امروز: جمعه, ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 18 شوال 1445 | 2024-04-26
کد خبر: 2474 |
تاریخ انتشار : 15 آبان 1391 - 0:07 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

تاریخ اینترنت در ایران اینترنت از اوایل دهه 70 به ایران راه پیدا كرد و همچون سایر كشورها در ایران نیز به سرعت گسترش یافت. با مرور وقایع مهم در تاریخ اینترنت در ایران به موارد قابل توجهی برخود می‌كنیم كه برخی از مهمترین این وقایع به شرح جدول ذیل است. (برای دیدن جدول روی […]

تاریخ اینترنت در ایران

اینترنت از اوایل دهه 70 به ایران راه پیدا كرد و همچون سایر كشورها در ایران نیز به سرعت گسترش یافت. با مرور وقایع مهم در تاریخ اینترنت در ایران به موارد قابل توجهی برخود می‌كنیم كه برخی از مهمترین این وقایع به شرح جدول ذیل است. (برای دیدن جدول روی گزینه ادامه مطلب كلیك كنید)

وقایع مهم تاریخ اینترنت در ایران

سال

وقایع مهم

1368

مركز تحقیقات فیزیك نظری و ریاضیات (IPM) به منظور ایجاد و اداره پروژه‌های تحقیقاتی و اشاعه تماس علمی بین دانشگاه‌های ایران و موسسات بین المللی آغاز بكار كرد.

1371

تعداد كمی از دانشگاه‌های ایران، از جمله دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه گیلان، توسط مركز تحقیقات فیزیك نظری و از طریق پروتكل UUCP به اینترنت وصل می‌شوند تا با دنیای خارج ایمیل رد و بدل كنند.

1372

مركز تحقیقات فیزیك نظری و ریاضیات،‌ بعنوان تنها نهاد ثبت اسامی قلمرو [ir.] در ایران به رسمیت شناخته می‌شود. این قلمرو مشخّصه تعیین شده برای هویّت ایران در فضای اینترنت است.

1373

مؤسسه ندا رایانه تأسیس می‌شود. پس از راه‌اندازی اوّلین بولتن بورد (BBS)، در عرض یك سال نیز اوّلین وب سایت ایرانی داخل ایران را راه‌اندازی می‌كند. همچنین، این مؤسسه روزنامه «همشهری» را به زبان فارسی در اینترنت منتشر می‌كند، كه این اوّلین روزنامه رسمی ایرانی در وب محسوب میشود. در همین سال بدنبال اتصال به اینترنت از طریق ماهواره كانادائی «كد ویژن» (Cadvision)، مؤسسه ندا رایانه فعالیت بازرگانی خود را بعنوان اوّلین شركت خدمات سرویس اینترنتی (ISP) آغاز میكند.

1374

مجلس ایران تأسیس شركت «امور ارتباطات دِیتا» تحت نظر شركت مخابرات ایران را تصویب می‌كند و مسؤلیت توسعه خدمات دیتا در سطح كشور را بطور انحصاری در اختیار آن شركت قرار می‌دهد.

1376

خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (IRNA) وب سایت خود را از طریق شركت مخابرات انگلستان انتشار می‌دهد. بعداً آنرا به آمریكا منتقل می‌كند تا بوسیله وب سرور شركت GPG منتشر شود.

1377

پروژه یونیكد در ایران با قرارداد شورای عالی انفورماتیك و همكاری بنیاد دانش و هنر واقع در انگلستان و با نظارت و مدیریت فنّی دانشگاه صنعتی شریف تحت عنوان «فارسی وب» آغاز می‌شود. هدف پروژه اینست كه با گنجاندن كامل و جامع الفبای فارسی در استاندارد یونیكد، نشر فارسی در كامپیوتر، مخصوصاً اینترنت و وب، استاندارد شود و اصولاً مشكل قلم (فونت) های غیر استاندارد موجود در نرم افزارهای ایرانی حل شود.

1379

شركت IranGate.net در شهر اصفهان تأسیس می‌شود تا بعنوان یك ISP خدمات اینترنتی را بطور اختصاصی به شهرهای پر جمعیت غیر از تهران ارائه دهد.

در پایان همین سال ایران بطور رسمی عضو كنسرسیوم یونیكد می‌شود.

1380

برای اوّلین بار پدیده وبلاگ نویسی در ایران آغاز می‌شود. درست یك سال بعد، بنا بر آمار غیر رسمی تعداد وبلاگ نویسان از مرز ۱۵۰۰۰ نفر می‌گذرد.

1381

اوّلین سرویس وبلاگ نویسی ویژه فارسی زبانان در وب سایت Persianblog.com در ایران آغاز بكار میكند. هدف تیم ارائه دهنده این سرویس مجانی ایجاد محیطی كاملاً فارسی از جمله متن نویس سازگار با زبان فارسی، تقویم شمسی و سیستم نظرخواهی فارسی، و متمرکز نمودن وبلاگ نویسان فارسی زبان در یک سایت و در نتیجه افزایش بینندگان این وبلاگها است. در عرض هفت ماه نزدیك به ۲۱۰۰۰ ایرانی برای استفاده از این سرویس ثبت نام می‌كنند.

 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید

    تعداد نظرات منتشر شده: 8
    1. نویسنده :آسمان.آبی

      مطلب خوبی بود. عکسای بازیگران را بیشتر کنید.

    1. نویسنده :Yas.Yas

      مطالب خوبی دارید. ان شاء الله همین سیاست کاری را ادامه دهید.

    1. نویسنده :amir.doodoo

      جالب بود :دی

    1. نویسنده :soltan-sina

      سایت کامل و خوبی دارین.

    1. نویسنده :کامران.شاه.بلاغی

      نوشته تاریخ اینترنت در ایران جالب بود. امیدوارم موفق باشید.

    1. نویسنده :sana.dehghan

      جالب بود :دی

    1. نویسنده :پارسی.دوست

      آقای صبای عزیز سایت خوبی دارید. موفق باشید.

    1. نویسنده :متین

      از زحمات تمام افرادی که در سایت پارسی وی فعالیت می کنن تشکر میکنم.