به گزارش صلح خبر، جلد نخست این کتاب در ۳۳۲ صفحه و با قیمت ۶۰ هزار تومان و جلد دوم آن در ۳۸۶ صفحه و با بهای ۷۰ هزار تومان در سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی وارد بازار نشر شده است. جلد سوم نیز به زودی به چاپ خواهد رسید.
در معرفی ناشر از این کتاب آمده است: مولفان در جلد اول مبانی و مفاهیم، الگوها و مکاتب و تغییر و تحولات نظام خانواده، در جلد دوم آسیبشناسی اجتماعی خانواده ایرانی و در جلد سوم آیندهپژوهی خانواده ایرانی، راهبردها و بهرهگیری از نظرات نخبگان به منظور دستیابی به الگوی مطلوب خانواده مستحکم و پایدار را مورد بررسی قرار دادهاند.
در جلد اول این کتاب تلاش شده است به این سوال اساسی پاسخ داده شود که ساختار نهاد خانواده در ایران دچار چه تغییراتی شده و تحول نهاد خانواده تحت تأثیر چه عوامل، زمینهها و شرایطی بوده است و چه آسیبهایی به ویژه در چهار دهه اخیر، خانواده ایرانی را تهدید میکند. انتخاب چهار دهه اخیر از آن جهت صورت گرفته است که در این دوران، جامعه ایرانی با فشردگی و حجم بالای تغییرات اجتماعی- اقتصادی روبهرو بوده و تحولات خانواده ایرانی در این دوران بسیار قابل تامل است. افزایش سطح تحصیلات و آگاهی زنان و افزایش مشارکت آنها در بازار کار، افزایش خانوادههای تکوالدی، تغییر الگوی فرزندآوری، کاهش تعداد فرزندان و … از جمله تغییرات مهمی است که جامعه ایرانی خصوصاً در چهار دهه اخیر آن را تجربه کرده است.
جلد اول این کتاب با در نظر گرفتن اولویت خانواده و اهمیت حیاتی آن برای جامعه در دو فصل تدوین شده است. فصل اول به مفاهیم، الگوها و مکاتب خانواده اختصاص دارد. در این فصل مفهوم خانواده، انگیزه پیدایش و کارکردهای نهاد خانواده مورد بررسی قرار گرفته است؛ تحول نهاد خانواده، انواع خانواده در جامعه معاصر ایران و نقش و ارتباط نهاد خانواده و فرهنگ از دیگر موضوعات مطرحشده در این بخش است. در فصل دوم، تغییرات خانواده ایرانی در بستر تحولات مدرنیته مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است.
جلد دوم این کتاب، آسیبشناسی خانواده ایرانی را مورد بررسی قرار داده است. مطالعه آسیبشناسی خانواده ایرانی در این جلد نشان از درهم تنیدگی آسیبهای اجتماعی از یک سو و فراگیر شدن آنها از سوی دیگر دارد. نکته قابل توجه این است که همه آسیبهای اجتماعی در ایران به نوعی به هم مرتبط هستند. با توجه به روند رو به رشد آسیبهای نهاد خانواده در ایران، تلاش شده است تا با تحلیل و ارزیابی مطالعات و دیدگاههای محققان از شرایط و آسیبهای موجود در جامعه به مهمترین آسیبهای اجتماعی پیش روی خانواده ایرانی با تأکید بر چهار دهه اخیر پرداخته و روندهای چهار دهه گذشته خانواده ایرانی مبتنی بر نظام آسیبشناسی، علتشناسی، پیامدشناسی و آیندهشناسی مورد بررسی قرار گیرد.
انتهای پیام