معصومه ابتکار در گفتوگو با صلح خبر با بیان اینکه تلاش برای حضور زنان در ورزشگاهها در آغاز دولت دوازدهم اوج گرفت، افزود: در دولت دوازدهم شیوه نامه ای در زمستان سال 96 نهایی شد و براساس آن همه دستگاهها مکلف شدند تا اقدامات لازم مانند تامین امنیت، زیرساختها و … برای حضور زنان در ورزشگاه ها فراهم کنند، همچنین رایزنیهای لازم برای حضور زنان به ورزشگاه ها انجام شد.
وی در ادامه با بیان اینکه فیفا در زمینه ورود زنان به ورزشگاه ها به طور کلی با وزارت ورزش و جوانان در ارتباط بوده است، اظهار کرد: معاونت امور زنان و خانواده هیچ ارتباطی با فیفا نداشته اما وزارت ورزش و جوانان به طور حتم صحبتهایی با فیفا داشته است.
ابتکار در ادامه با اشاره به وضعیت فرهنگی حاکم در ورزشگاه آزادی، گفت: مشکل فرهنگی در این زمینه وجود نداشت. فضای فرهنگی و جو ورزشگاه پرنشاط و مثبت بود و حضور زنان فضای ورزشگاه را تلطیف کرده بود.
وی با تاکید بر اینکه حضور زنان در ورزشگاه حق جوانان است، یادآور شد: حضور زنان در ورزشگاه به بهبود فضای فرهنگی ورزشگاه کمک میکند. به طور کلی این نوع مسابقات و ورزشها تاثیر بالایی در سلامت جسم و سلامت روح و روان دارد که حضور زنان نیز بسیار به این مسئله کمک میکند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه موضوع ورزشگاه به یک دستاورد تبدیل شده است، درباره جداسازی قسمت بانوان ورزشگاه آزادی تاکید کرد: به نظر حتی وزارت ورزش و جوانان موافق نرده کشی نبوده است و از منظری که مشاهده شد نیز چندان مسئله خاصی وجود نداشت. همچنین نیروهای انتظامی در این زمینه بسیار همکاری داشتند. حضور زنان بسیار منظم بود و هیچ اتفاق خاصی رخ نداد.
وی در پاسخ به این سوال که مسئولان نسبت به حضور امروز زنان در ورزشگاه آزادی چه نظری داشتند؟، گفت: بسیاری از مسئولان که در ورزشگاه حاضر بودند نسبت به حضور زنان رضایت داشتند، به نظر میرسد مسابقه روز جمعه برای افرادی که نسبت به حضور زنان در ورزشگاه نگران بودند، آزمون موفقی بود.
ابتکار در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا معاونت زنان برای ادامه دار بودن حضور زنان در ورزشگاه ها رایزنی انجام داده است؟ نیز پاسخ داد: امیدواریم زمینه ها برای حضور زنان در ورزشگاهها فراهم شود، اما باید در این راستا تلاش کرد. یکی از علت موفقیت زنان در عرصه هایی که پیشرفت میکنند آن است که پیشرفت آنها توام با صبر، حوصله، تعامل، تلاش و پیگیری صورت میگیرد. بانوان به دنبال آن نیستند که بخواهند از طریق تقابل و درگیری پیشرفت کنند. در جامعه ما که جامعه ای متکثر هستیم باید تلاش کنیم تا به نقطه اشتراک برسیم.
وی افزود: به طور حتم معاونت زنان پیگیر ادامه حضور زنان در ورزشگاه است و به نظر مشکلی وجود ندارد. وزارت ورزش و جوانان پیگیر این موضوع است و امیدواریم این موضوع ادامه یابد.
ابتکار موضوع حضور زنان در ورزشگاه ها را از آن جهت که فضای فرهنگی را تغییر میدهند اتفاق مهمی خواند و گفت: برخی مدعیان حقوق زنان صحبتهای عجیبی درباره حضور زنان در ورزشگاه ها دارند و حق مطلب را در مورد زنان ادا نمیکنند که زنان طی سالهای بعد از انقلاب اسلامی، در عرصه ورزش قهرمانی و ورزش همگانی پیشرفتهای فوق العاده ای داشته اند. امروز زنان در تمامی فدراسیونهای ورزشی حتی به عنوان نائب رئیس فدراسیون حضور بسیار پررنگ و قوی دارند. امروز نیمی از فعالیتهای ورزشی که در کمیته ملی المپیک صورت میگیرد متعلق به زنان ورزشکار ایران است.
انتهای پیام