امروز: چهارشنبه, ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأربعاء 16 شوال 1445 | 2024-04-24
کد خبر: 348443 |
تاریخ انتشار : 29 اسفند 1398 - 15:39 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر رئیس اتاق بازرگانی ایران در نامه‌ای به رئیس جمهوری از او خواسته با موافقت دولت، استرداد مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگانی که در سال ۱۳۹۸ رفع تعهد ارزی کرده‌اند در دستور کار قرار بگیرد. به گزارش صلح خبر، بر اساس قانون بودجه سال ۱۳۹۸، صادرکنندگان برای آزادسازی منابع مالی‌شان […]

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر

رئیس اتاق بازرگانی ایران در نامه‌ای به رئیس جمهوری از او خواسته با موافقت دولت، استرداد مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگانی که در سال ۱۳۹۸ رفع تعهد ارزی کرده‌اند در دستور کار قرار بگیرد.

به گزارش صلح خبر، بر اساس قانون بودجه سال ۱۳۹۸، صادرکنندگان برای آزادسازی منابع مالی‌شان که تحت عنوان مالیات بر ارزش افزوده در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار گرفته، باید تعهدات ارزی خود را به شکل کامل اجرایی کنند.
این تعهدات ارزی از ماه‌های ابتدایی سال ۱۳۹۷ و تحت تاثیر بازگشت تحریم‌های ترامپ و افزایش قیمت ارز رخ داده است. بر اساس دستور العمل بانک مرکزی، صادرکنندگان باید ۵۰ درصد از ارز حاصل از صادرات خود را به سامانه نیما وارد کنند، ۳۰ درصد از آن به واردات در ازای صادرات اختصاص یابد و ۲۰ درصد دیگر را با دیگر روش‌ها به ایران بیاورند.

هر چند در ماه‌های ابتدایی اجرای این طرح، اختلاف نظرهایی میان اعضای اتاق بازرگانی و بانک مرکزی وجود داشت اما در دستورالعمل نهایی بخشی از نظرات بخش خصوصی نیز لحاظ شد و به این ترتیب از نیمه دوم سال گذشته سرعت بازگشت ارز و ورود آن به سامانه نیما بالاتر رفت.

با این وجود بانک مرکزی هنوز دستورالعمل رفع تعهد ارزی در سال ۱۳۹۸ را نهایی نکرده و همین امر برای فعالان اقتصادی و صادرکنندگان مشکل آفرین شده و در ایام کرونا، رئیس اتاق بازرگانی ایران در نامه‌ای به رئیس جمهوری از او خواسته در اجرای این مصوبه تغییراتی لحاظ شود.

در نامه شافعی به روحانی آمده: اکنون که در انتهای سال ۱۳۹۸ قرار داریم، بانک مرکزی تاکنون شیوه رفع تعهد ارزی و ترکیب مورد قبول در بازگشت ارز صادراتی سال جاری را تعیین تکلیف نکرده است، بنابراین شیوه استرداد مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگانی که در سال ۱۳۹۸ رفع تعهد ارزی کرده‌اند نیز، تا این زمان به سازمان امور مالیاتی اعلام نشده است. با عنایت به مطالب فوق پیشنهاد مشخص اتاق ایران، در شرایط کنونی کشور و در جهت حمایت از صادرکنندگان، “استرداد مالیات بر ارزش افزوده به صورت علی‌الحساب”، به کل صادرکنندگان و یا حداقل صادرکنندگان کوچک و متوسط است.

بر اساس متن نامه شافعی، مجموع این مبلغ بلوکه شده ۲۵۰۰ میلیارد تومان تخمین زده می‌شود که در صورت آزادسازی در شرایط فعلی می‌تواند بخشی از دغدغه‌های صادرکنندگان را در شرایط فعلی برطرف کند.

محمد لاهوتی – رئیس کنفدراسیون صادرات ایران – اخیرا به صلح خبر گفته بود که تحت تاثیر شیوع کرونا و کاهش فعالیت مرزهای تجاری کشور، صادرات پایین آمده و طولانی شدن این روند می‌تواند برای تولیدکنندگان مشکل ساز باشد.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید