امروز: شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 22 جماد أول 1446 | 2024-11-23
کد خبر: 365497 |
تاریخ انتشار : 01 تیر 1399 - 3:35 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر یک متخصص بیماری‌های عفونی درباره مباحث مطرح مبنی بر میزان اثرگذاری دگزامتازون بر درمان کرونا، توضیح داد و تاکید کرد: استفاده از دگزامتازون در بیماران سرپایی مبتلا به عفونت‌های حاد دستگاه تنفسی فوقانی باعث سرکوب شدید سیستم ایمنی فرد مبتلا شده و استعداد ابتلا به عفونت‌های مختلف را در […]

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

یک متخصص بیماری‌های عفونی درباره مباحث مطرح مبنی بر میزان اثرگذاری دگزامتازون بر درمان کرونا، توضیح داد و تاکید کرد: استفاده از دگزامتازون در بیماران سرپایی مبتلا به عفونت‌های حاد دستگاه تنفسی فوقانی باعث سرکوب شدید سیستم ایمنی فرد مبتلا شده و استعداد ابتلا به عفونت‌های مختلف را در این افراد افزایش می‌دهد.

دکتر مسعود مردانی در گفت‌وگو با صلح خبر، ‌درباره میزان اثرگذاری استفاده از دگزامتازون در درمان بیماران کرونایی، گفت: استفاده از دگزامتازون در بیماران سرپایی مبتلا به عفونت‌های حاد دستگاه تنفسی فوقانی از جمله کرونا، سرماخوردگی و آنفلوآنزا، باعث سرکوب شدید سیستم ایمنی فرد مبتلا شده و استعداد ابتلا به عفونت‌های مختلف را در این افراد افزایش می‌دهد. بنابراین تزریق و تجویز دگزامتازون در بیماران سرپایی مبتلا به عفونت‌های حاد دستگاه تنفسی فوقانی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. پزشکان عمومی و متخصص به هیچ عنوان نباید برای این بیماران دگزامتازون تجویز کنند.

وی با اشاره به مطالعه‌ای که درباره تاثیر دگزامتازون بر روی بیماران کرونایی انجام شده است، گفت: این مطالعه در آن دسته از بیماران کرونایی انجام شده که در بخش آی‌سی‌یو و تحت مراقبت‌های ویژه بستری بودند و طبق بررسی‌های انجام شده کمبود شدید اکسیژن داشتند که مجبور شدند به آنها دستگاه تنفس مصنوعی متصل کنند. در این مطالعه بر روی این بیماران مشاهده کردند که میزان مرگ‌ومیر این افراد که به دستگاه تنفس مصنوعی متصل بودند و به آنها دگزامتازون داده شده، کاهش یافته است.

مردانی با بیان اینکه این موضوع به این معنا نیست که دگزامتازون در پیشگیری یا درمان کرونا تاثیر دارد، افزود: از زمانی که این موضوع مطرح شد، عده‌ای آمپول‌های دگزامتازون خریدند و فکر می‌کنند اگر دگزامتازون تزریق کنند، دیگر به کرونا مبتلا نمی‌شوند. این اقدام اصلا منطقی نیست.

وی تاکید کرد: دگزامتازون در پیشگیری از ابتلا به کرونا و درمان بیماران سرپایی مبتلا به این بیماری، تاثیری ندارد. باید توجه کرد که سال‌هاست که از دگزامتازون در بیمارانی که دچار دیسترس تنفسی هستند، استفاده می‌کنیم، اما اینطور نیست که برای همه بیماران دگزامتازون تجویز کنیم، بلکه برای بیمارانی که شرایط خاص دارند، مشکلات تنفسی دارند و یا به دستگاه تنفس مصنوعی متصل شدند و این دستگاه برایشان جوابگو نیست، از این دارو استفاده می‌کنیم که گاهی اوقات نتیجه مطلوب می‌گیریم. بنابراین موضوع جدیدی نیست. البته درباره کرونا برای بیمارانی که اعلام کردم، این مطالعه جدید است.

احتمال تولید واکسن کرونا تا اواخر پاییز

مردانی درباره آخرین وضعیت مطالعات بر روی درمان انتخابی کرونا و یا تولید واکسن این بیماری، گفت: تا امروز هیچ درمان انتخابی موثری برای کرونا وجود ندارد. تنها یک داروی “رمدسیویر” مطرح شده که در ایران هم به صورت محدود استفاده می‌شود و توانسته دوره بیماری را از ۱۴ روز به ۱۰ روز کاهش دهد. بقیه داروها وضعیت متفاوتی داشتند، اما هنوز هیچ‌کس درمان انتخابی کرونا را نمی‌داند.

وی همچنین گفت: تولید واکسن هم در دانشگاه آکسفورد و یکی دو کارخانه آمریکا دارد به نتیجه می‌رسد. ان‌شاالله در ۴ تا ۵ ماه آینده و اواخر پاییز به احتمال زیاد واکسن در دسترس قرار می‌گیرد.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید