امروز: شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 22 جماد أول 1446 | 2024-11-23
کد خبر: 273087 |
تاریخ انتشار : 28 فروردین 1398 - 16:32 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می‌گوید: روستاهای تاریخی که به خوبی مکان‌یابی و بر اساس دانش گذشتگان ساخته شده‌اند، در سیلاب‌های اخیر آسیب ندیده‌اند، اما روستاهایی که در این شرایط ساخته نشده‌اند در مواجه با سیل توان مقاومت نداشته و از بین رفته‌اند. به […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می‌گوید: روستاهای تاریخی که به خوبی مکان‌یابی و بر اساس دانش گذشتگان ساخته شده‌اند، در سیلاب‌های اخیر آسیب ندیده‌اند، اما روستاهایی که در این شرایط ساخته نشده‌اند در مواجه با سیل توان مقاومت نداشته و از بین رفته‌اند.

به گزارش صلح خبر، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، محمد حسن طالبیان – معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری – در نشست تخصصی «روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی فرهنگی» که چهارشنبه ۲۸ فروردین در پژوهشگاه میراث فرهنگی برگزار شد، با مهم خواندن موضوع مناظر روستایی، گفت: هدف هر سال ایکوموس از انتخاب شعار به مناسبت این روز درک بهتر همگان از موضوع حفاظت است.

او با اشاره به اینکه موضوع «میراث کشاورزی» نیز پیشتر شعار ایکوموس قرار گرفته بود، افزود: این توجه باعث شد روستاهای تاریخی فرهنگی و حوزه‌های مناظر فرهنگی طبیعی بیشتر مورد پژوهش قرار گیرند، به طوری که میراث کشاورزی از کبوترخانه ها تا باغستان‌های سنتی بر اساس این شعار برای ثبت آماده شد.

طالبیان با بیان این که موضوع منظر روستایی با توجه به سیل امسال برای ما درس بزرگی به جا گذاشت، مدعی شد: روستاهای تاریخی که به خوبی مکان‌یابی و بر اساس دانش گذشتگان ساخته شده‌اند در سیلاب‌های اخیر آسیب ندیده‌اند ولی روستاهایی که در این شرایط ساخته نشده‌اند در مواجه با سیل توان مقاومت نداشته و از بین رفته‌اند.

او گفت: موضوع درک حفاظت از منظر روستایی خیلی مهم است، چون هر کدام شیوه‌های زیست و دانش سرزمین هستند و لازم نیست حتماً در آن باقی بماند، بلکه می‌توانیم از دانش گذشته برای مکان‌یابی روستاها استفاده کنیم، توان اکولوژیک را بسنجیم و درک کنیم که از یک منبع بیشتر از نیاز نباید استفاده کرد تا تعادل ایجاد شود.

او با بیان این‌که کسی منکر توسعه نیست ولی متأسفانه ما همه چیز را قربانی مدرنیزم کرده‌ایم به نحوی که میراث‌های روستایی بسیار شکننده شده‌اند، ادامه داد: سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری یکی از اهداف امسال خود را توجه به روستاهایی قرار داده که از دانش سرزمین و تاریخی بهره دارند.

وی با انتقاد از برخی سیاست‌های دولت گفت: سیاست‌های دولت در واگذاری تسهیلات به جوانان در برخی از مناطق باعث شده بسیاری از روستاها خالی از جمعیت جوان شوند در حالی‌که باید به تداوم دانش گذشته در نسل امروز توجه کرد تا حفاظت از میراث فرهنگی به نحو شایسته ادامه یابد.

او تاکید کرد: باید در حوزه میراث فرهنگی این موارد را گوشزد و تعادل‌بخشی کنیم.

طالبیان با اشاره به خسارت‌های سیل اخیر نیز اظهار کرد: تقریباً هیچ روستا، مرکز و اثر تاریخی دچار صدمه آن‌چنانی نشده در صورتی‌که همه‌ی سازه‌های جدید دچار مشکل شده‌اند، به نحوی که در برخی از مناطق پل‌های تاریخی به جا مانده ولی پل‌های آهنی از بین رفته‌اند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید