امروز: یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 23 جماد أول 1446 | 2024-11-24
کد خبر: 343079 |
تاریخ انتشار : 01 اسفند 1398 - 2:15 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه مهمترین مانعی که در حال حاضر باعث بهبود روابط ایران و عربستان شده است را موضوع یمن و حمایت ایران از گروه انصارالله دانست. قاسم محب‌علی در گفت‌وگو با صلح خبر  در ارتباط با اظهارات اخیر وزیر امور خارجه کشورمان در اجلاس امنیتی مونیخ مبنی […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه مهمترین مانعی که در حال حاضر باعث بهبود روابط ایران و عربستان شده است را موضوع یمن و حمایت ایران از گروه انصارالله دانست.

قاسم محب‌علی در گفت‌وگو با صلح خبر  در ارتباط با اظهارات اخیر وزیر امور خارجه کشورمان در اجلاس امنیتی مونیخ مبنی بر این که به نظر می‌رسد عربستان تمایلی برای کاهش تنش با ایران ندارد و از دیگر سو اظهارات مقامات ریاض مبنی بر اینکه به تازگی پیامی را برای ایران به صورت مستقیم ارسال نکرده‌اند ، خاطرنشان کرد: برای بررسی روابط ایران و عربستان باید به این نکته توجه داشت که زمینه‌های اختلافی بین تهران و ریاض وجود دارد که یکی از مهمترین آنها موضوع یمن است.

وی در همین راستا  افزود:‌ عربستان تا وقتی که احساس کند ایران همچنان به دنبال حمایت از انصارالله یمن و مخالفان سعودی در این کشور است، بعید است که به سمت بهبود روابط با ایران حرکت کند.

مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه ادامه داد: از دیگر سو سعودی‌ها مشاهده می‌کنند که مناسبات ایران و آمریکا در بالاترین میزان تنش قرار دارد و در همین چارچوب تلاش دارند که پشت این تنش پنهان شوند و اگر روابط خود را با ایران عادی کنند، این امکان وجود دارد که آمریکایی‌ها میزان تنش خود را با ایران کاهش دهند و به نظر نمی‌رسد که سعودی‌ها موافق این موضوع باشند.

وی با تاکید بر این که بین ایران و عربستان بی اعتمادی در حد بالایی وجود دارد، ابراز عقیده کرد:‌ غلط یا درست سعودی‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که دولت آقای روحانی و شخص ظریف طرف اصلی مذاکره با آنها در ایران نیستند و مدیریت تحولات خاورمیانه در تهران در دست دولت نیست.

وی با بیان این که باید دید نامه‌ای که آقای ظریف مطرح کردند که  از سوی سعودی‌ها ایران دریافت کرده است ، خطاب به چه کسی نوشته شده است، تصریح کرد: از طرفی دیگر ممکن است پاکستانی‌ها به عنوان واسطه بین تهران و ریاض مطالبی را از سوی سعودی‌ها مطرح کرده باشند که بخواهند واکنش مثبت تهران را دریافت کنند.

این دیپلمات پیشین کشورمان با تاکید بر اینکه کاهش تنش بین ایران و عربستان و بازگشت روابط دو کشور به حالت عادی دو موضوع متفاوت هستند ، ادامه داد: سعودی‌ها علاقه‌مند نیستند که تنش‌ها با ایران را افزایش دهند ولی باید به این موضوع توجه داشت که یمن یک موضوع کلیدی برای عربستان است. هیچ کس در عربستان اجازه نمی‌دهد که در یمن حکومتی بر سر کار آید که مخالف و تهدید کننده‌ آل سعود باشد. بین عربستان و یمن، هزار و 800 کیلومتر مرز مشترک وجود دارد و هزاران یمنی نیز در عربستان مشغول به کار هستند. از طرف دیگر یمن نیز کشور فقیری است و بدون حمایت مالی  عربستان نمی‌تواند  زندگی مردم خود را به پیش ببرد.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید