امروز: جمعه, ۶ مهر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 24 ربيع أول 1446 | 2024-09-27
کد خبر: 393664 |
تاریخ انتشار : 23 مهر 1399 - 2:15 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر یک حقوقدان گفت: گردانندن مجرمین در سطح شهرها نوعی مجازات ترذیلی است که نتایج زیان باری برای جامعه در پی دارد و این دسته از مجرمین راه انتقام از جامعه را در پیش خواهند گرفت. سیدمهدی حجتی در گفت‌وگو با صلح خبر در رابطه با تصاویر اخیر منتشره از […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

یک حقوقدان گفت: گردانندن مجرمین در سطح شهرها نوعی مجازات ترذیلی است که نتایج زیان باری برای جامعه در پی دارد و این دسته از مجرمین راه انتقام از جامعه را در پیش خواهند گرفت.

سیدمهدی حجتی در گفت‌وگو با صلح خبر در رابطه با تصاویر اخیر منتشره از گرداندن تعدادی از مجرمین در سطح شهر گفت: اینکه چنین اقدامی با دستور قضایی صورت گرفته و یا به صورت خودسر توسط مراجع انتظامی انجام شده است باید معلوم شود. در قوانین کیفری فعلی ما چنین مجوزی به قضات و مراجع انتظامی داده نشده است.

وی  با بیان اینکه تشهیر مجرمین حتی در فقه امامیه و موازین شرعی نیز به صورت استثنایی تجویز شده و اصل بر حرمت آن است، گفت: فقها در برخی از جرایم مستوجب حد و در موارد محدودی در تعزیرات، تشهیر برخی از مجرمین را تجویز کرده اند و حرمت آبروی مؤمن و ضرورت ستر و پوشاندن معاصی و گناهان، اقتضاء دارد که از چنین اقدامی خودداری شود.

حجتی گفت: بر مبنای اصل قانونی بودن جرم و مجازات که هم در اصل ۳۶ قانون اساسی و هم در مواد ۱۰ و ۲ قانون مجازات اسلامی مورد تصریح قرار گرفته است، نمی توان بیش از مجازاتی که در قانون برای ارتکاب یک رفتار مجرمانه مورد پیش بینی قانونگذار قرار گرفته است، مجازات بیشتری بر مرتکب جرم اعمال کرد و تشهیر مجرمین و گرداندن خفت بار ایشان در سطح شهرها، مجازات مضاعفی است که علاوه بر مجازات قانونی جرم، بر مرتکب آن بار می شود و فاقد منشاء قانونی است.

این عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز با تصریح بر اینکه گردانندن مجرمین در سطح شهرها نوعی مجازات ترذیلی است که نتایج زیان باری برای جامعه در پی دارد، گفت: معمولاً این دسته از مجرمین بعد از چنین مجازاتی، دیگر چیزی برای از دست دادن ندارند و حیثیت و اندک آبرویی که برای آنها باقی مانده بود نیز در اثر تشهیر از بین می رود؛ لذا هیچگاه به زندگی عادی اجتماعی باز نخواهند گشت و راه انتقام از جامعه را در پیش خواهند گرفت.

حجتی خاطر نشان کرد: این شکل از تشهیر در دنیای امروز، امری منسوخ و مطرود است و شیوه های دیگری جایگزین آن شده که حتی در قوانین کیفری ما نیز مورد پیش بینی قرار گرفته است و در واقع تشهیر را از حالت سنتی و کلاسیک آن خارج و به شکل نوینی در قالب مجازات اصلی و تکمیلی و از مجرای اطلاع رسانی عمومی از طریق رسانه ها و به منظور تنویر افکار عمومی تجویز نموده است که برای نمونه می توان به نصب پلاکارد برای گران فروشان در محل کسب ایشان در قانون تعزیرات حکومتی ویا آگهی انتشار حکم قطعی محکومیت به درخواست شاکی بر مبنای ماده ۲۷ قانون حمایت از مؤلفین و مصنفین و یا انتشار حکم محکومیت محکومین در جراید که در قانون مجازات اسلامی مورد پیش بینی قرار گرفته است اشاره کرد.

این کارشناس مسائل حقوقی افزود: فلسفه اصلی مجازات تشهیر، بازدارندگی از انجام مجدد رفتار بزهکارانه توسط مجرم و دیگران است و در کنار آن، هدف از تشهیر مجرم، شناساندن مجرم به دیگران و قربانیان احتمالی بعدی و پیشگیری از جرم است و این هدف با انتشار موضوع در جراید، بیشتر از تشهیر فیزیکی و گرداندن مجرمان در شهر، اهداف مورد اشاره را تأمین می کند.

حجتی در پایان گفت: گرداندن خفت بار مجرمین در شهر مخالف با اصل ۳۹ قانون اساسی است که به موجب آن تصریح شده است که هتک حرمت و حیثیت کسی که به حکم قانون دستگیر، بازداشت و زندانی و تبعید شده به هر صورت که باشد ممنوع و موجب مجازات است و همچنین در تعارض با بند ۶ ماده واحده ‌قانون احترام به آزادیهای مشروع و حفظ حقوق شهروندی است که طبعاً این موارد باید مورد توجه مقامات قضایی و انتظامی ذی ربط قرار گیرد.

انتهای پیام 

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید