دستاورد استراتژیک ملتهای ثروتمند در چند قرن گذشته برای ایجاد ثروت و قدرت ملی، داشتن یک بخش تولیدی قدرتمند و باکیفیت بوده و در یک کلام کلید کسب ثروت و فعالیت، تولید بوده است.
در صورت شکل گیری و سامان یافتن تولید داخلی تحولات بنیادینی در اقتصاد ملی و در نتیجه در معیشت مردم و به خصوص در حل مسائل و مشکلات اقتصادی زندگی رخ خواهد داد. افزایش تولید داخل به افزایش صادرات کمک خواهد کرد و آن نیز به نوبه خود ضمن افزایش درآمدهای کشور به افزایش تولید منجر خواهد شد. رونق تولید سرمایه گذاری و مشکل جذب سرمایه های داخلی و خارجی را برطرف خواهد کرد و سرمایه های سرگردان را قابل مدیریت می کند.
چندین سال است که مقام معظم رهبری در نام گذاری سال ها، اقتصاد و تولید را محور این نام گذاری ها قرار داده اند و بر رونق تولید و تحول بنیادی اقتصاد کشور تاکید می کنند. امسال نیز از سوی ایشان سال «تولید؛ پشتیبانیها، مانع زداییها» نام گذاری شده است.
برای بررسی بیشتر این موضوع و بررسی راهکارهای تحقق شعال امسال و چگونگی رفع موانع تولید، صلح خبر با بابک حیدری- فعال سیاسی اصولگرا و عضو شورای مرکزی کانون اندیشه و تمدن اسلامی استان اصفهان به گفت و گو پرداخت که در ادامه می خوانید:
بالندگی یک جامعه به تولید آن بستگی دارد
بابک حیدری گفت: هر موجود زندهای زنده بودنش مشروط به تحرک و پویایی آن است و جامعه هم به عنوان مجموعه ای که از موجودات زنده تشکیل شده است نیاز به تحرک و پویایی دارد. پویایی و تحرک یک جامعه به بالندگی آن بستگی دارد و بالندگی آن تولید است. وقتی یک جامعه فقط مصرف کننده باشد و کالاهای مورد نیاز آن از بیرون مرزها تامین شود چنین جامعه ای از رشد و بالندگی باز می ماند و به یک جامعه مصرف کننده تبدیل می شود.
وی با بیان اینکه در یک جامعه مصرف کننده، خلاقیت وجود ندارد، افزود: در این صورت منافع یک کشور دچار تهدید دائمی می شود. کشورهای موفق در جهان کشورهایی هستند که در حوزه تولید موفق بوده اند و ارزش ناخالص ملی آنان بالا بوده و پولشان ارزش دارد.
بی توجهی به تولید داخلی، سده ها در ایران وجود داشته است
این عضو شورای مرکزی کانون اندیشه و تمدن اسلامی استان اصفهان، تصریح کرد: ایران کشوری است که دارای منابع خدادادی زیادی است و به همین دلیل این فرصت را دارد که رشد و بالندگی را در جامعه ایجاد کند. غفلت استفاده از منابع خدادادی و عدم توجه به تولید داخلی سده ها است که در ایران وجود داشته است. به عنوان مثال زمانی که برای کریم خان زند ظروف چینی را از چین می آورند او این ظروف را میشکند. وقتی از کریم خان سوال می کنند که چرا این ظروف را شکستی؟ می گوید “این ظروف خیلی قشنگ است، اما زمانی که این ظروف شکست شما دوباره این ظروف را از چین وارد می کنید در حالی که ظروف مسی خودمان شکسته نمی شود”.
حیدری گفت: کریم خان زند با این حرکت از تولید داخل حمایت می کند. در زمان قاجار به غیر از اشخاص محدودی مانند امیرکبیر به تولید داخلی اهمیت زیادی داده نمی شد و در زمان پهلوی نیز به تولید داخلی اهمیت داده نشد و وابستگی زیادی به کالاهای خارجی وجود داشت. بنابراین سده ها است که از تولید داخلی غفلت شده است.
این فعال سیاسی اصولگرا، افزود: خوشبختانه در دکترین اقتصادی امام خمینی(ره) توجه به اقتصاد و تولید داخلی از اهمیت زیادی برخوردار بود و ایشان از همان ابتدا معتقد بودند که اگر شما استقلال اقتصادی نداشته باشید استقلال سیاسی و فرهنگی هم نخواهید داشت. از سال ۱۳۶۸ نیز دکترین اقتصادی مقام معظم رهبری نیز کاملا مشخص است و ایشان تاکیدات زیادی داشتند که اقتصاد کشور وابسته به نفت نباشد. این موارد نشان می دهد که زعامت و رهبری جامعه می خواهد که در کشور تولید داخلی از رونق و پویایی خاصی برخوردار باشد.
رونق تولید سبب ایجاد امنیت و اشتغال در کشور میشود
وی ادامه داد: زمانی که تولید به وجود آمد مشکل بیکاری تا حد زیادی حل و جوانان شاغل می شوند و از طرف دیگر امر ازدواج تسهیل و نهاد خانواده تشکیل می شود که در نتیجه امنیت اخلاقی نیز به وجود می آید. همچنین جوانان می توانند خلاقیت های خود را در پرتو عزت نفسی که به دست آورده اند بروز دهند.
اقتصاد متکی به نفت راه دشمن را باز میکند
این عضو شورای مرکزی کانون اندیشه و تمدن اسلامی استان اصفهان، گفت: به همین دلایلی که ذکر شد مقام معظم رهبری سال ها است که بر مفهوم تولید در کشور تاکید دارند و چند سال است که در نامگذاری سال ها دو مقوله تولید و اقتصاد را محور قرار داده اند. ایشان به خوبی می دانند که ایران، دشمنان قسم خورده ای دارد که این دشمنان به دنبال آن هستند که به کشورمان ضربه بزنند و بر آن سلطه همه جانبه داشته باشند. ۴۲ سال پیش وقتی جیمی کارتر- رئیس جمهور اسبق آمریکا قصد داشت با ایران مقابله کند اعلام کرد که به شکل همه جانبه صنعت نفت ایران را تحریم می کنیم و امروز نیز آمریکایی ها همین موضع را تکرار می کنند.
حیدری اظهار کرد: دشمن به همین دلیل راه ضربه زدن به کشورمان را فهمیده است و به خوبی می داند که اقتصاد ایران اگر متکی به نفت باشد به راحتی می تواند به آن ضربه بزند. مقام معظم رهبری بر مقوله رونق تولید سال ها است که تاکید دارند و سال گذشته را جهش تولید نام گذاری کردند به این امید که گام های اولیه برای تولید داخلی برداشته شود. با وجود تحریم های ظالمانه دشمن، سال گذشته مقداری این فضا فراهم شد تا تولید تکانی بخورد و ظرفیت های خالی تعدادی از کارخانه ها بهتر به کارگرفته شد.
گامهای اولیه جهش تولید برداشته شده است
این فعال سیاسی اصولگرا گفت: البته ادعا نمی کنیم که جهش تولید در حد بسیار مطلوبی رقم خورد، اما گام های اولیه در این حوزه برداشته شد. از طرف دیگر هم برای مردم و هم برای مسئولان دلسوز موانعی که در پیش روی تولید است بهتر مشخص شد و از سوی دیگر پشتیبانی هایی باید وجود داشته باشد تا تولید بتواند موفق شود و بالندگی را در جامعه ایجاد کند. به همین دلایل بود که مقام معظم رهبری محوریت شعار امسال را باز هم تولید قرار دادند و بر مانع زدایی و پشتیبانی از آن تاکید کردند.
موانع سر راه تولید، موانع ذهنی و غیر ذهنی هستند
وی با بیان اینکه رفع موانع از سر راه تولید به دو بخش موانع ذهنی و موانع غیر ذهنی یا واقعی تقسیم می شود، افزود: در بخش موانع ذهنی در وهله اول باید مردم باور کنند که ما می توانیم کالای خوب با کیفیت داخلی بسازیم و تولیدکنندگان نیز بر این باور برسند که می توانند کالایی تولید کنند که نه تنها در داخل کاربرد داشته باشد، بلکه به خارج از کشور نیز صادر شود و مورد استفاده مردم دیگر کشورها هم قرار گیرد و قابل رقابت در بازارهای جهانی باشد.
حیدری به ضلع سوم موانع ذهنی بر سر راه تولید اشاره کرد و ادامه داد: همچنین مسئولان نیز باید بدانند که اداره کردن دولت و کشور بدون نفت سخت است، اما به این سختی تن بدهند. ضلع اول و دوم موانع ذهنی شاید به راحتی محقق نشود ولی قابل تحقق است، اما ضلع سوم موانع ذهنی بر سر راه تولید که نیاز به تغییر ذهن مسئولان کشور دارد گام بسیار مهمی است که بخشی از آن می تواند به انتخابات ۱۴۰۰ برگردد. به این معنا که مردم مسئولانی را انتخاب کنند که در سمتهای قبلی خودشان به جوانان و خلاقیت های آنان بها داده و در یک کلام جهادی به مردم خدمت کرده باشند.
تغییر قوانین موجب سردرگمی تولیدکنندگان میشود
این عضو شورای هماهنگی مجمع نیروهای انقلاب اسلامی، افزود: در بخش غیر ذهنی و عملی موانع تولید سه ضلع مردم، مسئولان و تولید کنندگان داخلی نقش اصلی را ایفا می کنند. یکی از موانع مهم بر سر راه تولید نبود ثبات اقتصادی است که بخشی از آن به بروکراسی های اداری بر می گردد. نباید اینگونه باشد که هر روز مجلس یک قانونی تصویب کند و دولت هم مرتب لایحه به مجلس ببرد. این موارد سبب می شود که قوانین کشور پشت سر هم تغییر پیدا کند و موجب سردرگمی تولید کننده و صادر کنندگان شود.
این فعال سیاسی اصولگرا، گفت: ثبات اقتصادی در کشور از اهمیت خاصی برخوردار است. اینکه تولید کننده و صنعتگر کشورمان بدانند که عوامل متعددی وجود ندارد که بتواند نرخ دلار را بالا و پایین ببرد و کشور دارای یک ثبات اقتصادی است احساس امنیت خاطر می کنند و بهتر می توانند تولید کشور را رونق دهند.
حیدری خاطرنشان کرد: امیدواریم مردم طبق تاکیدات مقام معظم رهبری مسیری را انتخاب کنند که خیر و برکت آن سال های سال به کشور و جامعه برسد. در این زمان می توانیم حرکت کریم خان زند را در شکستن ظروف چینی درک کنیم. نسل های آینده کشور نیز می توانند این قضاوت را بکنند که امروز ما چگونه حرکت کردیم و چه تصمیماتی را برای پیشرفت کشورمان گرفتیم.
انتهای پیام