امروز: شنبه, ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 12 شوال 1445 | 2024-04-20
کد خبر: 108955 |
تاریخ انتشار : 19 فروردین 1394 - 13:33 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

روشی جدید برای تشخیص سریع و آسان عفونت های مثانه     پژوهشگر ایرانی دانشگاه «بریتیش کلمبیا» در کانادا موفق به ابداع روشی نوین برای تشخیص سریع عفونت‌های دستگاه ادراری تحتانی شد. در خصوص اهمیت ابداع این روش گفت: روش معمول شناسایی عفونت دستگاه ادراری، آزمایش و کشت نمونه ادرار است که ضمن هزینه‌ بر […]

روشی جدید برای تشخیص سریع و آسان عفونت های مثانه

 

اخبار , اخبار علمی,شناسایی عفونت دستگاه ادراری,سریع ترین روش شناسایی عفونت دستگاه ادراری

 

پژوهشگر ایرانی دانشگاه «بریتیش کلمبیا» در کانادا موفق به ابداع روشی نوین برای تشخیص سریع عفونت‌های دستگاه ادراری تحتانی شد.

در خصوص اهمیت ابداع این روش گفت: روش معمول شناسایی عفونت دستگاه ادراری، آزمایش و کشت نمونه ادرار است که ضمن هزینه‌ بر بودن به دو، سه روز زمان جهت کسب نتیجه نیاز دارد. به علاوه، جمع آوری صحیح نمونه ادرار برای تشخیص درست در برخی موارد منجمله در کودکان و بیماران با ناتوانیهای جسمی با دشواری هایی همراه است. در روش ابداعی جدید با استفاده از تکنولوژی فوتونیک و به کارگیری دستگاهی کوچک و قابل حمل در ابعاد یک کارت اعتباری، عفونت‌ مثانه در کمتر از یک دقیقه تشخیص داده میشود.

وی خاطرنشان کرد: کاربرد این روش در تشخیص عفونت های حاد دستگاه ادراری اطفال در تحقیقی مشترک در بیمارستان مرکز طبی کودکان وابسته به دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران و با همکاری گروهی از محققان و متخصصان مرکز تحقیقات ارولوژی اطفال به سرپرستی استاد دکتر عبدالحمید کجباف زاده مورد بررسی و تکمیل قرار گرفته است.

به گفته وی، عفونتهای دستگاه ادراری تحتانی از جمله شایعترین عفونتهای کودکان میباشند که در صورت عدم تشخیص و درمان به هنگام٫ زمینه ساز آسیبهای شدید کلیوی و در مواردی نارسایی کلیه می شوند و از اینرو تکامل روشهای تشخیصی زودرس نقش مهمی در پیشگیری از بروز عوارض خطرناک و حفظ سلامت دستگاه کلیوی ایفا می کنند.

وی خاطرنشان کرد: اولین علامت هشداردهنده شروع عفونت ادراری درد های مبهم ناحیه شکم و سوزش مجاری ادراری است؛ علایم مهمی که در اطفال، افراد دچار ضایعات عصبی و نخاعی و بعضی از سالمندان به خوبی قابل درک و گزارش نیستند و به همین جهت این افراد در معرض عفونتهای ادراری شدید که به موقع تشخیص داده نمی شوند قرار می گیرند.

محقق برتر سال ۲۰۱۰ انجمن جهانی اپتیک و فتونیک تصریح کرد که دستگاه ابداعی وی با تابش پرتوهایی نزدیک به طیف مادون قرمز به جداره مثانه از سطح بدن، میزان تغییرات اکسیژن و جریان خون بافت مثانه را اندازه‌گیری کرده و با مقایسه نتایج به دست آمده با بافت سالم، ابتلای فرد به عفونت دستگاه ادراری را تشخیص می دهد. این روش غیرتهاجمی، بدون عارضه، ساده و سریع٫ بدون نیاز به جمع آوری نمونه ادرار و مراجعه به آزمایشگاه و در مقایسه با روش های کنونی تشخیص عفونتهای ادراری مقرون به صرفه میباشد.

این دکتر با بیان این که آزمایش‌های بالینی بیشتری برای تایید کامل دقت و کارایی این متد جدید نیاز است، اظهار داشت: کارایی این روش در تشخیص زودهنگام عفونتهای دستگاه ادراری در افراد مبتلا به ضایعات نخاعی در حال حاضر در دپارتمان علوم ارولوژیک دانشگاه بریتیش کلمبیا و مرکز تحقیقات ضایعات نخاعی بلاسون ونکور کانادا در حال بررسی است.

بنا به گفته این دکتر، هدف نهایی این پروژه تحقیقاتی، ساخت و به کارگیری سیستم تشخیصی هوشمندی است که با مانیتور کردن روزانه کارکرد مثانه در افراد دچار ضایعات نخاعی در منزل و محل اقامتشان با ثبت و انتقال خودکار اولین یافته های تشخیصی عفونت ادراری از طریق سامانه اینترنت و سیستم های تلفن هوشمند به مراکز پزشکی مرتبط٫ امکان تشخیص و درمان به هنگام مبتلایان را فراهم کند.

گفتنی است این دکتر که تحصیلات خود را در رشته پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران و دوره های تخصصی پزشکی ورزشی، بیوفیزیک عضلات و فوتونیکس تشخیصی را در دانشگاه های لندن، بریتیش‌ کلمبیا و هاروارد گذرانده از محققان شناخته شده بین المللی در زمینه فتونیک بالینی است و به دلیل اختراعات و پژوهش های خود جوایز متعدد بین المللی از جمله جایزه محقق برتر اپتیک و فتونیک جهان در سال ۲۰۱۰، جایزه محقق برتر پسادکتری ریک هنسن، فلوشیپ انجمن تحقیقات ریه بریتیش کلمبیا، جایزه بنیاد تحقیقات پزشکی مایکل اسمیت، جایزه انستیتو تحقیقات سلامت کانادا، مقام اول جام جهانی نوآوری تکنولوژی و … را نیز کسب کرده است.

وی در کنار تدریس و تحقیقات دانشگاهی در حوزه کاربرد فناوری های پیشرفته نوری در تشخیص های نوین پزشکی از متخصصان باسابقه پزشکی ورزشی است که به عنوان عضو کمیته پزشکی فدراسیون جهانی کشتی، مسوولیت پوشش پزشکی و کنترل دوپینگ رقابتهای کشتی را در المپیک های ۲۰۰۴ آتن٫ ۲۰۰۸ پکن و ۲۰۱۲ لندن به عهده داشته است.

 

اخبار , اخبار علمی,شناسایی عفونت دستگاه ادراری,سریع ترین روش شناسایی عفونت دستگاه ادراری

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید