او در گفتگو با صلح خبر، با توضیح این نکته که هوشنگ میرزایی به دلیل برگزاری کارگاه آموزشی در 5 شهر مختلف، به کرونا مبتلا شده و از دنیا رفته است، اضافه کرد: این مساله را به لحاظ حقوقی پیگیری می کنم که چرا نهاد برگزارکننده این کارگاه، هوشنگ میرزایی را در چنین شرایط پرخطری قرار داده است.
بهداد، هوشنگ میرزایی را یکی از مستندسازان خوب کشور دانست که فیلمهایی درخور توجه ساخت و جوایز داخلی و خارجی معتبری دریافت کرد.
او با اشاره به شرایط دشوار ساخت فیلم مستند در دوران کرونایی ادامه داد: در این مقطع، مستندسازان در معرض خطرات جدی هستند. از سوی دیگر نداشتن بیمه بیکاری سبب میشود بسیاری از آنان برای کسب درآمد، به خطرات مختلف تن بدهند و همه اینها شرایط سختی را پیش روی ما قرار داده است.
این مستندساز افزود: یکی از مهمترین کارهایی که انجمن مستندسازان در دستور کار خود قرار داده، پیگیری حقوق ایام بیکاری و مسائل معیشتی است که امیدواریم زودتر به نتیجه برسد.
بهداد با تاکید بر ضرورت حمایت از مستندسازان اضافه کرد: از وزارت فرهنگ و ارشاد و دیگر نهادهای مرتبط توقع میرود در مقاطع دشوار، حمایتهای بیشتری از مستندسازان داشته باشند. مدتهاست خواستار راه اندازی صندوق حمایت از مستندسازان هستیم ولی هنوز این اتفاق رخ نداده است درحالیکه در یک سال گذشته که جهان درگیر کرونا شد، بسیاری از کشورها از هنرمندان خود حمایت کردند.
او با ابراز تاسف فراوان از درگذشت هوشنگ میرزایی یادآوری کرد: اولین روزهایی که در بیمارستان بستری شده بود، هنوز میتوانست صحبت تلفنی داشته باشد و در یکی از مکالمههایمان گفت که به خاطر پول، کارگاه آموزشی برگزار کرده که بعد از آن دچار کرونا شده است.
بهداد اضافه کرد: او ناچار شد این کارگاه آموزشی را در 5 شهر و آن هم به صورت حضوری برگزار کند. این موضوع بسیار جای سوال دارد که چرا نهاد برگزار کننده این کارگاه، هوشنگ میرزایی را در چنین شرایطی قرار داده و من شخصا حتما این مساله را به لحاظ حقوقی پیگیری می کنم.
او ادادمه داد: نکته تاسفانگیز دیگر این است که بعد از ابتلای آقای میرزایی به کرونا، نهاد برگزار کننده آن کارگاه هیچ گونه پیگیری درباره وضعیت ایشان انجام نداد. درست است بسیاری از مستندسازان شرایط مالی خوبی ندارند ولی ارایه پیشنهاد برگزاری کارگاه به صورت حضوری و آن هم در چند شهر مختلف، بسیار غیرمنطقی است.
این مستندساز با اشاره به تفاوت شرایط مستندسازی با برگزاری کارگاه آموزشی اضافه کرد: میتوان یک فیلم مستند را با گروهی کمجمعیت و حتی در حد دو سه نفر ساخت ولی در کارگاه آموزشی، شرکتکنندگان بیشتری حضور دارند و شرایط خطرناکتر است.
او یادآوری کرد: چندی پیش در جشنواره فیلم سلامت، فیلمهای زیادی درباره کرونا نمایش داده شد همه این فیلمها را مستندسازان میسازند. آنان با ساخت این آثار میکوشند به مردم آگاهی بدهند به همین دلیل لازم است از سوی وزارت ارشاد و دیگر متولیان، مورد حمایت قرار بگیرند.
بهداد با اشاره به اینکه تعدادی واکسن کرونا وارد کشور شده، ابراز امیدواری کرد بخشی از این واکسنها برای اقشاری مانند مستندسازان که در معرض خطر ابتلا به کرونا هستند، در نظر گرفته شود.
او توضیح داد: امیدوارم وزارت ارشاد به جای برگزاری جشنوارههایی که هیچ خروجی مثبتی ندارد یا حمایت از ساخت فیلمهای پرهزینهای که فاقد هرگونه ارزش هنری است، صندوق حمایت از مستندسازان را راهاندازی کند و در برابر سلامت جسم و روح این قشر احساس مسئولیت داشته باشد ولی ظاهرا چون دوستان، حقوق ماهیانه خود را دریافت میکنند، از حال مستندسازانی که بسیاری از آنان همچون دیگر مستندسازان جهان به صورت آزاد کار میکنند، خبر ندارند.
بهداد در پایان ابراز امیدواری کرد وزارت ارشاد به جای شعار دادن و ایجاد محدودیت، بیش از پیش در برابر هنرمندان احساس تعهد و مسئولیت داشته باشد.
هوشنگ میرزایی، در آخرین پستی که در صفحه شخصیاش منتشر کرده، نوشته است که به دلیل شرایط اقتصادی دشواری که در آن قرار گرفته، ناچار شده کارگاهی آموزش را در 5 شهر مختلف به صورت حضوری برگزار کند و در همین کارگاهها به ویروس کرونا مبتلا شده است.
این مستندساز که متولد سال 1350 بود، امروز، پنجشنبه 21 اسفند ماه در پی ابتلا به کرونا درگذشت.
انتهای پیام