امروز: پنجشنبه, ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 17 شوال 1445 | 2024-04-25
کد خبر: 323618 |
تاریخ انتشار : 03 آذر 1398 - 0:38 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر ۲۲ هزار متر زمین در یکی از بهترین نقاط گردشگری پایتخت، زیر برج میلاد؛ زمینی که قرار بود مکانی باشد برای تحقق آرزوی خودکفایی‌مان در تولید داروهای مشتق از پلاسما، آرزویی که سال‌هاست به حاشیه رانده شده است… به گزارش صلح خبر، در پایان دولت دهم بود که مصوبه‌ای […]

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

۲۲ هزار متر زمین در یکی از بهترین نقاط گردشگری پایتخت، زیر برج میلاد؛ زمینی که قرار بود مکانی باشد برای تحقق آرزوی خودکفایی‌مان در تولید داروهای مشتق از پلاسما، آرزویی که سال‌هاست به حاشیه رانده شده است…

به گزارش صلح خبر، در پایان دولت دهم بود که مصوبه‌ای در ضمائم قانون بودجه به مجلس ارائه و بر اساس آن، شرکت پژوهش و پالایش انتقال خون به بخش خصوصی واگذار شد. حال هرچند که طبق قانون، بخش بهداشت و درمان مشمول خصوصی‌سازی نمی‌شود، اما به هر حال با این استناد قانونی، ماجرای واگذاری پالایشگاه پلاسما کلید خورد و قرارداد آن تدوین شد.

البته باید توجه کرد که در قرارداد پنج ساله واگذاری پالایشگاه پلاسما، بندی وجود دارد که بر اساس آن هدف از واگذاری، توسعه پالایشگاه پلاسما عنوان شده و چنانچه خریدار نسبت به اجرای طرح توسعه آن در مدت واگذاری اقدام نکند، با اعلام وزارت بهداشت و درمان، قرارداد بدون مراجعه به هیات داوران فسخ خواهد شد.

این درحالیست که با گذشت حدود پنج سال از این واگذاری طبق اعلام مسئولان سازمان انتقال خون هنوز اقدامی در راستای توسعه پالایشگاه اتفاق نیفتاده و تلاش‌ها برای فسخ قرارداد نیز بی‌نتیجه بوده است. نکته عجیب این است که در زمان واگذاری پالایشگاه اعلام شده بود که اجرای آن ۴۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشته، اما در حال حاضر خود شرکت پژوهش و پالایش اعلام کرده است که پیشرفت فیزیکی‌ پالایشگاه ۱۸ درصد است. بر این اساس پالایشگاه پلاسما بعد از خصوصی‌سازی نه‌تنها توسعه نیافته، بلکه پس‌رفت کرده است.

از طرفی در حال حاضر ۶۰ درصد از داروهای مشتق از پلاسمای مورد نیاز کشور با پلاسمای ایرانی و از طریق پالایش قراردادی از آن سوی مرزها وارد کشورمان می‌شود. این درحالیست که خودکفایی در زمینه داروهای مشتق از پلاسما و ارزان‌سازی این داروها با کیفیت و دسترسی بالا، آرزوی دیرینه نظام سلامت کشور و مدیران سازمان انتقال خون بوده است که بارها از آن سخن گفته‌اند.

در این زمینه دکتر پیمان عشقی – مدیرعامل جدید سازمان انتقال خون در گفت‌وگو با صلح خبر، درباره موضعش در زمینه راه‌اندازی و توسعه  پالایشگاه خون و همچنین دستور وزیر بهداشت در این رابطه در حکم انتصاب وی، می‌گوید: این اقدام یک موضوع استراتژیک در جمهوری اسلامی ایران است و پالایشگاه پلاسما باید راه بیفتد. سایر بحث‌هایی که در این زمینه وجود دارد، حواشی هستند.

وی با تاکید بر اینکه پالایشگاه پلاسما به هر صورت باید راه‌ بیفتد، افزود: من در این دو سال باقی مانده از فعالیت دولت نهایت تلاشم را انجام می‌دهم تا بتوانیم مقدمات این کار را ایجاد کنیم.

به گزارش صلح خبر، ‌حال باید دید با تحولات جدیدی که در سازمان انتقال خون رخ داده، آیا مدیرعامل جدید می‌تواند سازمان خصوصی‌سازی را برای اجرای طرح توسعه پالایشگاه پلاسما متقاعد کرده و یا قرارداد خصوصی‌سازی پالایشگاه را فسخ و اجرای آن را بر عهده دولتی‌ها قرار دهد؟

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید