امروز: چهارشنبه, ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 16 شوال 1445 | 2024-04-24
کد خبر: 499640 |
تاریخ انتشار : 04 فروردین 1402 - 12:52 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

نخست وزیر ارمنستان اعلام کرد، قرار است پیمان صلحی بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر اساس بیانیه‌های مشترک رسمی تصویب شده در عالی‌ترین سطوح امضا شود. به گزارش صلح خبر، به نقل از پایگاه خبری آرمن رادیو، نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان گفت: این توافق صلح باعث می‌شود تا دیگر تنش جدیدی وجود نداشته باشد. […]

نخست وزیر ارمنستان اعلام کرد، قرار است پیمان صلحی بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر اساس بیانیه‌های مشترک رسمی تصویب شده در عالی‌ترین سطوح امضا شود.
به گزارش صلح خبر، به نقل از پایگاه خبری آرمن رادیو، نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان گفت: این توافق صلح باعث می‌شود تا دیگر تنش جدیدی وجود نداشته باشد.
وی در توئیتی نوشت: توافق صلحی بین باکو و ایروان امضا می‌شود که بر اساس بیانیه‌های مشترک رسمی تصویب شده در عالی‌ترین سطوح است. تنش جدیدی در نمی‌گیرد. جامعه بین‌الملل باید قویا از این روند حمایت کند.
در این میان، “ودانت پاتل” معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در واکنش به این اقدام گفت، دولت واشنگتن از بابت پیشرفت حاصله در راستای دستیابی به صلحی پایدار و با دوام در قفقاز جنوبی خرسند است. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در تسهیل روند صلح بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان دخیل بوده است.
باکو و ایروان مدت‌هاست که درگیر تنش بر سر منطقه مورد مناقشه قره باغ هستند.
بر اساس گزارش الجزیره، آتش بس شکننده بین دو کشور از جنگ ۲۰۲۰ میلادی باعث کشته شدن بیش از ۶۵۰۰ تن شد و ارمنستان را مجبور کرد تا بخش‌هایی از قلمروی خود را که چندین دهه کنترلشان را برعهده داشت، به جمهوری آذربایجان واگذارد. اخیرا نیز نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه قره باغ تبادل تیرندازی داشتند که در نتیجه آن، پنج تن کشته شدند.
نخست وزیر ارمنستان همچنین گفت، مکانیسم‌های قابل قبول بین‌المللی برای تحقق توافق صلح ممکن بین دو کشور و توافق‌های حاصله در جریان مذاکرات “استپاناکرت-باکو” ضرورت دارند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: نقض توافق‌های حاصله بین‌المللی از سوی جمهوری آذربایجان که بدون مجازات باقی مانده، این کشور را به سمت انجام یکسری اقدامات تحریک آمیز تشویق کرده است.
در این میان، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان نیز در توئیتی نوشت: احترام و رعایت به یکپارچگی قلمرو و حق حاکمیت باید در منطقه ما اجرایی شود و هرگونه تنش هم باید بر اساس هنجارها و اصول قوانین بین‌الملل مورد رسیدگی قرار گیرد.
وی ادامه داد: نظر نخست وزیر ارمنستان، امضای یک توافق صلح است اما برای رسیدن به چنین توافقی دولت ایروان باید با حسن نیت مذاکره کند.
انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید