به گزارش صلح خبر، معصومه ابتکار در افتتاح سومین نشست از سلسله نشستهای تخصصی و کارگاههای آموزشی تشکلهای اجتماعی زنان که عصر امروز سهشنبه در محل استانداری تهران برگزار شد، ضمن اشاره به حمایتهای استاندار تهران از توانافزایی زنان و حمایت از سمنها در امور حوزهها گفت: دولت تدبیر و امید موضوع توجه به نهادهای مدنی را در دستور کار قرار داده و در این حوزه شاهد خروجی خوبی هستیم. حمایتهای ویژهای در زمینه فعالیت تشکلهای مردمنهاد با نگاه راهبردی از سوی دولت صورت گرفته و در راستای فراهم کردن بستر ظهور سمنها تلاشهای خوبی از سوی دولت انجام شده است.
وی با اشاره به چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: اکنون وارد دهه پنجم عمر با برکت نظام جمهوری اسلامی ایران شدهایم. اقدامات خوبی در حوزه اجتماعی در طول ۴۰ سال اخیر در کشور صورت گرفته است در دوران پیش از پیروزی انقلاب در کشور تنها ۲۰ تشکل تخصصی در حوزه زنان و خانواده داشتهایم که اهم فعالیت آنها نیز در کلانشهرها و به عنوان نمونه در تهران بوده است اما اکنون با اقدامات و تمهیدات صورتگرفته بالغ بر دو هزار و ۷۰۰ تشکل ثبت شده رسمی در حوزه زنان و خانواده به فعالیت میپردازند.
وی تاکید کرد: با این حال البته فراز و نشیبهایی نیز در طول ادوار پس از انقلاب در این حوزه وجود داشته و ما منکر مشکلات مبتلابه تشکلهای مردمنهاد نیستیم. اکنون نیز نقشه راه تابآوری مربوط به این حوزه تنظیم شده و میتواند مسیر مقابله با مشکلات را تسهیل کند همچنین حضور سمنها در امر تصمیمسازیها همواره چه در دوره سیدمحمد خاتمی و دولت اصلاحات و چه در وهله کنونی مبنا و در دستور کار ما قرار داشته است. از اینرو اکنون سمنها در بسیاری از مناطق با حق رای در شورای برنامهریزی استان ها عضو هستند.
ابتکار همچنین در ادامه ضمن اشاره به تنظیم و تهیه لایحه سازمانهای مردم نهاد در کمیسیون سیاسی دفاعی عنوان داشت لایحه در حال حاضر در روند بررسی و تجمیع قرار داشته و تلاش میکنیم تا نظر سمنها را در اینباره داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: طی مکاتباتی که با شهرداران کلانشهرها صورت گرفته مقرر شده تا مناسبات مربوط به برنامه عدالت جنسیتی مانند تخصیص ۳۰ درصد از کرسیهای مدیریتی به زنان در دستور کار این دستگاهها قرار بگیرد.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده همچنین با اشاره به فعالیتهای تشکلهای خیریه نیست یادآور شد: خیلیها باید به سمت و سوی توان افزایی حرکت کرده و این مهم را در دستور کار خود قرار دهند. چرا که در شرایط کنونی جنگ اقتصادی و روانی که با حربه تحریمهای ظالمانه دنبال میشود سمنها میتوانند با ورود به این چنین مناسباتی در حوزه اقتصاد نسبت به تامین معیشت اقشار ضعیف به شکل شرافتمندانه، منشا اثر باشند.
وی عنوان داشت: مسائلی مانند آموزش و ارتقاء سطح فرهنگ و آگاهی مردم از جمله مسائل مهمی است که باید با مشارکت تشکل های مردم نهاد در سطح ملی دنبال شود و همچنین سمنها نقشه دیدبانی دولت و حاکمیت را به صورت تخصصی و مستقل دنبال کنند.
ابتکار ادامه داد: سازمان مردم نهاد میتواند با نگاه ریزبینانه تخصصی کاستیها و موانع موجود را او در کرده و مسائل مقبول در این خصوص را جهت رفع بیان و آشکار کند از راههای مبارزه با فساد شفافسازی و عمر و توان افزایی سمنها بوده و مردم میتوانند از این مجرا بر عملکرد دولت منتخب نظارت کنند.
وی در پایان نیز خاطرنشان کرد: امیدواریم با سرمایه انسانی شکل گرفته و روند رو به رشدی که در ۴۰ سال اخیر در حوزه زنان شاهد آن بودیم آینده روشنی را در این حوزه شاهد باشیم در دولت نیز دست یاری به سوی تشکلهای مردمنهاد دراز میکنیم تا با همکاری هم از ظرفیتهای موجود استفاده کرده و راه نیل به اطلاعیه ایران راه هموار کنیم.
انتهای پیام