امروز: پنجشنبه, ۹ فروردین ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 19 رمضان 1445 | 2024-03-28
کد خبر: 219577 |
تاریخ انتشار : 16 بهمن 1396 - 0:07 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر چند روز پیش خبر درگذشت صادق تبریزی، نقاش مکتب سقاخانه و خوش‌نویس، منتشر شد که زمان فوت دقیق او مشخص نشده بود؛ با این حال همسر این ستاره به صلح خبر گفت او بیش از یک ماه پیش درگذشته است. همان روز (۱۱ بهمن‌ماه) مهرداد فلاح ـ از اقوام […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

چند روز پیش خبر درگذشت صادق تبریزی، نقاش مکتب سقاخانه و خوش‌نویس، منتشر شد که زمان فوت دقیق او مشخص نشده بود؛ با این حال همسر این ستاره به صلح خبر گفت او بیش از یک ماه پیش درگذشته است.

همان روز (۱۱ بهمن‌ماه) مهرداد فلاح ـ از اقوام تبریزی ـ نیز در گفت‌وگو با صلح خبر، با تایید خبر فوت و خاکسپاری این ستاره پیشکسوت در لندن، اظهار کرد: تاریخ دقیق فوت او از طریق خانواده و فرزندان او اطلاع‌رسانی می‌شود.

همچنین اطلاعیه‌ای در روز ۱۵ بهمن از طرف فلاح منتشر شد که در متن آن آمده است: « مرگ پایان راه همه ماست، اما مرگ هنروران گویی ما را از موهبتی بزرگ محروم می‌کند؛ مرگ هنرمندانی چون صادق تبریزی که حلقه اتصال ما با گذشته بودند فقدان بیشتری را هم به‌همراه دارد. استاد صادق تبریزی ۴ ماه پیش به علت بیماری تحت درمان قرار گرفته و در بیمارستانی در تهران بستری شدند. همان زمان بیماری ایشان سرطان پیشرفته تشخیص داده شد. با نظر خودشان و تصمیم خانواده جهت ادامه درمان به کشور انگلستان عزیمت نمودند که متاسفانه درمان‌ها در آن کشور موثر واقع نشد و ایشان از بین ما رفت. پیکر ایشان طی مراسمی در آن کشور به خاک سپرده شد. خانواده ایشان همین جا وظیفه خود می‌داند مراتب قدردانی خود را از تمامی هنروران، اقشار مردم، اصحاب رسانه، مسوولان، موزه‌های داخلی و خارجی و مدیران حراج‌های داخلی و خارجی که بازماندگان را در تحمل این مصیبت یاری بخشیدند و با تلفن، پیامک، ارسال اعلامیه، ایمیل و پارچه نوشته مرهمی بر قلب داغدارمان بودند، اعلام نماید. تاریخ مراسم یادبود ایشان در تهران به زودی از طریق رسانه ها اعلام می‌گردد.»

در این میان خدیجه نائینی ـ خواهرزاده تبریزی ـ در تماسی با صلح خبر، می‌گوید: دایی من ۱۲ آذرماه امسال ایران را به همراه پسرش به قصد انگلستان ترک کرد؛ او در روز ورودش به این کشور (۱۳ آذر) و پیش از رسیدن به پزشک فوت می‌کند.

او ادامه می‌دهد: بیماری او سرطان کبد بود. دایی من با همسر دومش زندگی می‌کرد و او از خروج دایی من از ایران اطلاعی نداشت و دو ماه تلاش زیادی کرد تا از طریق وزارت‌ امور خارجه به او اعلام کردند سفارت انگلستان اطلاع داده او ۱۳ آذرماه درگذشته است.

نائینی ادعا می‌کند: تمام تابلوهایی که در منزل این خانم وجود داشته از طریق پسر تبریزی، جمع‌آوری شده و اکنون سرنوشت و جای آن‌ها نامعلوم است.

خواهرزاده صادق تبریزی همچنین اظهار می‌کند: دایی من صاحب برجی در خیابان سمیه است که با مهندسی خود او ساخته شده است. این ساختمان بعد از پلاسکو، دومین برجی است که در تهران ساخته شده است.

***

صادق تبریزی سال ۱۳۱۷ در تهران متولد شد و کارشناسی ارشد خود را در رشته معماری از دانشکده هنرهای تزئینی دریافت کرد. او از منتقدان جدی جریان‌های حاکم بر حراجی‌های داخل ایران بود.

 آثار این نقاش پیشگام ایرانی سبک سفاخانه که در حوزه خوش‌نویسی نیز فعالیت داشته است، در موزه‌های مهم دنیا مانند مجموعه گری دانشگاه نیویورک، موزه هان چین و موزه هنرهای معاصر تهران نگهداری می‌شود.

نصرالله ‌افجه‌ای ـ ستاره خوش‌نویس ـ در گفت‌وگویی اعلام کرده است صادق تبریزی نخستین کسی بوده که هنر نقاشیخط را به‌ شکل امروزی و معاصرش ابداع کرد و برای جامعه به‌ نمایش گذاشت و در بروز و ظهور آن نقش مهمی ایفا کرد.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگاران RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید