به گزارش صلح خبر خبرگزاری رویترز در گزارشی درباره برگزاری کنفرانس صلح اوکراین در بورگنستاک سوئیس، نوشت: قدرتهای غربی و متحدانشان در کنفرانس سوئیس، حمله روسیه به اوکراین را محکوم کردند اما نتوانستند کشورهای اصلی جنوب جهانی را متقاعد کنند که با بیانیه نهایی این کنفرانس همراه شوند. در گزارش رویترز آمده است: اگرچه بیش […]
به گزارش صلح خبر خبرگزاری رویترز در گزارشی درباره برگزاری کنفرانس صلح اوکراین در بورگنستاک سوئیس، نوشت: قدرتهای غربی و متحدانشان در کنفرانس سوئیس، حمله روسیه به اوکراین را محکوم کردند اما نتوانستند کشورهای اصلی جنوب جهانی را متقاعد کنند که با بیانیه نهایی این کنفرانس همراه شوند.
در گزارش رویترز آمده است: اگرچه بیش از ۹۰ کشور به درخواست ولودیمیر زلنسکی (رئیس جمهور اوکراین) در کنفرانس صلح اوکراین در سوئیس شرکت کردند اما آینده این کنفرانس نامشخص است و هنوز هیچ کشوری برای میزبانی دور بعدی این نشست، داوطلب نشده است.
لازم به ذکر است که طبق فهرست امضاکنندگان بیانیه مشترک کنفرانس صلح درباره اوکراین که از ۱۵ تا ۱۶ ژوئن (۲۶ تا ۲۷ خرداد) در سوئیس برگزار شده، کشورهای عضو بریکس و چند کشور دیگر که در این کنفرانس شرکت کرده بودند، این بیانیه را امضا نکردهاند. فهرست کشورهایی که بیانیه نهایی را امضا کردهاند، در صفحه نمایشهای مرکز مطبوعاتی محل کنفرانس در بورگن اشتوک نشان داده شد. این سند توسط ۸۰ کشور از ۹۲ کشور حاضر در کنفرانس امضا شد اما ارمنستان، بحرین، برزیل، واتیکان، هند، اندونزی، لیبی، مکزیک، عربستان سعودی، اسلوواکی، آفریقای جنوبی، سوئیس، تایلند و امارات متحده عربی آن را امضا نکردند.
افزون بر این، «کامالا هریس» معاون اول رئیسجمهور آمریکا، یکی از حامیان اصلی اوکراین در جنگ با روسیه، پیش از پایان یافتن این کنفرانس آن را ترک کرد.
«اولاف شولتس» صدراعظم آلمان نیز که پیشتر گفته بود در این کنفرانس خبری از مذاکرات صلح میان طرفین جنگ نخواهد بود و تا صلح فاصله زیادی وجود دارد نیز صبح امروز و پیش از پایان یافتن کنفرانس آن را ترک کرد.
روزنامه تلگراف در این باره نوشت: نتایج کنفرانس ناامید کننده است. شرکت کنندگان قادر به ارائه گام های مشخص برای حل مناقشه نبودند. هیچ کشوری در جنوب یا جنوب شرق آسیا بیانیه کنفرانس را امضا نکرد.
فایننشال تایمز نیز نوشت: تصمیم تعدادی از قدرت های پیشرو از جمله عربستان سعودی و امارات برای حمایت نکردن از بیانیه کنفرانس نهایی نشان دهنده قدرت اقتصادی و نفوذ روسیه در صحنه بین المللی است.
پولیتیکو هم افزود: طرح پیشنهادی پوتین برای پایان دادن به درگیری در اوکراین بار دیگر به شرکت کنندگان کنفرانس یادآوری کرد که موضع کرملین “در نهایت باید در نظر گرفته شود”.
بلومبرگ نیز افزود: غیبت چین از این نشست دو روزه و حضور دیپلمات هایی با پست های کمتر کلیدی، تلاش ها برای جلب حمایت “جنوب جهانی” را تحت الشعاع قرار داده است.
پیش تر «دیمیتری مدودف» معاون شورای امنیت روسیه با انتقاد از کنفرانس صلح اوکراین در سوئیس که بدون حضور مسکو در حال برگزاری است، گفت هیچ یک از شرکتکنندگان این کنفرانس نمیدانند چه کاری انجام میدهند. او تصریح کرد: «این مزرعه حیوانات (اشاره به رمان نویسنده انگلیسی جورج اورول) در کشور سوئیس یک سورئالیسم تمامعیار است. کافکا (نویسنده آلمانی) و اورول در پس زمینه آن دارند با عصبانیت سیگار میکشند. در این به اصطلاح اجلاس صلح، هیچکس نمیداند آنجا چه کار میکند یا نقشش چیست.»
311311