساعت برگزاری مناظرهها
همتی ۱۲ خرداد در حساب کاربری خود در توییتر با استفاده از هشتگ “پنج در برابر یک”، نوشت: مناظرهها را چرا دو روز جلو انداختید؟ آیا این شایعه که برخی نامزدها از تغییر زمان مناظرهها اطلاع داشتند صحیح است؟ رقابت نابرابر، ناعادلانهتر شد. اما برخلاف تصورتان من آمادهتر از آن هستم که با این اقدامات صحنه را واگذار کنم.
سینما را در کنار مردم میخواهم
همتی ۱۱ خرداد در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: کرونا به اقتصاد فرهنگ و به ویژه سینمای ایران آسیب جدی وارد کرد؛ هرچند با VODها جلوی خسارت بیشتر گرفته شد. در دولت من، با کمک سینماگران و فعالان فرهنگی بستهی جامعی برای رونق اقتصاد سینما در دورهی بعد از واکسیناسیون عمومی تدوین و اجرا میشود. من سینما را در کنار مردم میخواهم.
تعیین روسای کمیتههای معاونت استانی ستاد همتی
با حکم ولیالله فاطمی رئیس ستاد همتی، مسئولان کمیتههای معاونت استانهای این ستاد تعیین شدند.
ماجرای کمربند مشکی کاراته همتی
داود دانشفر رئیس سبک کیوکوشین کاراته ایران، ۱۲ خرداد در گفتوگو با صلح خبر، اظهار کرد: عبدالناصر همتی نزدیک به دو دهه زیر نظر من در این سبک فعالیت داشته و موفق به دریافت کمربندمشکی دان شش کاراته شده است.
دیگر اخبار انتخاباتی
میزان تمایل مردم به شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ بر اساس آخرین نظرسنجی
بر اساس آخرین نظرسنجی ایسپا درباره میزان تمایل مردم به شرکت در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ تا ۱۲ خرداد، ۳۴.۱ درصد گفتند «قطعا شرکت خواهم کرد»، ۷.۸ درصد اعلام کردند «احتمال زیاد شرکت خواهم کرد»، ۱۶.۳ درصد بیان کردند «هنوز تصمیم نگرفتهام» و ۸.۹ درصد اعلام کردند «احتمال کمی دارد شرکت کنم». ۳۲.۴ درصد اظهار کردند «به هیچ وجه شرکت نمیکنم» و ۰.۵ درصد نیز به این سوال پاسخ ندادند.
اعلام اسامی نامزدهای میان دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری
ستاد انتخابات کشور ۱۳ خرداد در اطلاعیه شماره ۱۶ خود، اسامی نامزدهای دومین میاندوره انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری به تفکیک استان را که صلاحیت آنان مورد تائید شورای نگهبان قرارگرفته است، اعلام کرد. در این انتخابات تکلیف کرسیهای خالی مانده مجلس خبرگان در استانهای تهران، خراسان رضوی، قم و مازندران مشخص میشود.
کاندیداهای جامعتین برای انتخابات میاندورهای خبرگان رهبری تعیین شد
محمدحسین موسی پور عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز ۱۲ خرداد از تعیین کاندیداهای جامعتین (جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم) برای انتخابات میاندورهای خبرگان رهبری خبر داد.
سخنگوی جبهه اصلاحات: بارها گفتهایم در انتخابات ۱۴۰۰ کاندیدا نداریم
آذر منصوری سخنگوی جبهه اصلاحات هشتم خرداد در گفتوگو با صلح خبر، در واکنش به اخباری مبنی بر تشکیل ستادهای انتخابتی اصلاحطلبان برای برخی کاندیداها از جمله ابراهیم رئیسی اظهار کرد: موضع جبهه اصلاحات ایران در بیانیه رسمی این جبهه منتشر شده است. بارها گفتهایم که همه نامزدهای این جبهه رد صلاحیت شدهاند و کاندیدایی در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ نداریم.
اخبار نهادهای مرتبط با انتخابات
اطلاعیه روابط عمومی شورای نگهبان درباره سوء استفاده از عناوین مرتبط با این نهاد
روابط عمومی شورای نگهبان ۱۲ خرداد با صدور اطلاعیهای درباره سوءاستفاده از عناوین و جایگاههای قانونی مرتبط با این نهاد هشدار داد و نوشت: متأسفانه در روزهای اخیر برخی افراد با جعل عناوین مرتبط با نهاد شورای نگهبان، اقدام به سخنرانی در برخی اجتماعات کردهاند که قویاً انتساب این افراد به شورای نگهبان تکذیب میشود.
جنتی: دفاع رهبری از عملکرد شورای نگهبان مایه دلگرمی ما است
احمد جنتی دبیر شورای نگهبان ۱۲ خرداد در جلسه این شورا با قدردانی از حمایتهای رهبر معظم انقلاب از عملکرد شورای نگهبان در فرایند بررسی صلاحیتها، خاطرنشان کرد: لازم است مراتب تشکر و قدردانی خود و اعضای شورای نگهبان را از بیانات اخیر مقام معظم رهبری اعلام کنم؛ ایشان همواره از مواضع و عملکرد شورای نگهبان در ادوار مختلف دفاع کردند که این امر مایه دلگرمی ما بوده است.
بررسی صلاحیتها تنها ۴ درصد بر میزان تمایل به مشارکت در انتخابات تاثیرگذار است
عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان ۱۲ خرداد در برنامهای از سلسله نشستهای تحلیلی گفتمان “رَهبر” عنوان کرد: باید توجه داشت گزارشهای رسمی در همین انتخابات مجلس یازدهم میزان تاثیر بررسی صلاحیتها در افزایش یا کاهش مشارکت مردم را حدود چهار درصد اعلام کرده بود اما فراتر از ۵۰ درصد تمایل به مشارکت یا عدم آن مربوط به مسائل معیشتی، ناکارآمدیها و… بوده است.
مهندسی انتخابات؛ تهمت آشکار علیه شورای نگهبان
سید احمد خاتمی عضو فقهای شورای نگهبان ۱۳ خرداد در مراسم استانی سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) و گرامیداشت بیستمین سالگرد آیت الله صادق احسانبخش در مصلای رشت، مهندسی انتخابات توسط شورای نگهبان را تهمت و دروغ آشکار دشمن دانست و متذکر شد: دشمن فریبکار با شبهه مهندسی انتخابات به دنبال ایجاد یک فضای سرد و بی رمق در جامعه است، اما شورای نگهبان کف صلاحیت کاندیداها را تشخیص می دهد و مردم باید سقف صلاحیت کاندیداها که همان اصلح خبر است را مشخص کنند.
دادستان تهران توصیه کرد نه تهدید
دادسرای عمومی و انقلاب تهران ۱۱ خرداد در پی اظهارنظر برخی کاندیداها درباره گفتههای دادستان تهران مبنی بر اینکه «در صورت عبور نامزدها از خطوط قرمز نظام، وفق موازین قانونی قاطعانه و بدون در نظر گرفتن موقعیت و جایگاه، با آنها برخورد خواهد شد» اطلاعیهای صادر کرد و در بخشی از آن نوشت: دادستانهای مختلف مراکز استان و شهرستانها در اجرای تکلیف قانونی خود مبنی بر رسیدگی به تخلفات انتخاباتی، در دورههای مختلف اقدام به ارائه تذکر و هشدار قانونی برای پیشگیری از وقوع جرائم انتخاباتی کردهاست و تذکرات اخیر نیز مطابق با رویه همه دورههای انتخابات و برای پیشگیری از تخلفات احتمالی انتخاباتی بوده است.
پیش از آن علی القاصیمهر دادستان تهران نهم خرداد، در جلسه هماهنگی ارتقای سطح عملکرد دستگاههای قضایی و امنیتی در انتخابات پیش رو، گفته بود: پیرامون جرائم تخلفات انتخابات ضرورت دارد رویکرد پیشگیری بر مقابله مورد توجه قرار گیرد، از این رو معاونین دادستان و دادستانهای شهرستانها در مواجه با جرائم تخلفات انتخاباتی سعه صدر لازم را داشته باشند و دقت نمایند از اموال عمومی و بیتالمال، له و یا علیه نامزدهای انتخابات مورد استفاده قرار نگیرد و نامزدهای انتخاباتی در تبلیغات و سخنرانیها از خطوط قرمز نظام عبور نکنند و منافع ملی را بر مصالح و منافع شخصی، حزبی و جناحی و گروهی ترجیح دهند و در صورت عبور از خطوط قرمز نظام، وفق موازین قانونی قاطعانه و بدون در نظر گرفتن موقعیت و جایگاه، با آنها برخورد خواهد شد.
ممنوعیت استفاده از اموال و امکانات شهرداریها و شوراها برای حمایت از نامزدها در انتخابات
مهدی جمالینژاد رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاریهای کشور ۱۲ خرداد در نشست ویدیوکنفرانسی مدیران کل دفاتر امور شهری و شوراهای استانداریها تاکیدکرد: مطابق قانون، هر گونه استفاده از اموال و امکانات شهرداریها و دهیاریها و شوراها در راستای حمایت از نامزدها، گروهها واحزاب در انتخابات پیش رو ممنوع و تخلف است و ضرورت دارد دفاتر امور شهری و روستایی استانداریها با همکاری تمامی مراجع و واحدهای نظارتی و استفاده از کلیه ظرفیتها، اقدامات پیشگیرانه پیرامون اینگونه فعالیتها را به عمل آورند. همچنین ضرورت دارد بسترسازیهای لازم برای ایجاد شادابی و نشاط در جامعه در اولویت برنامه شهرداریها و دهیاریها قرار گیرد.
رسانهها حق ندارند مطلبی علیه کاندیداها منتشر کنند
اداره کل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی، ۱۱ خرداد در اطلاعیهای مدیران مسئول رسانهها را به رعایت دقیق ماده ۷۴ قانون انتخابات ریاستجمهوری دعوت کرد. در بخشی از این قانون آمده است: کلیه رسانههای دیداری و شنیداری و مکتوب و الکترونیک و سایر شبکههای مجازی، حق ندارند آگهی یا مطلبی علیه نامزدهای انتخاباتی درج کنند.
اجازه بروز کوچکترین خلل امنیتی و انتظامی در انتخابات را نمیدهیم
سردار حسین رحیمی فرمانده انتظامی تهران بزرگ ۱۱ خرداد در مراسم صبحگاه عمومی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ گفت: اجازه نمیدهیم کوچکترین خلل امنیتی و انتظامی در انتخابات ایجاد شود .
انتهای پیام