امروز: جمعه, ۹ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 28 جماد أول 1446 | 2024-11-29
کد خبر: 195866 |
تاریخ انتشار : 02 آبان 1396 - 16:01 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر یونسکو: ۲۶۴ میلیون کودک از رفتن به مدرسه بازمانده‌اند بازماندن کودکان و نوجوانان از رفتن به مدرسه و ادامه تحصیل علت‌های گوناگونی دارد. سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) در تازه‌ترین گزارش خود از وضعیت آموزش در جهان، آشفتگی نظام آموزشی برخی کشورها، عدم وجود مدرسه و اجبار کودکان […]

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

یونسکو: ۲۶۴ میلیون کودک از رفتن به مدرسه بازمانده‌اند

بازماندن کودکان و نوجوانان از رفتن به مدرسه و ادامه تحصیل علت‌های گوناگونی دارد. سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) در تازه‌ترین گزارش خود از وضعیت آموزش در جهان، آشفتگی نظام آموزشی برخی کشورها، عدم وجود مدرسه و اجبار کودکان به کار به جای تحصیل را از علت‌های اصلی دور ماندن کودکان و نوجوانان از آموزش اعلام کرده است.

“اشپیگل آنلاین” بامداد سه‌شنبه (۲۴ اکتبر/ ۲ آبان) با استناد به گزارش جدید یونسکو نوشت ۲۶۴ میلیون کودک و نوجوان شش تا ۱۷ ساله خارج از چرخه آموزشی کشورهایشان قرار دارند.

۱۷ درصد از کودکانی که در سر تاسر جهان وارد مدرسه می‌شود دوره ابتدایی را به پایان نمی‌رسانند. این میزان در دوره متوسطه به ۵۵ درصد می‌رسد. کودکان و نوجوانان در کشورهای نیجر، بورکینافاسو، بروندی و سودان جنوبی از کمترین شانس برای ورود به مدرسه و ادامه‌ی تحصیل برخوردارند.

یونسکو با انتشار گزارش تازه خود از وضعیت آموزش در جهان، از کشورهای مختلف خواسته است که سرمایه‌گذاری در سیستم آموزشی خود را افزایش دهند. مطابق ارزیابی این سازمان میزان سرمایه‌گذاری در نظام آموزشی به طور میانگین کمتر از پنج درصد تولید ناخالص ملی کشورهاست.

سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد برآورد می‌کند که برای فراهم کردن یک سیستم آموزشی با کیفیت و عادلانه در سرتاسر جهان به افزایش سالانه ۳۹ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز است. این کمبود سرمایه‌گذاری آشکار می‌کند که نظام آموزشی کشورهای گوناگون تا چه حد با شاخص‌های یونسکو فاصله دارند.

یکی از کاستی‌هایی که گزارش یونسکو آن را آشکارتر می‌کند نابرابری جنسیتی در میان کودکان برای بهره‌مندی از آموزش رایگان است. تنها در ۶۶ درصد از کشورها کودکان دختر و پسر از شانس برابر برای گذراندن دوره ابتدایی برخوردارند. این وضعیت در دوره متوسطه تنها در یک چهارم کل کشورهای جهان وجود دارد.

نابرابری جنسیتی در میان کادر آموزشی و حتی در کشور پیشرفته‌ای چون ژاپن نیز چشمگیر است. در حالی که ۳۹ درصد آموزگاران دوره ابتدایی در ژاپن زن هستند، تنها مدیریت شش درصد از واحدهای آموزشی بر عهده زنان قرار دارد.

در گزارش تازه یونسکو به معضلی آشنا و قدیمی نیز اشاره شده که نابرابری شانس کودکان خانواده‌های فقیر و مرفه در دسترسی به آموزش به ویژه برای ورود به دوره‌های آموزش عالی است. یونسکو می‌گوید این نابرابری در کشورهایی چون پاناما، مقدونیه و مغولستان “به مراتب بیشتر” است.

در لابلای نتایج جدیدترین بررسی‌های یونسکو نقاط روشن و امید‌بخشی نیز ملاحظه می‌شود: در فاصله سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ شمار بزرگ‌سالانی که قادر به خواندن و نوشتن نیستند چهار درصد کاهش یافته و این میزان در میان جوانان به ۲۷ درصد می‌رسد.

با این همه همچنان ۷۵۳ میلیون نفر در جهان بی‌سواد هستند که حدود یک دهم جمعیت دنیا را شامل می‌شوند. میزان بی‌سوادی در کشورهای مختلف به شکل چشمگیری تفاوت دارد و در کشورهای جنوب صحرای بزرگ آفریقا کمتر از ۶۰ درصد جمعیت قادر به خواندن و نوشتن هستند.

کارشناسان یونسکو در گزارش خود تاکید کرده‌اند که از سال ۲۰۰۴ حمله نظامی به مدرسه‌ها، به خصوص در جنوب و غرب آسیا و شمال آفریقا رو به افزایش گذاشته و در بسیاری از این مناطق وجود یک سیستم آموزشی با کیفیت، در عمل غیر قابل تصور است.

42237

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبرنگاران صلح خبر

قوانین خبرنگاران صلح خبر

  1. در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
  2. شما می توانید از بخش خبرنگاران صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
  3. شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
  4. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  5. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
  6. از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
  7. رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
  8. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید